• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

RENAULT

azram

Član
Tu od
20 Velj 2012
Poruka
172
Da li se na renault ceresu 330 uvijek pri kocenju upali prvi pogon. I da li lampica od prvog pogona kad je ukljucen svijetli i da li treba svijetliti lampica od spore?

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Da da, taj traktor koci na sva 4 kotaca na principu paljenja prvog pogona. A kad je prvi pogon upaljen, onda svjetli lampica.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,499
Ovak: na većini traktora koji koče uključivanjem prednjeg pogona, pogon je uključen kad motor ne radi i nema tlaka ulja.
Znači, koči kad je:
- uključen prednji pogon
- stisnuta kočnica (aktiviran Štop šalter)
- zategnuta ručna kočnica (aktiviran šalter za indikaciju ručne kočnice)

azram

Član
Tu od
20 Velj 2012
Poruka
172
Ok. Koje ulje stavljate u renault traktore i koliko ga vozite? Koji filter i gdje to sve kupujete? I gdje se nalazi plovak od goriva?

Posljednje uređivanje:

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Neznam kakav filter imas tocno ali mozes kupiti orginalni a ima i zamjenskih dosta.
Ulje mozes INA JD50 u getribu. filter bi bilo dobro promijeniti nakon 500rh a ulje nakon 1000rh,ali sve ti ovisi kaj i koliko radis.
Imas zamjenskih filtera kod Jakopica.

MF 698 t

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2012
Poruka
1,649
Imaš original kod Hadrovića i Hubzina u Križevcima,samo ne piše renault nego clas na filterima.Kod njih dva imaš sve za renola,jel sam se ja raspitivao za dijelove prije nego sam ga kupio,da se ne desi traktor jeftin a dijelova nema.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Ako hoces saznati original dijelove za svojega Renaulta, jednostavno posalji mail sa brojem sasije zastupnicima za class i vjerujem da budu ti se budu javili z odgovorom.

Poslano sa mog GT-N7100 koristeći Tapatalk

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Skineš ploču i s donje strane su žaruljice.

...ako sad slijedi pitanje kako se skida instrument ploča bolje da ne diraš ništa.
Autoelektričari isto trebaju od nečega živjeti.

azram

Član
Tu od
20 Velj 2012
Poruka
172
Sta znaci lampica crvene boje ispod kornjace kad dam kontakt ona svijetli a kad upalim ona se gasi? I zasto lampica od kornjace svijetli stalno bez razlike da li je u brzoj ii u radnoj brzini?

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Mozda je kap ulja nacrtana na njoj ili zupcanik?
Ova kornjaca je mozda znak neispravnog kompjutera.

azram

Član
Tu od
20 Velj 2012
Poruka
172
Nije nacrtano kap ulja ni nista. A da li netko tocno zna koji filter tj. koja oznaka od getribe ide za ceres 330? Gore je dilterali nemam oznaku a u ducanu mi ne zele reci nego moram od njih kupiti

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Lampica od kornjače bi trebala svijetlit samo kad je u kornjači,kad stisneš zec lampica se gasi i traktor ide brže..Naravno to je tipka na mjenjaču +/-..
Ako tebi non stop svijetli kornjača(zeleno),onda je valjda nesto prespojeno,ali ako traktor dobro prebacuje nebi smio biti problem..

Pa filter skini dolje,odi u neku malo bolju trgovinu i kupi po uzorku na takvi..
ubiti šta te muči ako ovi vele da moraš kupiti kod njih,to je valjda original filter,kupiš ga i staviš gore..

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
Da li vrijedi taj renault 99 g 12300 eura?

Evo mi kupili traktor renault ceres 330 99 g.

E sad imam pitanje da li se mogu skinuti plasticni blatobrani zadji na ovom traktoru ali nez skidanja tapacirunga?

Daj još ke slike please. :)

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
imam problem na renaultu 114-13 ...kad se ugrije onda mi volan ne radi kak treba.Znaci na lijevo ga mogu okretati al na lijevo moram cijelo vrijeme okretati volan kaj prime .Kj bi to bilo? ulja ima?

Na vrh