Re: Savjet prijatelju
vocar11 kaže:
Bobić,
sve to stoji...ali čovjek želi nešto konstruktivno raditi i nešto stvoriti svojim rukama i svojim radom..biti u prirodi i psihički se opuštati...zarada bez rada ga ne interesira...novce ima već sada iovako ionako..sa ili bez nekretnina...kužiš?
Imaš neki prijedlog oko toga što da posadi na 2 ha?
Ma sve je to ok,, samo sto ako,, ako,, ajmo 'vako,,, recimo ima covjek para ulozi u zadnje spominjano (malinu) 200,000,00 kn sve divno krasno ko Tomazy -jeve sada i nedaj Boze dođe tuca i dotuce ga do nogu,, ma je*o bi i nama i sebi sve po spisku i bez da je ulozio u strojeve,, stoga moj oprez za prizvodnju na otvorenom,, jer da je on svjestan rizika bojim se da nebi ulupao lovu u to vec u ono gore opisano,,
a sto se tice prijedloga,, imam i to samo bojim se da vrijeme jos nije sazrelo za to,, ipak reci cu samo sad i dalje sutim jer smatram da bi vise posrecio da sam svoj kapital ulozio u GINKO,,,
Bilo mi je prekasno da nesto mjenjam jer sam vec previse daleko otisao sa ljesnjacima inace mislim da sam trebao ipak :scratch
Ginkom se do sad kod nas bavi relativno malo ljudi bez nekog organiziranog otkupa,, a potrebe,,,,, :weedman: da boli glava,,
Prijatelj mi radi neku studiju o ginku,, ima i sadnice (rasadnik pa ako nekom treba) trenutno je u izradi i kompletan elaborat u vezi te biljke sa prednostima, manama, potrebama, uzgojnim oblicima tehnologijama proizvodnje nacinima susenja,,,,,,,,,, itd,, itd,,, kad budem imao konkretne stvari cu to i opisati ovako idem malo pred rudo a sto put sam do sad vec reko da necu vise,, al' eto povuko :mrgreen: si me,, i sad je gotovo :?
Uglavnom kod te kulture ne treba puno rada nema zastite ne trebaju ni kolicine da bi se zaradilo jedini je problem sto je rasad skup i sto sporo raste,,,,