Ahem Akumulatorski aparat za kavu / kuhalo za vodu / mikrovalna pećnica Makita aku hladnjak i grijač (40Vmax/18V,7l,solo) CW003GZ PP23Kaj postoji cirkular na baterije?
Pa nekako mi se čini da će sa stolnim cirkularom to ići brže i lakše.Pa ako već imaš motorku na benzitn zašto kupovat drugi stroj. Naslagaš metrice na hrpu ili napraviš neki stalak za pilanje od starih dasaka.
S ovim mozes samo bez prsta ostati...
Ovako nesto...Pa nekako mi se čini da će sa stolnim cirkularom to ići brže i lakše.
Ali možda nije loša ideja niti istražiti kako napraviti takav stalak, nije mi ni palo na pamet da bih mogao piliti više komada odjednom.
Ako imaš motorku na benzin, dovoljno je samo da ti netko sa strane pridrži metricu na stalku, kakav će on biti je tvoj izbor. Ja se u ovom slučaju nebi patio sa cirkularom, drugo je da ga već imaš i možeš koristiti, prvenstveno ako nemaš iskustva, bolje ne ulaziti u rizik.Imam već motorku na benzin...zašto je na struju bolja solucija?
Mislio sam na stolni cirkular, da jednostavno pilim metrice s obje ruke.
Moj susjed prošlu jesen ostao bez dva prsta. Mlad momak, tek dobili dijete, kuća na kredit, dan prije promijenio posao i navečer samo još dva komada da odreže sa ne ostane za sutra…. Još je na terapijama i ko zna koliko će još bitiS ovim mozes samo bez prsta ostati...
Cilkukar ti je zakon, najbrže ide snjim, ja ga stalno koristim i odličan je.Pa nekako mi se čini da će sa stolnim cirkularom to ići brže i lakše.
Ali možda nije loša ideja niti istražiti kako napraviti takav stalak, nije mi ni palo na pamet da bih mogao piliti više komada odjednom.
Pa zato baš pitam o cirkularu jer situacija je trenutno takva da nema tko pridržavati, a drva se trebaju spremiti za zimu.Ako imaš motorku na benzin, dovoljno je samo da ti netko sa strane pridrži metricu na stalku,.
Moj susjed prošlu jesen ostao bez dva prsta.
Hvala na upozorenjima. Mislio sam da se taj baterijski cirkular fiksira za stol (kao i normalni cilkular) i čini mi se da stvarno čovjek mora biti nepažljiv da si odreže prst, ne znam...S ovim mozes samo bez prsta ostati...
Je, oni meni naplaćuju. Nemreš očekivati danas od radnika da baš sluša. Govorim liku lepo slaži drva, nemrem kupcu zrak dopeljati a on samo baca bzvz. Onda moram za njim slagati. Al nemaš nekog izbora…
Ako ti nema tko pridržavati, najbolje rješenje bi bilo napraviti stalak kako je kolega @sttipa predložio i posao obaviš sa motornom pilom.Pa zato baš pitam o cirkularu jer situacija je trenutno takva da nema tko pridržavati, a drva se trebaju spremiti za zimu.
Svaka čast, ti si najprofesionalniji radnik za šumu na cijelom forumu, imaš svu profi opremu, a ne oni koji kao bave se profesionalno, a ni vitla ni kalača nemaju, a tek pile.... tamo neke treće klase hq. Samo stihl je profi 🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪🇩🇪Everibadi na livadi! Denes je baš prekrasan dan za delati drva. Kak bi sad mogel čovek potratiti takav dan? Kak? Još sam si zel i dva igrača malo jača! Oni zadovoljni, ja zadovoljen. To vam je pravi humanitarni rad.
“Ako čovjeku daš ribu, nahranit ćeš ga za jedan dan; ako ga naučiš uloviti ribu, nahranit ćeš ga za cijeli život.” 😁🍻
View attachment 64545