stvarno lijepo sredjen traktor :icon_thumright:
koliko takav zahvat traje i koliko bi poprilici kostao za traktor te velicine? samo ruke, bez boje i dijelova.. jasno mi je da ovisi o stanju stroja i sta se zeli napraviti ali neka gruba procjena od - do.. ?
Takav zahvat nebi smel koštati ispod 5 000 kuna, samo više od toga, i to puno puno više.
Nije ga problem polakirati, problem ga je oprati i pripremiti za lakiranje, a to kod nekih mastivurdača zna biti krvav posel. Iziskuje nekoliko pranja i čačkanja blata nakon svakog pranja, kefanja kefom hrđe i šmirglanja glatkih djelova.
Naravno, prije toga treba mjesta na kojima masti počepiti da nebi kasnije mastilo.
Limariju treba prvo prilagoditi, a potom rastaviti, pripremiti iznutra i izvana (to je veči posel nego na automobilu, da nebi slučajno neko to usporedil s blatobranom ili vratima od auta). Pokitati ako je potrebno, pošmirglati, špric kit, pa opet pošmirglati, a tek onda lakirati.
Usput treba i kojekaj zaštiti ako se sve ne rastavlja (tipa struja, kojekakva creva ....).
I na kraju to treba oprezno sastaviti da se kaj ne oguli.
Krvav posel koji malo ko more platiti.
Uvek se setim Oficirovih reči kad me pital za onog mojeg 47 i kad je rekel da bi on dal za posel koji sam ja tam napravil nekakvih 6 000 Kn.
Pošteno je rekel da nemre više dati, ali ja bi dal nekome i više da mi to sve napravi.
Ustvari nebi jer teško je mene zadovoljiti