Nije problem u vitlanju nego traktor nemoze povuci ono sto vitlo povuce.Ako nema kardan preko brzina onda se namuči da.
Nije problem u vitlanju nego traktor nemoze povuci ono sto vitlo povuce.Ako nema kardan preko brzina onda se namuči da.
Realno ovo vitlo ima snagu kao i tvoj traktor od 60 konja na pogonskim točku kad bi stavio doboš I namotavao. Realno ovo vitlo kida sajle nove od 14 mm kojima je sila kidanja veća od 14 tona, kao špage, ima tu još sile preko o tom ne pričam. Nemožeš ti da zamisliš šta je odnos 1:40, samo da ti kažem da je češko 1:12 , a na mom vitlu je zubcanik slične veličine
Ova konstatacija me dobro nasmijala. Inaće, radim za njemačku firmu koja proizvodi motor-reduktore i reduktore, oko 15-20 000 komada tjedno. Prijenosni omjer je nešt s čim se susrećem svaki dan na poslu a i=40 je za dobro jutro. Vidiš ovaj “i” na slici iz kataloga? To su ti prijenosni omjeri na jednom od tipova reduktora. Npr. 13432,68 😉Nemožeš ti da zamisliš šta je odnos 1:40
Ok inžinjering dobar si pa ti evo još jedan za računanje jer si t tata-mata. Vidim da traktor mira imati 100 konja, nažalost ima i malih koji nemaju toliko ali mogu da vuku prilično recimo 7 tona. Ti to izračunaj pa opet deni ovde svoj matematicki račun onako čitak kao i predhodni .Traktorsko vitlo od 8,5 tona potegne čuda i za njega treba traktor 100+ ks za normalan rad. A kaj bi onda trebalo 150 kN…
Ili veličinom iskopane grabe i nagrnute zemlje… 🤭 Smilan mene posprdno naziva “stručnjakom” i kaže da “vjerovatno neznam ništa o tome”. Ja ne radim vitla al znam računati i to vitlo nema 15 tona da se postavi na trepavice. Svaka čast na izradi takvog stroja , divim se čovjeku kaj je napravil od otpada ali ne kužim čemu pričati bajke. Nismo mala djeca. Ko je ikad videl kaj radi traktorsko vitlo od 8,5 tona uživo u šumi ili vitlo na LKT-u može i bez proračuna reći da ovo vitlo nema 15 tona vučne sile. Mislim da je ovo poljoprivredni forum a ne Hans Christian Andersen forum…Očito je silu "mjeril" debljinom prekinute sajle.
Kak god, rad mu je vrijedan naklona, s njim zarađuje...a očito je moćno... Brojke su manje važne od njegovih mogućnosti.
Nije toliko bitno da li sa njim možeš vući vlaku, bitno je da možeš izvitlati taj teret. A ako drvo moraš vući kilometar ipo onda se i ne isplati raditi tu.Na pravom si tragu. 533 može sa dovoljno velikom redukcijom tjerati vitlo od 7 tona ali sa jako malom brzinom vitlanja i kad privitla taj komad za koji mu je trebalo 7 tona vučne sile on nemože ništa s njim osim odmaknuti se sa vitlom i opet vitlati a to za ozbiljan rad nije jer je presporo.