sttipa
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2013
- Poruka
- 2,271
Opet ti treba popratnica, ali ukoliko cestica nije u programu gospodarenja sumama netreba doznaka....A kako ako je šuma u papirima livada?
Opet ti treba popratnica, ali ukoliko cestica nije u programu gospodarenja sumama netreba doznaka....A kako ako je šuma u papirima livada?
Pa sve su to naše šume.... 😁A jel se desava kod vas da vlasnici privatnih suma secu u drzavnu sumu koja se medji sa njihovom sumom? Mislim secu kao u svoje.
I skračujeda ne govorim da zelinih i manje dobiješ jer drvo kalira i kad suši red se snižava
Samo 0,2% po dužini. Dok u radijalnom smjeru već 2-4%, a u tangentnom i do 12%. Treba napomenuti da se smanjenje odvija tek ispod TZV-a (točka zasićenosti vlakanaca), prosječno za sve vrste drva od cca 20-30% vlage.I skračuje
E da, ima takvih, ali uzalud takvima savijet....Samo 0,2% po dužini. Dok u radijalnom smjeru već 2-4%, a u tangentnom i do 12%. Treba napomenuti da se smanjenje odvija tek ispod TZV-a (točka zasićenosti vlakanaca), prosječno za sve vrste drva od cca 20-30% vlage.
Meni nisu jasni oni kaj svjesno lože mokre drva, kao duže gore🙈. Pokušaval objasniti ljudima ali đabe...dok sam još uslužno pilil drva, veli, samo ti meni dojdi spiliti da mi se ne presušiju drva
Znam, samo malo ložimSamo 0,2% po dužini. Dok u radijalnom smjeru već 2-4%,
Dojdem ja jednu zimu kod kume, a ono pred vratima kanta sa vodom i u njoj drvo.Meni nisu jasni oni kaj svjesno lože mokre drva, kao duže gore🙈. Pokušaval objasniti ljudima ali đabe...dok sam još uslužno pilil drva, veli, samo ti meni dojdi spiliti da mi se ne presušiju drva
I s odgovorom i s drvimaZnam, samo malo ložim