Koja robija...piše lagano
Smatram da nijedan posel, ma kak težak bil, ako se dela z voljom, nije robija. Također, bilo koji najlakši posel može biti itekakva robija, ako se mora delati a volje za to nema.
Nisam filozof, ali ovo kaj pisete, mozda odgovara covjeku koji je u mirovini, pa mu svaki dan sluzi kao uzivanje i ima ispunjen dan.
Moj post je isao u smjeru čovjeka srednjih godina , pred kojim je jos puno do mirovine, puno odgovornosti prema obitelji, i to sam misli pod robijom, tezak fizicki rad koji na kraju unisti covjeka da uziva u zivotu u mirovini.
To vidim po svojim rodteljima koju su radili u 70-tima,kada jedino kaj si imao je snaga volje, jako malo mehanizacije a raditi se mora.
Dosli u godine i doslovno su razderani ljudi da im operacije koljena zgloba kuka, ramena, kraljeznice ne pomazu.
Mene te dvije prikolice i tak debela drva na prikolicama na to asociraju- robija.
I s tim bi zavrsio....
Eto ja radim posao sa super uvjetima, posao super zanimljiv, svaki dan naucim nesto novo. Ali okruzen sam poluidiotima, koji nemaju elementarnog znanja i tesko im je je objasniti i najjednostavniju stvar, i vise nemam volje i ni snage se boriti s njima. I s tim moj posao je robija....
U pon sam konstatirao na kolegiju na 2 sata uzaludne rasprave:
Mozda cuvanje ovaca i nije tako tezak i zahjevan posao...
Nakon ovih dva sata cini mi se kao super posao...