R
Ratarko
Guest
To nisam pitao , kažu da je za hidraulik i da radi .
bojance molim te ako mozes da postavis info o cijnema traktora u Srbiji kako IMT tako i Rakovica, i kao ide sa carinom jer ja trebam traktor u Bosni.bojance kaže:Ljudi ja sam iz Srbije i ovde ljudi mahom imaju IMT i poneku Rakovicu. I da znate Imt je daleko bolji orac od Rakovice ali ne kao sto vi mislite zbog tezine nego zbog hidraulika.
IMT ima hidraulik po licenci Masey-a i u oranju ga plivajuci hidrulik lepi za zemlju tako sto kada plugovi propadaju dize potegljice.
Rakovica pak ima hidraulik po licenci od Lombardinija i on veoma lose funkcionise. Potreban je tocak zbog dubine a o pritisku na zemlju nema ni govora pa zato ona proklizava.
Znaci IMT 558 ima 2000 kg a ore odlicno dok rakovica 65 sa jacim motorom i 2800 kilograma ne moze da pridje.
Takodje komsija ima Torpedo i koliko sam ja video i njemu je hidraulik po tom pitanju slab.
Verovatno je zbog svega ovoga IMT sa istim motorom kao Rakovica skuplji u Srbiji za nekih 30 %
Pozdrav
Odmah ti mogu reci cenu za IMT 539. Sa starom maskom i kabinom je oko 8000 eura mislim tacno 8300. Za druge bih morao da se raspitam.limun kaže:
bojance kaže:Pa IMT ugradjuje motore iz Rakovice. IMT nema svoje motore itd...
zvona kaže:Rakovica je dosta zastupljena, A zanimljivo ovdje u Baranji sam vidio samo dvije ovdje su više cijenjeni Imt 560,565 577 Rakovica je lagana lako se propne ili ukopa. Punac ima 65ticu okolica PS ima jedan dio zemlje neku crnicu kaže da na tom komadu ako ne pazi lako zapadne a ima tanjuraču 24 diska. Dobra je za transport ali je i potrošač. Bivše LG Jelen je u Baranji imalo Rakovice 120 ks za u šumu i vukli cu prikolice za klade.