• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Romanovske ovce

ovčica

Član
Tu od
24 Srp 2011
Poruka
281
trebaš krajem 4 mjeseca trudnoće cijepiti poliovinom...znaći biraj ovce sa večim trbuhom i cijepi...piši brojeve...Znači za prvu rundu ti je kranji rok..
 

uskok

Član
Tu od
13 Sij 2013
Poruka
116
Janje li se vaše Romanovke?
Moja jedna mlada je ojanjila jedno muško janje.
 

ovčica

Član
Tu od
24 Srp 2011
Poruka
281
moje su se ojanjile u 8 i 9 mj..a sada su poćela zimska janjenj. Ojanile se tri mlada i jako sam zadovoljna za sada.
Janjile se u 4 mj . sada će sve u 12 mj-1 mj.
1/3 i 2/2 zatim 1/2 i 2/3 i treća 1/2 i 2/2 . To su mlade čehinje parene kod mene prvi puta sa češkim rebelom prvakom 2012...d arugi puta sa relik-om .
Ima ovćica koje ojanje jedno janje..ali to ništa ne znači...ojanjit će ona barem dvojke u drugom janjenju
lijepi pozdrav ovčarima
 

uskok

Član
Tu od
13 Sij 2013
Poruka
116
6 ovaca i 23 janjeta pa to je za nepovijerovati. Zbog tih brojki sam i kupio ovu pasminu ovaca, nisam razoćaran za prvi put ovnu i ovci jedno janje dobro, ćekamo treći mijesec trebaju se janjiti tri ovce.
ovćice- mislim da moj ovnić i jedna šilježica vuće porijeklo od vaših ovaca, ćovijek je prije par godina kupio ovna od vas, sad ima jako ljepo stado.
 

ličan

Novi član
Tu od
14 Lis 2012
Poruka
27
Pridružujem se čestitkama i lijepim željama a najradije bi da se meni ostvari moja želja:u 2014 imati par lijepih romanovki.No u svakom slučaju kažu dobro stari ljudi;prvo štalica zatim kravica/ u ovom slučaju ovčica/:(giggle):
Svima Sretan Božić i uspješna N.godina
 

grga24

Član
Tu od
28 Lis 2013
Poruka
50
Ljepi pozdrav, vidim po forumu ovce su se vecini pocele janjit, kod mene nista jos, jedna romanovka pocela prije 2-3 dana vime nalijevat pa se sad se nadam da bude nesto valjda.
Lp svima i sve najbolje u novoj godini :)
 
R

romfri

Guest
Sretna vam Nova godina.Nov sam na forumu mada ga vec duze pratim.Imamo manje stado romanovskih i frizijskih ovaca.
 

uskok

Član
Tu od
13 Sij 2013
Poruka
116
Pridružujem se željama!
Danas sam vagao janje koje je navršilo mijesec dana ( prvo pa muško ) teži 13,91kg super napreduje najvijerojatnije što je jedinac:))))
 
J

jasarevic

Guest
da li janjenje Romanovske ovce 2 puta godisnje,umara ovcu?? trpi li kakve posljedice;npr iscrpljenost,ili tako nesto?
 

ovčica

Član
Tu od
24 Srp 2011
Poruka
281
ovisi o veličini legle i o ishrani. Zbog nekih obaveza i problema nisam stigla odvojiti ovcu koja je imala petorke i ovce koje su imale četvorke....naparile se nakon 3 mj..i imale još trojke i dvojke....znači od 6 do 8 janjaca u 2013. Iako sam ima davala vitamine , kalcij, i dobru ishranu one su nakon janjenja počele teško hodati od iscrpljenosti...Jedva sam čekala da odvojim janjad od njih ...i sada su odvojene...i ne dam im se pariti do 1.4.2013
Ovca sa dvojkama odlično podnosi 2 janjenja godišnje...ne isscsrpljuje ju...
eto...moje skromno iskustvo..
 

anja

Novi član
Tu od
15 Pro 2013
Poruka
23
Pozdrav Ovčice! Da li ostavljaš sve janjce pod ovcom ak ih ima 3-5 i da li ih prihranjuješ?Osim sijena s čim ih još hraniš ovce pošto imaš puno janjaca po ovci?
 

ovčica

Član
Tu od
24 Srp 2011
Poruka
281
Sada su se skoro sve ojanjile osim šiljezica i nemam ni 4 ni 5-orke. Pretežno su trojčeki..ima nešto dvojčeka.. a ima i dve ovce sa po jedincem...
Moje ovce same odhrane trojčeke...ima samo jedna koja je sama odhranila 4..
No...ima i dvije koje su odbile treće janje...njih hranimo na dudu i još držimo ovcu da ju malecki posisa.
Dajem im domaću smjesi sa sojom i suncokretom....oko 1 kg dnevno...a sijena po želji
 

anja

Novi član
Tu od
15 Pro 2013
Poruka
23
prodajete li janjce ili samo silježice i ovnove.Ja bi probao hranit s sjenažom(rolo bala u foliji) ali ne znam da kako bi ovce na to reagirale,da se ne bi napuhale ili pobacile, a ne znam koga pitati
 

ovčica

Član
Tu od
24 Srp 2011
Poruka
281
prodajem sve kaj želite...
sa novom načinom prehrane treba početi polako...davati im dosadašnju hranu malo manje (sijeno) , a nakon toga malo sjenaže koja mora biti zdrava. Ispočetka neće navaliti ali kad se priviknu polizat će jasla.
 

Najnoviji postovi

Na vrh