• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotobrane / Rotodrljače

• Temu pokrenuo IMT560
  • Datum prvog posta

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Da nije ko nekad otvaro pa nije dobro rasporedio polozaj nozeva,ili kod Ebera tako stoje,na mojoj maschio su rasporedjene glave okomito jedan na drugu

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Tak sam i ja složio svoje kad sam ju sređivao a nisam ni gledao kak su prije stajali tak da i ja mislim da je to otvarano ali nemora biti da je nešta sfušareno. Možda je ipak tak tvornički. Nebi štel se puno petljati.:icon_thumright:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Nije otvarana, tvornička boja je na svim šerafima, još su zalijepljeni bojom za kučište, to smo pomno gledali.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Neke imaju rotore malo zamaknute (poput noževa na frezi) pa se malo lakše vrte.
Bar tak navode u one firme koje imaju tak postavljene rotore.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
...... tako prenosi manje vibracija na traktor , ja sam na mojoj LELY noževe postavio u ''raskorak'' i pokazalo se kao dobro.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da, bilo bi bolje, možda ga zamjenim s nekim kome je sa pakerom preteška, vidjet ćemo.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Imam jedno pitanje.

Probao sam RD potjerati na 540E kardanu, znači, da ju zavrtim malo brže.

Ako sene varam ona bi morala raditi najbolje ne 540 okretaja kardana, a to je na Sameu na oko 2200-2300 okr motora ako sam dobro upamtio.
A ovako na ECO kardanu mu je 540 okretaja kradana na 1800-1900 okretaja i odmah mi RD bolje radi.

Ne volim traktora tjerati preko 2000 okr u radu, najbolje ide 1800-2000 okr i najmanje potroši, pa je jedini spas ECO kardan.

Znači pitanje je dal se ona smije non stop tak malo brže vrtjeti (možda bude i malo brže od 540 okretaja), dal joj se nebude ništa desilo???

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Bude se desilo da ti ljepše napravi,ja sa svojom radim na ekonomiku od prvog dana ali gledam da je negdje oko 600 okretaja.

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Nema joj sta biti. Par okretaja gore dolje joj ne znaci nista. Radi i ne sekiraj se..

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Pa nije baš da neće , neki su vrtili na većim obrtajima oko mene i brzo se bruse klinovi i glave.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Evo kakav je raspored noževa na Eberhardt RD, valjda bude dobro.

Tako su noževi stajali kod mene,ja nisam ni skužio da je tu problem,dok ju nismo otvarali,pa je majstor vidio da nešto ne štima. Sad su ovako,i puuno je bolje-

windows 7 screen shot

image upload

RD je već bila otvarana,i netko je krivo složio noževe. kad su ovako složeni kao kod tebe,deset noževa grabi zemlju u isti čas,i to se onda teže tjera,i javljaju se vibracije.
Moguće je da je i tvoja bila otvarana,i da ima već drugu ili treću boju,to ne možeš znati.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Okreći ti svoju rukom i vidjećeš da u jednom momentu svi noževi stoje kao i na ovoj slici od šanane

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Ja moju teram na 1000 okretaja vec nekoliko godina..

S7 edge koristeći Tapatalk

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Vidio sam neke koji sa strojem rade strogo na 540 ako je za tu brzinu namjenjen. Ili recimo 1000 i niti malo brze ili sporije. 10-15% brze ili sporije ne moze napraviti nikakvu drasticnu razliku u trajnosti stroja.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
savoris- okretao sam ja nju već milijun puta kad ju čistim,ne dođu noževi u taj položaj,budem bolje uslikao kroz par dana kad ću mijenjati radna tijela.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ovak kak ima gogo složeno nemogu noževi nikak doči na onak kak je složeno kod šanane i kod mene. Možda se to svodi na isto kao i kod malčera gdje su čekiči postavljeni u red i u spiralu. Onaj u spiralu se lakše tjera nego kad su u red tak je najvjerojatnije i sa RD.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Gogo, baš sam gledao jučer kod rotiranja i kod mene se noževi u jednom trenutku poslože isto ovak kak i kod tebe na slikama.
Nije otvarana rotobrana sigurno, a sigurno nije ni farbana, vidjelo bi se da je farbana.

Najnoviji postovi

Na vrh