• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

RAKOVICA

B

Bobo

Guest
Nije Rakovica, ali ima motor kao i ovaj Ratarkov zadrugar, od zmaja 780. Lik kaze da mu je traktor jako jako spor i da ne zna kako ga ubrzat. Svjestan je da je motor na pumpi zatvoren na 1850 okretaja, no traktor je i za te okretaje spor kao puz... Sad u njega ide motor od nekog mercedesovog kamiona... Traktor je, inace, HANOMAG.

Obrisan neispravan link.

L

limun

Guest
bojance kaže:
Ljudi ja sam iz Srbije i ovde ljudi mahom imaju IMT i poneku Rakovicu. I da znate Imt je daleko bolji orac od Rakovice ali ne kao sto vi mislite zbog tezine nego zbog hidraulika.
IMT ima hidraulik po licenci Masey-a i u oranju ga plivajuci hidrulik lepi za zemlju tako sto kada plugovi propadaju dize potegljice.
Rakovica pak ima hidraulik po licenci od Lombardinija i on veoma lose funkcionise. Potreban je tocak zbog dubine a o pritisku na zemlju nema ni govora pa zato ona proklizava.
Znaci IMT 558 ima 2000 kg a ore odlicno dok rakovica 65 sa jacim motorom i 2800 kilograma ne moze da pridje.
Takodje komsija ima Torpedo i koliko sam ja video i njemu je hidraulik po tom pitanju slab.
Verovatno je zbog svega ovoga IMT sa istim motorom kao Rakovica skuplji u Srbiji za nekih 30 %
Pozdrav
bojance molim te ako mozes da postavis info o cijnema traktora u Srbiji kako IMT tako i Rakovica, i kao ide sa carinom jer ja trebam traktor u Bosni.

B

bojance

Guest
limun kaže:
bojance kaže:
bojance molim te ako mozes da postavis info o cijnema traktora u Srbiji kako IMT tako i Rakovica, i kao ide sa carinom jer ja trebam traktor u Bosni.
Odmah ti mogu reci cenu za IMT 539. Sa starom maskom i kabinom je oko 8000 eura mislim tacno 8300. Za druge bih morao da se raspitam.
To je kod nas sa uracunatim PDV e sad neznam kolika je carina i PDV kod vas. Kod nas je PDV 18 posto pa bi onda osnovna cena bez PDV-a bila oko 7000 eura..

L

limun

Guest
Tako sam otprilike i misilo da je cijena, kod nas je pdv mislim 17 posto , osim ako nema kakvog popusta na poljoprivredne masine (kao u normalnih zemljama), jer ipak je to traktor a ne mercedes. Uglavnom hvala za info, kad budes ima vremena ,onako bez neke obaveze molim te da postavis cijene i ostalih, i takodje sta bi bila tvoja preporuka, koji traktor da nabavim, mislim ga koristiti za oranje ,sijanje i kosidbu, ne za sumu .

L

limun

Guest
i takodje skoro a zaboravi ,gdje da kupujem u Srbiji ili Hrvatska , ili Bosni, ja pretpostavljma da bih jeftiniji prosao u Srbiji , ali opet ne znam kako ide sa garancijom , mozda garancija vazi samo za zemlju u kojoj se kupuje, .

R

robert

Guest
1946-rakovica benzinac,bez hidraulike
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
ovo je pokusaj rakovice da napravi traktor od 110ks...boze pomozi dizajnerima :oops:
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
i mala rakovica isto tako lijepa
Obrisan neispravan link.
za ovu sa moze reci da kolko-tolko normalno izgleda
Obrisan neispravan link.

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Razgleda sam im još jednom stranicu i ustvrdio da oni imaju potencijala,ali su u rasulu i sve to samo vegetira.To je firma koja radi i motore i traktore,to ipak nešto znači,ne znam koji su im potencijali u proizvodnji motora,mislim broj jedinica,ali do sada što su radili ne zaotaju mnogo za drugima.
Gdje je šepalo,nadomirli su iz Perkinsa,sada ne ulazim u euro norme .

R

robert

Guest
ne zastoje mnogo za drugima?na sta si tu mislio?na imt?ha ha!ne zaostaju,nego su gotovi..... :lol:

Č

Čugi

Guest
Roberte zaboravio si Rakovicin adut za ovu godinu. Uradili su nultu seriju, šasiju, kako oni kažu, po licenci Lombardinija, sa IMR motorom, da pokažu da još nisu za privatizaciju koja ih najverovatnije čeka do kraja godine!

Obrisan neispravan link.

R

Ratarko

Guest
Da li to plavo čudo ima i zadnji pogon ili samo prednji ?

Osobno mi je Rakovica jako dobar traktor jer sam sa njom rastao od prvih dana života . Ovo je ta Rakovica o kojoj sam jednom govorio , jako dobra serija , kasnije sam čuo da im se prilično srozala kvaliteta ali ova je nepoderiva . Jedan drugi stric mi ima takvu kockastu plavu Rakovicu sa kabinom , jedno 10 godina mlađa od ove i dosta je problema imao sa bosch-pumpom a i cijelim motorom manje -više . Nikada nije imala deklariranu snagu za razliku od ove sa slike koja puca od snage i dan danas .

Obrisan neispravan link.

Č

Čugi

Guest
Ima pogon na sva 4, i inače je snage 57ks, što se meni čini mnogo jakim, a nosivosti je 2t.

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Obrisan neispravan link.

Opet sam razgledao njihovu stranicu i gleda cijene motora.
Sto vi mislite,dali su ove cijene motora u redu?Mislim kupiti neki traktor sa losijim motorom(IMT),a poslije kupiti i ugraditi drugi reparirani motor.

B

bojance

Guest
Pa IMT ugradjuje motore iz Rakovice. IMT nema svoje motore itd...

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
bojance kaže:
Pa IMT ugradjuje motore iz Rakovice. IMT nema svoje motore itd...

To znam,a cijene traktora su im nekao povoljne,tko zna reci kako se krecu davanja oko uvoza traktora?Za traktor od 76 konja, Obrisan neispravan link. sa predjom vucom i kabinom se plati tvornicki 15.000 eura ..

Obrisan neispravan link.

sto po meni i nije mnogo,osnovni modeli su od 65 konja i kabinom,servom je 10.000 eura.

Stari su bili za pohvalu,dali ima tko kakva iskustva sa novim?

M

marko_18

Guest
Stare Rakovice su za pohvalu, a mene zanima dal ima ko kakvog iskustva s novom Rakovicom????

Z

zrine892

Guest
Re:

zvona kaže:
Rakovica je dosta zastupljena, A zanimljivo ovdje u Baranji sam vidio samo dvije ovdje su više cijenjeni Imt 560,565 577 Rakovica je lagana lako se propne ili ukopa. Punac ima 65ticu okolica PS ima jedan dio zemlje neku crnicu kaže da na tom komadu ako ne pazi lako zapadne a ima tanjuraču 24 diska. Dobra je za transport ali je i potrošač. Bivše LG Jelen je u Baranji imalo Rakovice 120 ks za u šumu i vukli cu prikolice za klade.

e jel rakovica jos tamo?znam da je jedan iz mojeg sela kupio rakovicu u šumu negdje prije 4-5 god.....

Najnoviji postovi

Na vrh