Već ste mogli vidjeti da ma zanimaju romanovske ovce i siguran sam da ću ih u proljeće nabaviti (nadam se da ću imati dosta novca). Uglavnom solucija za smještaj mi je bila stara štala i voćnjak od susjeda, al pošto ja "gazda" stara baka mislim da nebu nič s toga...po njoj bolje da raste trnje i kupinje (a već ga i dosta ima) nek da netko nešto ima na njezinom...i sad idem na plan B.
Imam jednu livadu (sad je izorana) ispod puta i ispod moje kuće i to mislim posijati (trava - pašni tip), ograditi, napraviti nastamnu i unutra romanovske.
Planiram kupiti do 8 kom, a za to mislim napraviti objekat 4x8 m, s tim da bi pola od toga bilo zatvoreno (kao štala), a druga polovica bi bila polu otvorena (znači krov i zatvoreno do 1,2 m od poda i sa prednje strane naka vratašca, tak da ih mogu zatvoriti unutra kad bude loše vrijeme. Znači 16 m2 štale (s vratima), a 16 m2 natkrivenog ispusta (iz njega bi se moglo u štalu). To mi je dosta za cca 8 kom?? Površina parcele je nekih 2200 m2. Tu bude nakaj paše, a kad sfali nakosim lucerne pa im dam (imam pored jednu njivu s lucerkom).
Taj objekat mislim staviti na 6 stupova (betonirane babice + papučice za stupove), obiti sa daskama i pokriti crijepom. Sad problem mi je pod?? Dal da ostavim samo zemlju (nabijem je), stavim šljunak (nabijem) ili šljunak + gore na njega složim ciglu (skuplja varijanta)???