e u ovoj si rečenici pogodio bit...drveta se ne smiješ bojati, ali ga moraš poštivati
Rušenje bez kajli je rušenje na sreću, ne kuzim logiku obaranja bez toga, to mi isto kao obaranje baz zasjeka ili presjecanje peijelomnice 🙄Nabavi si kajle, puno lakse je s njima rusiti.
I opet bez trcanja, stablo nikada ne pada od jednom, uvijek ti da vremena da imas vremena se sigurno udaljiti osim ak je jako nagnuto ali tada ga rezes na drugi nacin i samo se malo odmaknesKak velim, nije mene strah rušit nego kad treba brisat da ne opadnem, jer je baš pod bregom i treba u breg brisat. A kak je u šumi malo malo ti se posklizne.
Sve si lijepo opisao u predhodnim komentarima i uglavnom to je tako. Malo ću se osvrnut na ovaj tvoj komentar oko kajli, smatram da to nije baš tako., da je rušenje bez njih na sreću. Na terenima kojima ti radiš oni su ucinkoviti, teren ravan možeš drva da navodiš klinovima kud želiš. E i tu postoji jedna granica. U mojim uslovima rada klinovi nemaju neku ulogu i ja ih ne koristim. Stabla su jako visoka i na svakom vrh vuče u potok, nema tih klinova koji ga mogu vratiti da padne u brijeg. Možeš samo da biraš dali ide ravno u potok ili da se obori popreko kosine terena i ono opet završava u potoku. Rušenje koje radim nije na sreću, nego isto traži ozbiljan pristup, da ne oštećuje druga stabla, grešku za svoju bezbednost.Rušenje bez kajli je rušenje na sreću, ne kuzim logiku obaranja bez toga, to mi isto kao obaranje baz zasjeka ili presjecanje peijelomnice 🙄
I opet bez trcanja, stablo nikada ne pada od jednom, uvijek ti da vremena da imas vremena se sigurno udaljiti osim ak je jako nagnuto ali tada ga rezes na drugi nacin i samo se malo odmaknes
Znam da šuma skriva sto zamki, samo pišem ono kaj sam čul.ako je nagnuto preko potoka onda ti je isto da li ga oborio preko potoka ili u stranu pa da zavrsi cijelo u potoku, mozda, zbog vitlanja i bolje da padne prijeko
Niš ja ne podjebavam nego realno gledam na sve. Ja ne živim u oblacima. Ja neznam sve zato i pitam.Kupljenec znaš stalno podj.....pa onda prihvati malo i na svoj račun
Pazi da i ovdje ne buš na hlađenju.Ja sam danas na hlađenju. Malo prije sam došel iz voćnjaka premrznut. Rekoh, idem se malo zgrijati na forum. Gledam gdje najviše ključa i nemrem se odlučiti. Da li je to tema signalni trokut ili radovi u šumi. Bum probal i jedno i drugo pa kak bu.![]()
![]()