• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

Marko Marić

Član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
37
E ugove sam već mislio par puta naručiti i nikako, da, čuo sam da su dobri i cijenom i kvalitetom
Ja kupio jednom kad mi je bilo usput u Vukojevce, a inače online nisam našao da se može kupiti, ovi su od 19 cm imaju i manje i veće ali nemaju cijenu , već kad sam ih izabrao u vitrini, ona mi je donijela i tek sam onda saznao cijenu(5€)komad

Prilozi

• IMG_20230304_122500[1].jpg
    IMG_20230304_122500[1].jpg
    19.4 KB · Pregleda: 20

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Litar tog Aspena je 4 eura. To kupuješ jer si ekološki osvješten ili misliš da je toliko kvalitetniji od običnog benzina i dvotaktola?

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Okreče stol za ljevi desni zub.
I naginje brusnu ploču od okomite do polegnute ajmo reči u položaj u kojem se baca frizbi.
Kaj još teba?
Svaki lanac ti ima definirana 3 kuta za brušenje. Npr. SP33G koji imam na H550xp ima kuteve 0, 30 i 60. H45 lanac koji imam na Stihlu ima 10, 25, 55 stupnneva. Ovaj 10 je taj kut na boku. Ovo je slika sa mojeg Tecomeca.
162406CE-21B1-43AA-93D9-3826412316FF.jpeg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Prije dva tjedna je bilo ovak.

Hrast koji se vidi u pozadini je bil u planiranom smjeru pada bukve i počel se sušiti pa je prvo on srušen. Pogled u istom smjeru otkriva današnje novo stanje.

Nakon vađenja kajle sam napravil mali ubodni rez za koji nisam siguran je li možda prenisko.
Kad sam prestal rezati završni rez i krenul po kajle, nakon kaj sam se odmaknul cca 3m bukva je sama krenula i kajle nisam trebal.

Svaki komentar je dobro došel za eventualne korekcije ubuduće.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
sad još i taj panj odreži, i mir...a ovo kak je srušeno, i brazilci umiru u ljepoti, pa dojdu doma bez kolajne... :p

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Fala na komentaru. :ppozdrav:
Panj je predviđen da se skrati za 30 cm kak se bu razrezalo i ostalo. Ovak mi je bilo lakše rušiti. ;)
To bu došlo na red kad bu suho vrijeme da se osuši put. Sad mi je bilo bitno da zrušim prije medzge.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Litar tog Aspena je 4 eura. To kupuješ jer si ekološki osvješten ili misliš da je toliko kvalitetniji od običnog benzina i dvotaktola?
Neznam kad je bil 4€?
Sad litra koša 5,84€

Ja imam sad 40 litri i meni bu dost to za jedan cajt.

Teško je to objasnit ljudima koji samo znaju za dvotaktol, i sva ulja za mešung zoveju dvotaktol, i delaju jaču mešavinu da bolje podmaziva. Ili buše aspuh da imaju bolji gas, bolji šus.
Pisali smo o aspen gorivu jako jako puno već.
Ja ga koristim prvenstveno zbog zdravlja, to možeš imat pilu u spavaćoj sobi upaljenu i spati sa ženom i nebu ti niš smrdelo, a o kvaliteti da ne govorino.
Samo mi smo takav narod koji teško ide napred. Kad vidiš strojeve koji troše aspen i obični mešung onda se jasna razlika vidi.
Čuvaš okoliš, kolko tolko šumi pomažeš, ipak neko i živi u toj šumi kaj ju mi upropaštavamo, ptice, srnice, zajčeki, ostala divljač.
Cvijeće visibabe, šarani, zumbuli. Treba malo i o tome vodit brigu, a ne gledat samo kak bi 20 metri drv spilil sa 2 litre benzina i to masno sve naplatil. Ekonomisti to bolje znaju izračunat kad svu terapiju popiju.
Ja si zaradim da si ga mogu priuštiti, niš ne čekam da mi kapne sneba, da je skup je, ali ali, nije bez veze skup.
Kolko ga ja trebam tolko si ga priuštim.
U pili mojoj je do sad samo aspen bil.
Tak i bude dok me pila služi. 😉🤗👍🍺

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ne ću nikaj reći, jer ne znam rušiti..već samo citirati Njegoša:

- Boj ne bije svijetlo oružje,
već boj bije srce u junaka

Nije to bilo niš opasnoga za zrušiti na tu stranu. Bila je nagnuta skoro u tom smjeru, a ja sam joj samo malo promijenil smjer, po mojoj procjeno kakvih 20-ak stupnjeva u smjeru vure. Išlo bi to i z furčanicu. Za kontra stran već mora biti znalac, a ja to nisam pa nisam niti pokušal.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Platiti litar goriva 4X skuplje od "običnog" goriva koje ne izreže ništa više i misliti da se ekološki osvještan , neznam šta bih rekao na to ..........
Obzirom da se proizvodnju tog litra goriva ulaže mnogo veći tehnološki proces koji zagađuje .
Da se pri tome opravda ta cijena goriva mora se porušiti više šume da bi se zaradio novac za to .
Kupiti ga u nepovratnoj plastičnoj ambalaži , koja i pri recikliranju opet traži tehnološki proces koji troši energiju , čitaj zagađuje.
Držati četeres litara potencijalno opasne tvari sklone raznim ludorijama.

............ još pokušati ubijediti 99% svijeta da si ekološki osvještan , svaka čast.

Najnoviji postovi

Na vrh