• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ništ ja ne velim, ja sam vjerojatno malo stariji ali ne vele badava mlad i bedast (oprosti na izrazu, i sam sam takav bil).
Ipak je bolje ponekad poslušati savjet starijeg.

Ali, ako imaš volju, samo udaraj.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Taj cer mi se u zadnje vrijeme dosta trazi, navodno rade stolariju i stolove od njega, a vidim tu na slici jedan lijep primjerak

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Taj vas kraj je bogat hrastovinom, nas su osudili na.cetinare, ima i hrasta, ali potanko

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Sa dvojicom braće danas roknuli 28 metara hrasta...imam par slika, al su prevelike, kak to smanjiti?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Slike otvoriš u Paint-u.
otvoriš Home -> Resize -> Pixels i upišeš željenu rezoluciju.
Svakak ostavi uključeno Maintain aspect ratio.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551
Borislave gledam ove tvoje slike i vidim sve po jedno stablo kacis. Nesto mi se cini da bi mogo jos ursula da potegne ili se varam. Koliko bude metara drva obicno iz jednog stabla sto izvuces?

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Borislave gledam ove tvoje slike i vidim sve po jedno stablo kacis. Nesto mi se cini da bi mogo jos ursula da potegne ili se varam. Koliko bude metara drva obicno iz jednog stabla sto izvuces?

Ma može Ursula još povući nije problem samo bilo je malo dolje u šumi nezgodno pa sam zato po jedno kačio,ovo sam preko brzina u drugoj na malo jačem gasu od lera izvukao.Sve zavisi od drveta kakvo je,u nekom drvetu može da bude metar drva u nekom 5 metara,al tu gdje smo radili sve su bila dobra drva i u jednom stablu bude 2 u nekom 4 metra drva.

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
551

Juce mi u sumi prilikom bocnog vitlanja puce poluga. Dva puta mi se podizala cela desna strana traktora i treci put popusti poluga. Fala Bogu ostado na tockove.
Danas sam je zavario.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sam danas mal bil u šumi, mada vreme nije nekaj, mokro je fest al smo išli hraste od neki dan zvleči van, kao bumo ih prodali al sad niš od toga, uglavno bude drv za dve zime sigurno.
Bude posla sa kalenjem. Al bu sekira vruća. [emoji4] DSC_1953.jpeg DSC_1955.jpeg DSC_1956.jpeg DSC_1957.jpeg

New York-Paris-Peckham
bc0710c9e2051ea14fc5c122a67f746e.jpg

964d0c6d7174ac4772957a299ae0800e.jpg

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
I na lijepom su mjestu. Ja u svoju šumu sad na morem ni prismrdeti. Kad je suho moram paziti kak idem da se ne posanjknem po platu.

Na vrh