• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

RAKOVICA

Z

zrine892

Guest
pa tu 120 ks...kad je kupovao onda je bio kod mene pa da pogleda kako je na rx-100 poteznice za kvacenje i takvo sta....jer ih je kupio bez njih....

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Da upravo takve od 120 je imalo bivse LG JELEN. Danas je to Hrvatske sume.Tada su one imale prikolice sa kranom i vukli su trupce iz sume i vozile( topolu i vrbu) u bivsu Tvornicu sibica Osijek.Nekad sam ih vidao i sa ostalim strojevima

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
zvona kaže:
Da upravo takve od 120 je imalo bivse LG JELEN. Danas je to Hrvatske sume.Tada su one imale prikolice sa kranom i vukli su trupce iz sume i vozile( topolu i vrbu) u bivsu Tvornicu sibica Osijek.Nekad sam ih vidao i sa ostalim strojevima
Mislim dasu one bile nesto masovnije,tosu tovarili samo tako,a prikolice su bile tandemke ali sa povezanim zadnjim tockovima^,i od tereta su tako ukoso bile da je to bilo ruzno gledat.

Z

zrine892

Guest
ja gledao tu rakovicu kako ide u transport....majko mila....zadnji tockovi grbavi...ono lijevo desno bar 10 cm radi...ja mislim da je on vukao oko 150meteri kukuruza....pa to iza njega kao da lokomotiva ide....ja pomislio da ce cijelo selo ostati bez svijetla....ma uzas...a buka sto je....cuje se kilometrima...

M

mladen

Guest
ja sam imo prije rakovicu i nisam bio bas pohvaljen sa njom motoru se nema sta rec dok hidroulika i kvacilo nisu bas nesto :? a volan joj je mehanicki koji je otkido ruke to jest vrebo na svakom koraku da mi slomi ruke :prayer: zbog toga sm je naj vise prodo, a bila je 93g kad dodjem kuci budem sav satrven bila je ubistvo. nedo je bog nikom :( :x :cry: :evil: :mrgreen:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
nemog da neodgovorim na 560 vs rajka.
Rakovica ima problema s kvacilom i hidraulikom, nisam nikad oro s njom al znam da silokombaj i ursus c360 vuče brže. A sto se tiče 560 njem je volan u banani skroz (mehanički), prespor je i ima jako velik krug okretanja (a kod nas su polja prilično kratka tak da to ubija), a ljetos se dost grijo u tanjuranju 24 diska. Ni kocnice mu nisu za pohvalu. Nekak mi je taj traktor trom, kolko kod ga stisneš pod opterećenjem imam osjećaj ljenosti ni ž od živosti, recimo jedna rkovica 60 il ursus koji nema hidraulik ni za ku..,sa istim tanjuračama kad mu stisneš gas leti. 560 definitivno ima bolji hidraulik od rakovice.

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Evo procitah danas ovu temo od-do pa moram nest rec jel bi puko. Od Rakovice 65 u toj klasi nepostoji bolji traktor a 560 mu nije ni sluga. Imam 'Rajku 65' 1984.g i nebi je dao za dva 560. Sve joj radi i ide ko sam vrag, hidraulik treba imat malo mozga i znat postelat a za to postoji saraf ispod sica cijim se zakretanjem reguliraju opcije podizanja poluga, kipanja te plivajuceg hidraulika i nepriznam nikakve primjedbe u vezi njega. Kardan nema nikakve veze sa radom hidraulike kao sto je Bobo ranije pisao.
O opcim karakteristikama traktora mogu reci samo rijeci hvale jer to i zasluzuje. Okretan, brz, zivahan traktor prgava motora koji nema sebi ravnoga u kosnji, sijanju, transportu, branju beracem, baliranju, u radu sa mnogim priključcima sve je ok samo mi je u oranju mucenik jer mu je prva brzina prebrza i za oranje svakako nije. Imao sam ranije 577 i on je tu bio tata-mata.
Rakovicu sam i ja sam nekad znao potcjenjivat i smijat se tomu traktoru.. Probajte bilo sta osim oranja radit sa rakovicom i sa 560 pa cete se sami uvjerit. 560 je trom i prespor, okretanje mu je katastrofa a 'Rajka' kao zvrk.
Samo jos ovo: kamionku prikolicu punu zrna kukuruza izvukla je iz njive gdje zetor 7011 nije mogao ni mrdnuti dali zaslugom vozaca ili cega drugog ali to je Rakovica. Kad se zdodje kupit cu novu isti model!! Ostale marke su prica za sebe, daleko su oni od ove kvalitete ali daleko su im i cijene... Nemamo mi svi po par stotina jutara ili hektara pa da kupujemo nest zesce, za moje potrebe Rakovica 65, IMT 540 i 5136 vise nego dost!!! :D :D :D

