• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

RENAULT

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Jel se sve brzine mijenjaju bez kuplunga kak kazes elektrohidraulicki,ako da,onda je to ko Dyna 4 i Dyna 6 samo kaj Renault ima 27 brzina.Jako lijepa stvarcica i htel bi probati kak se vozi posto je to prvi takav mjenjac napravljen,jel se ljepse vozi od Dyne ili isto,mozda gore.
Nemre se ne kvariti svi se kvare,neki vise neki manje,tu je vazno odrzavanje i kocijas koji ga tera,najvise ovisi u kakvom je stanju sama getriba ako je ona OK onda nebi smjelo biti vecih problema$$$,jer je ona ipak najskuplja.
Postavil sam sliku ali nisam se imal vremena bas pozabaviti sa francuskim,stoga hvala na prijevodu.:icon_e_wink:

massey595

Član
Tu od
28 Stu 2012
Poruka
822
Običan powershift bez kuplunga i brzine za koje trebaš kuplung isto ko i moj case

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Mislis na ova 4 gumba,to je za prvi pogon,speru,kardan i jos nekaj nemam pojma kaj??
Grupe se ja mislim mijenjaju pritiskom na gumb na rucici od powera i onda se ta rucica gura naprijed natrag ovisno koju brzinu zelis,vidis da ima 3 grupe brzina(zeko,kornjaca i puz),kad odaberes jednog od njih onda udri po powerima.:icon_winkle:
Hebi ga neznam francuski,pa onda moram od oka nagadati.:biggrin:

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Dobar je to traktor dok mijenjač valja,a neko pravilo bi bilo da mijenjač dva motora naddura.Treba mijenjati redovno ulje i filtere,i kod normalnog čovjeka mislim da nebi trebalo biti problema.Neznam koliko taj ide brzo po cesti,moj ide 33,a u papirima koji su došli s njime iz Francuske piše četrdeset kilometarski mijenjać da ima.Moj kolega ima traktor kao moj iz Njemake dovežen ide 43 na sat.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Sad ti je po novom da motor dva mjenjaca nadzivi.:icon_mrgreen:
Ide 33 jer su francuzi mudri pa po nekom zakonu se placa porez ako traktor ide ise od 30 odnosno ako ide 40km/h.:icon_hang:

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Sad ti je po novom da motor dva mjenjaca nadzivi.:icon_mrgreen:
Ide 33 jer su francuzi mudri pa po nekom zakonu se placa porez ako traktor ide ise od 30 odnosno ako ide 40km/h.:icon_hang:

Da to sam čuo od servisera,sada su dva mijenjača na jedan motor.A slijedeči traktor bude fendt,oni idu 50,sporijeg ne uzimam.

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
A kaj je ovo
jcb-fastrac-7230-saat.jpg

Jcb Fastrac,ima ih i na njuskalu,clan AGCO grupacije

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,598
Ma nemoj rec...nisam znao
Ovaj bi se mozda i mogao nazvat traktorom dok ostali nikako ne mogu biti traktori. Bar ne klasicni. Hibridi neki mozda...

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Pa nisam ni mislio na ostale, nego na Fastraca cim sam spomenuo Jcb.

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
A gdje bi trebal imati kabinu ? Na sijačici ili na drugoj brazdi pluga ?

Na vrh