• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

SonnYYY

Aktivni član
Tu od
15 Lis 2012
Poruka
427
Ja isto koristim ove ugoplast i za sad nije ni jedna puknula, više me nervira kad mi ulovi lanac i pokušam ju nabiti da oslobodim lanac a ona odleti van.
Probaj aluminijske. Kod njih nema takvih problema.

Osobno preferiram aluminijske. Puno duže traju i mogu se nabijati do mile volje. Niti ne puknu niti ne skoče van i puno bolje mogu utjecati na pravac pada kod većih stabala.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Nad jednom kućom imaju dva hrast koja se moraju uklonit, jer prkose gravitacija. Mnogu su se nakrenuli prema kući i mogu načiniti ogromnu štetu ako bi ih nevrijeme srušilo. Sa vlasnikom sam se dogovorio za februar mjesec. Kad budem radio stavim slike jer će se radit sa vitlom i koloturama, trebam ga vući pod 180 stepeni od mjesta gdje će biti mašina.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
15801039_10208138098678073_231004205_n.jpg
Ovo mi je bilo od zahtjevnijih obaranja, nemas od kuda doci traktorom a orah visi na susjedne kuce, srecom je bio jedan manji sa druge strane pa sam ovoga svezao lancem i sa gurtnom ga prebacio, malo kajla malo gurtnom nategnem...duze vremenski trajalo dok sam ga oborio nego dok sam ga poslije izrezao u furke..ali dobro je zavrsilo

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Fino. Koj ptofic zna 😁 gle vise su gumeni nego plasticni. U cjepanju vataju pukotine. Ja ih najcesce pokidam u prorezivanju. Samo mi je jedan puko u cjepanju. A falat boze nakupovo sam ih se. Za te novce boljih nema

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Kak se razlikuju od drugih? Imaju neku oznaku (kakvu)?
Razlikuju se u kvaliteti plastike, sto tvrđa plastika to se losije hvata za drvo i lakse puca, ugoplast ima najidealniju tvrdoću od svih sa kojim sam ja radio. Husqy i Oregon su dobri ali ovi su bolji

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Hvala vam obojici na odgovorima. :ppozdrav: Cijenim vaš trud.
Nažalost niste odgovorili na koji način bi npr. onaj koji se ne kuži u kajle, znal da je kupil baš tu kvalitetnu. Samo na opip i svoju slobodnu procjenu da je to baš to? Kaj nema na njima nikakva oznaka?

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Ne znam za oznaku, ako kupujes ugoplast kajle mislim da nemas sto ni provjeravati a ako ovako negdje biras uzmes dvije jednake i kvrcnes jednom u drugu, onak ne coskovima vec cijelom plosnom povrsinom, sto vise zvoni to je tvrđa plastika i losija kajla...ne znam, nisam nikada gledao na neke oznake

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,716
Ako je jako kruta plastika onda pucaju. Čak sam probal jednu od Husqvarne kuhati u vodi u nadi da bude malo "odmeknuka", ali ništa od toga. Puknula je i ta vrlo brzo. Baš treba biti drugi sastav materijala. Valjda su ti iz Ugoplastike potrefili bolji, žilaviji sastav.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,616
Hvala. :ppozdrav:
Zaključujem da nemaju na sebi nikakav natpis ili znak da je iz Ugoplastike.
Drugi zaključak je da kajle nikako ne kupovati prek neta, nego isključivo u trgovini gdje se moše barem odokativno odrediti tvrdoća.

Pokušal sam guglat Ugoplastika, ali nudi samo Jugoplastika, a kad ukucam klin Ugoplastika, ponudi mi stranicu foruma.
Gdje se nalazi taj proizvođač?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,716
Danas sam provjeraval kod Dabar obrt, Požega. Imaju ih (jednu dimenziju) i cijena je 59 kn/kom. Ako je ovo reklama molim moderatore da izbrišu ovaj post.
Naknadno sam pretražil i na internetu. Postoji firma Ugoplast iz Našica.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,478
@iwanho, vrati se na stranicu 355, pa se prisjetio ove slike:
Naravno,služili smo se raznim pomagalima i zaštitnom opremom:
Ove dvije plastične cvike, povećano:
20220110_201259.jpg

I domaćoj piše marka:
20220110_201327.jpg
Inače, kupljena rabljena na sajmu za 10kn ;)

Najnoviji postovi

Na vrh