• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,515
Je sad je bolji i od Zetora smiješno, da ga s njim uspoređuješ.
Radio s jednim i drugim i razlika je ogromna .
Svako malo Urso mješa brzine pa skidaj poklopac pa vari ručice brzina smiješno.
Nije smiješno, jer je istina.

Govorim o lakoći mijenjanja brzina, jer Ursus puno brže smiruje getribu i znatno manje krči nego Zetor (recimo 6911, 4712...).
Birač se navaruje jer je poderan...

Željko, jel istina? :D:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
:icon_scratch:Za miješanje brzina samo bedak skida poklopac e sad koji se bolje mijenja ? Ako radi blokada Zetor ako ne radi Ursus . Neznam kaj ima kolega mali nadam se samo da nema IMT:icon_scratch:

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
Sto se tiče menječa, imam ludog komsiju koji potpisuje i pun i prazan sa fergom,sve je prslo na njemu al menjači motor su nepoderivi. Ja sam trzo neko drvo sa kamare drva i zezno malo menjač na zetoru,on da ga vozi nebi ga dugo vozio.Tako da sve ima svoje i svaki za svoje potrebe je dobar-kad nemaš nikaki onda nevalja pa uvek nekog čekas.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Bučo, jel može taj cjepač svaku metericu razbit ili samo one koje idu i čekićem?

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ide snjim super razbija sve ja sam zadovoljan ako je kakav veci kvrgaviji komad fergo dahce pod njim a pol gasa ima najmanje!!

ivac

Član
Tu od
29 Lip 2014
Poruka
326
Ipak su ovi decki najjaci!
[YT]www.youtube.com/watch?v=ilIpqcERUcs[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
A ni ovaj nije loš
[YT]www.youtube.com/watch?v=PQ4w6Rl2B4I[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Ma to treba otvorit firmu za proizvodnju lamela i zupčanika za getribu... Nemres propast

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
I onda ti ja bacim tak malo boje, nova svetla, malo poravnam sa hamrom, zamenim koji dihtung ako de slini i prodam ti taj traktor pod vrhunsko sranje a ti se za par mj. čudiš i kuneš mi mater zakaj je počelo krepavat jedno za drugim!

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

E

el pibe

Guest
Dobro se zna da pravi traktori ak nekaj valjaju nedeju z dvorišća van.Za trgovinu su potrebna dvojica uvijek je jedan je lopov a drugi budala.Kak god okreneš:biggrin:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ovaj sa Ursusom mi je dobar, otvorio lola zadnju šajbu, a nema stakla.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Vozim se ja tak malo po šumama pa da vidite kak nesmiju, a izgledaju nasadi hrasta u HR šumama na području Međimurja!
82bb25f4dd8c45834fdc7efff76501a9.jpg

08398b94634f0c5196f1ea60cc9d562b.jpg

d96fc920e01bf7e8c4f126e99bc9005a.jpg

52896d727ea816f3177f11cac36c6d63.jpg

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 5020X koristeći Tapatalk

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
Evo konačno se našlo vremena da se pripreme drva , sakupljali smo iza ''prljavih'' sjekača , čudo jedno šta sve ljudi ostavljaju iza sebe :icon_thumright:.

Vladimirac je izvlačio iz šume jer je put katastrofa , ide se kroz kameniti potok i teži traktor bi vjerovatno bi ranjiv na gumama ,vlatko ima loše gume pa mi nije žao ni ako je rasiječemo a kamenje je oštro kao žilet.
U paketu sa njim ide kareta sa tandem osovinom koja je kao savršena za takve neravnine,
Pošto je udaljena tura rus je vozio prokolicu , ima tu tereta.

Danas nastavak .............

Prilozi

• IMG00158.jpg
    IMG00158.jpg
    59.3 KB · Pregleda: 256
  • IMG00159.jpg
    IMG00159.jpg
    44 KB · Pregleda: 254

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
I kazes da je ovo neko sve ostavio:??
i kakve su to gume-od ceka pod velikom prikolicom

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
To što vidiš je samo dio , ostalo je gotovih metrica i debelih vrhova Bog zna koliko , evo idemo i danas da to sakupljamo.
Meni i šuraku smo planirali po jednu prikolicu ovih drva ali ako bude (a izgleda bit će) i po dvije nećemo se ustručavati da nasiječemo.
Danas je pojačana ekipa pa vidječemo.

Gume su 385/65-19.5 , prikolica od šlepera neka , nosivost je brutalna.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Kad bi ja imo gdje da poslije takvih cistim sume, alaj bi mi pasalo,..
E to su prave gume,(jeli ima precnik veci od 90cm) ta i kad je prazna nosi vise tereta nego trayalka 16" na 4 bara

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
Ja bih se isto morao u subotu još jednom zaletit u šumu pokupiti granje... Dobro je za potpalu...

A možda i još jedno drvo kefnut bda nedem sa pol prikolice doma :)

Tak to krene, pa mi uvik ostane još malo granja, jer nije sve stalo... hehehe

Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh