• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Rotobrane / Rotodrljače

• Temu pokrenuo IMT560
  • Datum prvog posta

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Gogo ak nije problem meni bi bilo bolje tebi na mob poslati slike pa mi treba tvoj broj,a moj je 091274 1006

U

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ako sam dobro vidio na stranici 99, tam gde su slike tvoje RD, tvoj raspored klinova je totalno promašen i to ti sigurno stvara probleme.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
onda kak bi bio pravilan raspored klinova

ima tu u susjednom kraju jedna RB lely 2m,pa da po njoj složim klinove što mislite dal bi bilo dobro

Posljednje uređivanje od moderatora:

SlaK

Član
Tu od
28 Pro 2013
Poruka
45
Bok ekipa.

Vaše mišljenje o ovom tipu rotobrana...http://panexagm.com/roto-brana/
gledao sam ovu od 210cm...traktor je 60ks a godišnje mi treba za možda oko 3 hektara...kod mene je dosta tvrda i gruba zemlja pa bih prije prošao jednom do dva puta tanjuračama a onda s ovim strojem...dosada sam morao prelaziti i po 5-6 puta tragom s tanjuračama da zaredim zemlju i onda nakon sijanja prevaljati da poravnam i zdrobim grumenje... :(

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Zvao sam lika od koga sam kupio RB pa mi veli da poslozio klinove jedne vodoravno druge okomito i tako ucinio sklopio stavio ulje probao i opet lupa i lupa lupa i ja sam prolupa

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Kardan stoji ukoso , ili visinska razlika kardana između traktora i drljače te zeza. Garant.

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Jucer sam bas stelal na spanerima da kardan stoji ravno iza traktrora, a visinsku razliku ne mogu jedino da probam izvuci prihvat na RB gdje dolaze letve od traktora mozda tako smanjim visinsku razliku

stipan996

Novi član
Tu od
8 Pro 2016
Poruka
13
f09a403dc17e4ddb45336945e93e203e.jpg
Stigla LELY 2,5M

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Baš sam sad izmjerio visina kardanske osovine od poda na traktoru je 60cm,a na RB 45cm i također visina od poda do prednje ravnajuče grede je 20cm i to otprilike u radu uđe u zemlju pa je možda kardan previše ukoso pa tu dolazi do tog lupanja ili opterečenja kardana.Što Vi poštovani forumaši mislite da li je to uzrok, ja više ništa ne znam:icon_scratch:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Zakači za neki traktor koji ima niži kardan i vidjećeš sam.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Skini kardan sa RD i dođi sa nekim traktorom iza i probaj sa njim okretati poželjno da ima kardan preko brzina pa da vrti rikvec .

vikicab4

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
276
Decki sutra cu pokusat staviti video pa ce te vidjeti kak se to vrti,i kak stoje klinovi, kardan samo ju moram prikopcat.

maschio

Član
Tu od
17 Sij 2015
Poruka
463
Ma jok nema ti to veze sa kardanom. Ja dok dignem RD skroz u zrak tad je pod puuuno vecim kutom i nista ni da bi zalupilo.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kolko ja ovdje vidim,klinovi stoje u križ i zato lupa... To treba presložiti...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Moja je lupkala i kad su klinovi bili tak složeni i sad kad su presloženi na onu šemu od amazone. Mislim da tu more pomoči jedino mast u ulje da bude gušće i da ublaži to lupanje.
Kad bi bio video znali bi bolje kak to zvuči jer što je nekom strašno za drugog je zanemarivo.
Pomozite čovjeku staviti video pa bumo bolje znali.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Dosta njih lupka na prazno ali čim dođe pod opterećenje ne lupa.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Pa to i pričam. Zbog malo lufta u zubčanicima to zvoni kao sto vragova. Zato dok nebu video možemo samo nagađati i opet ništa od toga.
vikicab4 barem pokušaj pronači sličan video na yt gdje se barem približno čuje kak to zvuči.

Najnoviji postovi

Na vrh