• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotacijske (ROTO) kosilice

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Imam dosta drzim krave i ovce a sad krecem i pomalo u tov bikova svake godine sve vise je stoke i povrsina koje se obraduju neznam tocno kolko povrsine jer nemam sve upisano al zasto i ne iskoristit traktor od 70ks s vecom kosom brze pokosim planirano!!

Posljednje uređivanje:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,835
Mane ako ide mene remeni su mi dobri ne klize cim pocnu zezat idu novi gore osim ako ne dobijem volju pa ju stavim na prodaju ili mijenjam za vecu!!
Nije išlo tebe, općenito pišem.

Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Pa ni ja neznam bas tacno koliko cu kositi.Imam 1.5 jutro deteline i posejacu 1jutro sudanske trave pa to racunam kao 4ili 5otkosa i jos nesto sena, zavisi koliko budem nasao.
Kakve ovce drzis.I ja imam 20 zenskih ovaca.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
S podmladkom koji ostaje oko 15 komada jer sve zenske ostavljam za sirenje a muske ili prodam ili mijenjam za zenske ja cu posijat ljulja za zeleno a livade idu u suho!!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Kaj ga nema nigdi u prodaji u tvojoj okolici ja cu uzet od kolege on ima svojeg sjemena al necemo vise o tome otisli smo malo previse off budu nas moderatori:(blush)::(blush):

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
E da mi je videti baju kako tera fergusona u 3. brzohodnoj kad kosi, e to da mi ej videti, ta livada mora da bude ravna k ostaklo.

Ja teram u lucerni 565 i DF KM 22 kosu 2. brzohodnom pa to je brate mnogo brzo, letim po livadi.
Ni ja nisam verovao da tera u 3brzohodnoj ali sam ga jednom video kako kosi i stvarno ide u 3brzini,ali zato mu je traktor spreman za odpad. Ja torpeda teram u 3brzohodnoj,a 565 je u 2brzini odprilike kao i torpedo u 3,mozda cak i brzi.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
872
Traktor mu spreman za odpad, al pitaj boga, dal možda ne i leđa...Opterečenja na nje jaka su, al na starijim traktorima(i ponekad i na povoljnih novijih)baš nešto vrijedna sijedala nisu.
Izpričavam se za oftopic, al možda je i za kojeg koristno.

KUBA125

Član
Tu od
27 Stu 2016
Poruka
236
Svaka njemu čast ako sa Fercem tako kosi.

Mi smo prve godine kosili sa 558, više od pola livada nisam mogo kositi u 2., nisam mogo sjedit koliko je skakao, a 1. je pre spora. Druge godine sam prekvačio na Torpeda, našao sam brzinu koja mi odgovara da mi kičma ne trpi, ali tu je opet bilo sporo. I sad kad je Torpedo dobio utovarivač nisam ga htio skidati pa sam počeo kositi s Kejsom, definitivno nikad više na manje traktore neću kosilicu kvačit.

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Ja ipak mislim da ja nejdem prebrzo jer je torpedo u 3brzohodnoj odprilike kao imt u drugoj mozda cak i sporiji.

KUBA125

Član
Tu od
27 Stu 2016
Poruka
236
Ali definitivno je pre malo okretaja kardana, daj mu gasa nemoj ga šparati svejedno on troši kao upaljač!

KUBA125

Član
Tu od
27 Stu 2016
Poruka
236
Poljsku 165 cm.
Malena mu je, ali manje goriva potrošim nego sa 558, a čuvam kičmu i nisam na vručini.

VolvoT650

Član
Tu od
9 Pro 2016
Poruka
187
Ali definitivno je pre malo okretaja kardana, daj mu gasa nemoj ga šparati svejedno on troši kao upaljač!

Onda cu terati preko 2000obrtaja,da trosi jako malo zaboravim kada sam sipao.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
I ja imam isto 165 sipovu i nekad kosim sa torpedom 48 a u zadnje vreme sa fiatom 85 al mu je malo mala i moram kosu zabaciti u stranu i kardan mi stoji jako koso. Al sto kazes u vecem traktoru se manje umoris i nadroncas.

KUBA125

Član
Tu od
27 Stu 2016
Poruka
236
Tako i ja moram zabaciti španerima u desno.
Da mi traktor nije do kraja sužen nebi ju s ceradom nikako mogao rasklopit, i ovako sam ceradu maknuo.
Pasala bi mi neka veća, ali za sad će to pričekati, dokle god se ova ne raspadne.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kuba, jeboga ti, maknuo si ceradu s kose, to nikako nije dobro, čuvaj se kamena, skupa su stakla za kabinu na novim traktorima, zato mi kosimo sa IMT-jcima. Jednom sam kosio sa Sameom i 165 cm, to nije posao, premala kosa, ako bude potrebe za večom kosom, jedino dolazi u obzir prednja kosa 270 cm zahvata sa 4 bubnja i onda je to posao.

Mada, kako sijem sve više lucerne, najradije ju kosim sa malim Ursusom i bočnom štrižnom kosom 150 cm zahvata, to mi je ekstra za djetelinu, prirodne livade kosimo sa rotacionim kosama.

Najnoviji postovi

Na vrh