gorjanac

Član
Tu od
17 Velj 2008
Poruka
101
Imam i ja rakovicu 65 1990. godište i super sam zadovoljan s njom . kod mene u selu ima oko 25 rakovica i 4 -5
IMT 560 što govori samo za sebe. Priznajem jedino u oranju da je 560 bolji od rakovice samo zato jer je teži. Kod nas 560 zovu još i krampus jer je trom i neokretan. Što se tiće kardana i hidraulika to sam već pisao da može raditi istovremeno. Jedino ne može raditi hidraulik i priključak za kipu istovremeno. Vjerovatno je i malo veći potrošač
od IMT-560, ali po meni je ispred njega ukupno gledano prednosti i mane.

B

bosanac

Guest
Molio bi da mi neko odgovori kolko vrijedi rakovica 65 sa prednjom vucom god.1986 pronaso je u oglasu a covjek je cijeni 8000 eura.Meni se cini malo poskupa ali nisam ni upucen u cijene.Hvala svima koji se jave.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ne kužim se u Rakovice, ali mislim da je to jako prevelika cijena.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
hehe,jedan čovjek u mom selu za 8000 eura kupio INTERNATIONAL 90 ks 1988.godina.... pa sad reci.. ;)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da, ali TORPEDO i INTERNATONAL nije jedno te isto, po mom mišljenju razlika u kvaliteti je jako velika!

Z

zrine892

Guest
ovisi o kojem torpedu pricas...torpedo rx-170 je bio savrsen traktor u ono doba...daleko bolji je bio od JD,Fendta u tom rangu...

M

matias

Guest
zrine892 kaže:
ovisi o kojem torpedu pricas...torpedo rx-170 je bio savrsen traktor u ono doba...daleko bolji je bio od JD,Fendta u tom rangu...

Mozda ne "daleko" bolji al u tom rangu sigurno

Z

zrine892

Guest
čuj...mozda ne daleko ali dosta je dobar..ima zf-eo menjač i motor tTAM slovenski od 9000 cm3..tako da to je bilo super kombinacija..nije loš...koliko sam ja cuo dali je to istina ili nije..čuj on mi je susjed pa ne vjerujem da laže...kaze da rx-170 izdržao u bivsem kombinatu do 17.000-19.000 radnih sati...

L

Lamborghini R2

Guest
Bi mi mogo neko s foruma ako ima možda dobre volje poslikat koju fotku prednjeg diferencijala i ulaza kardana u getribu rakovice 65DV-standard i poslat preko pp ?.

B

bosanac

Guest
Interesuje me da li je neko posjedovao Rakovicu 65 dupla vuca posto imam jednu na ponudi 91 god. u jako dobrom stanju .Cijena je oko 8000 eura . Ja posjedujem istu takvu ali bez prednje vuce i jako sam zadovoljan sa njom . Ali me najvise interesuje prednji pogon da li ima nekih mana i kako je se pokazao uopste. Unaprijed se zahvaljujem svim ljudima dobre volje koji mogu da mi pomognu na ovu temu.

Najnoviji postovi

Na vrh