• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Radovi u šumi, izrada drva

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,958
Djelimočmo bi se tako moglo reći. Prije postojanja čovječije vrste bile su prirodne promjene gdje su izumrle mnoge zivotinjske vrste, bez uticaja čovjeka. Izumiranje dinosaurusa nema veze sa čovjekom. Naravno i mi smo jedna od prolaznih životinja na planeti.
Sve teorije se mogu diskutovati u dva pravca.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,508
Ne bi se složil.
Većina niti ima potrebe a niti želje za tim.

Problem je izražen kod onih imućni(ji)h: nikad dosta…

AcA OPEL

Aktivni član
Tu od
25 Ruj 2012
Poruka
565
Mislim da je covek na zalost u pravu i da je pohlepa vecine. Ne samo imucnih jer i oni koji nisu imucni zele to da budu, bar vecina zeli.
Posto je tema o sumi i drvima evo jedan primer pohlepe nekog malog, ne imucnog. Ove godine kod nas drva jeftina, metar drva 40-42 evra, komsija narucuje drva od prvog komsije i on mrtav ladan dotera i kaze cena za 10m 450 evra. To je za moj pojam pohlepa jer je razlika u ceni mala, ali on jadan gleda da ucari sto vise moze jer je pohlepan.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
717
Kome je skupo nek si sam ide u šumu drva napraviti pa nek onda vidi za cijenu dal' mu bude skupo. I nek si kupi traktor,prikolicu, min 2 motorne pile, gorivo, lanci, vitlo, ekipa za pomoć,potrošni materijal...špek , kruh, piće ni ne računam a i tu ode penezek

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
717
"Shvatam"prijatelju poantu uništavanja i pohlepe ,al pošto je tema šuma, primjer za "komšiju" me sjeti uvijek na one dežurne filozofe kojima je uvijek sve (pre)skupo. A da tu telad natjeraš da se "vrući vode napiju" onda bi bila dvostruka mjerila.
Bavim se šumom za svoje potrebe od kad znam za sebe i naručim tu i tamo drva da ne rušim samo svoje. Ovu godinu mi poznanik dofura 4m cijepanih ( za centralno) miješanih drva ,gotov proizvod, iskopan direktno na dvorište-280 e, dao sam mu 300 i odmah naručil još jednu turu. Meni to vrijedi te novce..

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,105
Kolega, u komentaru se nije mislilo, da je nešto u vezi s šumom preskupo
Lično imam blizu tebe dvije šume, prva iza "streljane",a druga kod "kipišća" tak da...
Možda se moj post samo krivo shvatio, da možda samo malo previše pišem i to dosta nerazumljivo...

Najnoviji postovi

Na vrh