Mi nosimo 4 motorke stalno sa sobom, pogotovo gdje su deblja drva u igri tu idu dvije velike i dvije male pa po potrebi, sjekira i kajle su također obavezna oprema u traktoru non stop, ovdje je vidljivo da je neznanje presudilo ali ne mora značiti da je uvijek tako, ja radim sa motorkama skoro 30 godina pa mi se zna desiti da zacvika vodilicu.
@pila da, viđao sam i ja svega i svačega, urezivanja, zarezivanja, kojekakvih kemijanja i u 99% slučajeva to završi kako ne bi trebalo, a postupak je krajnje jednostavan i samo jedan koji je ispravan, od situacije zavisi treba li neko dodatno "pomagalo" ali pila, sjekira i kajle su sveto trojstvo bez kojega, barem ja, u obaranje ne krećem, zasjek na stranu gdje stablo treba ići, završni rez sa kontra strane, čim vodilica uđe u drvo dovoljno da stane kajla iza, ide i ona, malo rezanja, malo nabijanja kajle i to je to, ukoliko je krošnja nagnuta jako u suprotni smjer vežemo gurtnu ili sajlu, opet ovisno situacije, gurtna mora stalno biti napeta, kajla nabijena do maksimuma dokle ide...i to je sva mudrost