• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotobrane / Rotodrljače

• Temu pokrenuo IMT560
  • Datum prvog posta

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
To samo misliš da se nebu zaštopala. Nemora se namotati nego se jednostavno naljepi, barem kod mene. Ali o tome čemo poslje kad ju kupiš. Najbolje češ sam vidjeti.

Slazem se, uzasno puno se `naljepi ' trave s zemljom na rotore s nozevima i ako ima smeca poput spage, najlona.. barem u mom slucaju.
Radi se od dm3000.

A bilo bi super da se sami ciste kak sanana veli.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Neznam stvarno, kolege koji imaju rd puno rade i nitko mi se ne žali da se štopa u radu. Da se nalijepi trave i zemlje na noževe to je točno, ali nisam primjetil da to nekja smeta u radu.
Tak i tak nakon kaj završim parcelu dignem rd u zrak i sa dugačkim pajserom samo potegnem zemlju/travu prema dole i noževi ostaju čisti, ja stvarno ne vidim problem oko toga.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Tako je nalijepi se, ali se nikaj ne štopa, nemreš na to utjecat, to ti se poljepi već nakon dva prohoda...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nisam ni mislil da se zaštopa pa da nemre delati. Na to ljepljenje sam mislio. Tak onda svi radimo izgleda. :(y):

jovica989

Novi član
Tu od
16 Velj 2017
Poruka
9
poštovani prijatelji poljoprivrede.
odlucio sam se za kupnju rotobrane agm panemax 2.1m/380kg
imam traktor universal dtc 550,55ks
zanimaju me iskustva?savjet jel ce biti dovoljno snazan traktor?
hvala unaprijed

Posljednje uređivanje:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ovdje kod mene jedan vrti takvu rotodrljaču sa Torpedom duplakom 55ks... Kaže da jako fino ide.

jovica989

Novi član
Tu od
16 Velj 2017
Poruka
9
Ovdje kod mene jedan vrti takvu rotodrljaču sa Torpedom duplakom 55ks... Kaže da jako fino ide.

pitanje samo jel se traktor muci sa time ili ne---znam ovisno o zemlji, ali ja to koristim za vlastite potrebe za nekih 10ha a nebi htio traktor unistiti a za novog nemam...hahha
mozes li se raspitati malo ako ti nije problem?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Pitao sam ja njega,i tako mi je odgovorio,sad sve ovisi koliko tome vjeruješ,naravno sva svatko hvali svoje.
Ja ne vidim razloga zašto to ne bi išlo,ako se radi proljetna plitka priprema,i ako radiš polakše.
E,sad,koliko će izdržati traktor,to nitko ne zna,a 10ha i nije baš malo...
Taj tvoj Universal je 3 klipa ili 4?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
Moći će to raditi , nemožeš se trkati i ići brzo kao neke ozbiljnije mašine ali ako radiš pametno i polako traktoru neće biti muka.
Ja sam sa vladimircom od 31ks tjerao RD sa 8 glava zahvata 180cm , bilo mu je konstantno teško ali išao je , normalno sa tom snagom nisam mogao imati brzinu kretanja koja bi bila impresivna ali pošto sam radio vrtove brzina mi nije bila prioritet.

jovica989

Novi član
Tu od
16 Velj 2017
Poruka
9
Pitao sam ja njega,i tako mi je odgovorio,sad sve ovisi koliko tome vjeruješ,naravno sva svatko hvali svoje.
Ja ne vidim razloga zašto to ne bi išlo,ako se radi proljetna plitka priprema,i ako radiš polakše.
E,sad,koliko će izdržati traktor,to nitko ne zna,a 10ha i nije baš malo...
Taj tvoj Universal je 3 klipa ili 4?

4 klipa.mislim da cu uzeti njih nove,nisu preskupe...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kupili bi ovu rotodrljaču, kakva su mišljenja, ima li tko kakva iskustva?

http://www.njuskalo.hr/strojevi-sjetva-zetva-berba/rotodrljaca-eberhardt-2.5-m-oglas-21546379

Viđena, pregledana, izgleda stvarno uredno, tvorničko stanje, ništa nije rastavljano, šerafi još imaju boje na sebi, ulje je unutra žučkaste boje, nije masna, noževi bi joj mogli biti prva ugradnja, ne vidim tragove na prihvatima za kopčanje da bi nešto bilo razlokano ili razdrto.
Stanje stvarno ok, cjena nam je prihvatljiva, čak postoji mogučnost za nabavku original hidrolifta za taj model.
Potrebno mi je samo da napravim ravnajuču dasku iza noževa, to nije nikaj komplicirano.

Zanima me opčenito mišljenje o Eberhardt rotodrljačama?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
S obzirom na stanje koje je zaista vrlo, vrlo dobro, cjena je ok, išla bi i za manje novaca, samo se moramo konačno odlučiti, zato pitam za mišljenja.

Odustali smo od "biljih i novijih" za cca 25.000 kn iz razloga kaj su sve takve preko 1t sa hidroliftom, tak da nemamo traktor za tu kombinaciju jer sijačica+sjeme mi je oko 600 kg, znači RD da je tu negde te kilaže, eventualno 100 kg teža.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Bar da ima paker,ovak mu nedaj više od 15 za nju...
Općenito- ima tu susjed takvu RD,samo s pakerom i liftom (onaj di ste gledali balirku), i radi godišnje oko 50-60 rali zadnjih 4-5 godina,kaže da je zadovoljan,masti na par rotora,ali tu i tamo dolijeva ulje,i to je to.
On ju nosi skupa s sijačicom s onim Agrofarmom 100,isti Bog ko tvoj Same,pa bi onda moral i ti...

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Ja bi odustal od ovoga..
Lagana i slaba izvedba je to..
Bolje kupit malo masivniju i da ima sve na sebi..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Lagana je, to stoji, paker mi nije presudan uopče, cjevasti meni skroz ok napravi. Nužno je samo da se napravi daska iza noževa. Stanje tip-top i nebude ju dal za 15.000.
Ulje je unutra još žučkasto i ne curi nigde.

To je opcija pošto postoji mogučnost da se i hidrolift kupi za nju kroz koji dan.

No čekamo 10-ak RD koje su u dolazu iz Njemačke krajem ovog tjedna (petak-subota) pa čim nam jave da su stigle idemo pogledati pa budemo vidjeli kaj sve dođe, uglavnom sad ovaj nadolazeći vikend bi RD trebala biti kupljena.

Marko, te malo masivnije i da imaju sve na sebi su teške oko 1000-1200 kg, gledali smo takve i planirali ići do 25.000 kn za to, ali badava kad nebude Same mogel nositi kombinaciju, sijačica mi je puna oko 600 kg teška. Tak da smo ograničeni zbog traktora.

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma u ovu nebude išla mast 100%, ulje koje je sad unutra je još uvjek žučkasto, no po mom sudu bi ga malo trebalo nadoliti, neznam ni koje ni koliko, a volio bi to sve imati spremno, drugi tjedan kreče u posao.

Najnoviji postovi

Na vrh