• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

sajam Gudovac 07.-09.09.2007.

• Temu pokrenuo Picek
  • Datum prvog posta
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Gledam utovarivač,neznam čemu svrha ovih akrobatskih zezancija,bolje bi bilo da su dovezli neku prikolicu i da su pokazali koliko visoko diže i sl.
Dobro,ako svaki cirkus u Evropi kupi po jedan eto im kupaca))).
ÄŒudnovato mi je da nigdje u HR na jednom mejstu nemamo okvirne cijene traktora koji se nude u HR.
A i ovo,mi se divimo tim svim izložcima,naš Torpedo je nestao a mnogo novaca ide vanio za te traktore koji se uvoze,a uz to i hranu još uvijek uvozimo,tkoće da napravi balans,da u državi krene na bolje.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
evo malo slika...

evo ja odmaram... :lol:
l_07469db80608876ed7f7e37bbb29e2e0.jpg

pa malo xeriona..
l_7dc44b98b4d82fe3a144c65f47aa90a9.jpg

R

Ratarko

Guest
Ti imaš neke čudne ciljeve kada ideš na sajam :mrgreen:
Skakutanje i izležavanje po traktorima , hmmm ? ;)

Tako se ja isto odmaram u felgi od RX-a ( kada sam u polju , ponekad jedem u felgi :lol: ) jedva je nešto manja od te Stajgerove

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Rajtek kaže:
Mario. Kolko dođe onaj Lambo R3 EVO?????

Mislim da je R3 EVO 100 oko 29 000 + pdv osnovni model
a R3 EVO 85 oko 27 000+ pdv osnovni model

R

Rajtek

Guest
mario kaže:
Rajtek kaže:
Mario. Kolko dođe onaj Lambo R3 EVO?????

Mislim da je R3 EVO 100 oko 29 000 + pdv osnovni model
a R3 EVO 85 oko 27 000+ pdv osnovni model

Fala majstore. Trenutno radim s ovom svojom ruskom zvijeri, ali bih za koju godinu kupio neš bolje, a od svega što se nudi mislim da su traktori iz SDF grupe najbolji izbor(odnos cijene i onog kaj dobite). To je moje subjektivno mišljenje, kaj ne znaći da sam ja u pravu.

P

Picek

Guest
ZJ kaže:
A kaj misliš tko ima?
Videl sam ga lani na EIMA-i u Bologni, razgovaral s ljudima iz TPS-a (neke znam), pregovarali smo o tome da prototip dobijem na probu...

Ukratko, Hrvatski dizajn (koji dapače nije loš), osim kaj je malo nepregledan, Lombardini ili Yanmar motor (Entrada prodaje s Lombardinijevim motorom 50ks, PMT s Yanmarom 36 ks), kineski mjenjač i prednji pogon (vjerojatno Jinma, što nije loše), talijanski instrumenti i sjedalo...
Njihova je ideja da za cijenu (koja još nije formirana) kao IMT539 dobiješ moderniji i udobniji traktor, hrvatske proizvodnje.
Izborom motora čini mi se da su pokazali ozbiljnost, no vidjet ćemo kak im bude išlo. Želim im svu sreću :) ... iako je TPS u vlasništvu slovenskog Cimosa. Važno je da naši ljudi rade.
uglavnom je to točno ali nije sve, lombardinijev motor koji će se ugrađivati je 39 ks a yanmarov motor je 35,4 ks..
u petak su nam na sajmu između ostalih bili i ljudi iz Labina s kojima jako dobro surađujemo već godinama..
čak smo 90-ih bili jedan od većih kandidata za kupovinu tvornice ali smo se povukli iz toga..
uglavnom, govore da se na testiranjima do sada puno boljim pokazao ovaj yanmarov motor od lombardinijevog ali to će ostati za vidjeti..
za entradu ne znam dali će prodavati i sa yanmarovim motorom s obzirom da su oni zastupnici lombardinija za Hrvatsku ali mi ćemo imati oba u ponudi..
i kabina je gotova tako da će biti opcija traktora sa kabinom i bez nje..
kabinu su dali raditi u Orašju ali po njihovom dizajnu naravno..
cijena još uvijek nije formirana ali za opciju traktora bez kabine trebala bi biti cca 8-10 000 eura + PDV..
sa kabinom naravno nešto viša..
službeno predstavljanje i pokretanje proizvodne trake bi trebalo biti sredinom 10-og mjeseca u tvornici u Labinu..
traktor posjeduje sve europske certifikate i udovoljava svim standardima tako da će ga se moći izvoziti i na tržište europske unije..
do kraja godine će biti napravljeno prvih 20 komada a onda se kreće u nešto veću proizvodnju..danas sam ga malo više vozio (od sajma do agromehanikinog prodajnog centra u Bjelovaru) i nije loš stroj..
doduše sigurno da će imati svojih početničkih "bolesti" ali to će se riješavati u hodu..

krx pozega kaže:
Ovaj Fendt je naravno rabljen...ali onaj 412 novi što je stajao do njih...mraaaak...60000eura+PDV... za tri godinice...moja golubice
sljedeći put malo pažljivije gledati..
to je cijena traktora a na kraju popisa opreme traktora i ostalog sitnim slovima piše cijena na paritetu FCO tvornica u Njemačkoj :roll:
dakle, na tu cijenu još 2,5-3 somića eura za prijevoz plus špediter i opla evo te na nešto višoj cifri..

inače imam par zanimljivih slika od danas na sajmu.. doduše moram prvo pronaći bluetooth usb disk kojeg sam negdje zametnuo.. :oops:

K

krx pozega

Guest
Onako sve kad mi se posloži u glavi kao sada...svaka čast i mogućnostima i svemu ali nebih deutza kupio sada pogotovo za te novce mislim da postoje i bolje opcije...e sad kao što Rajtek kaže moje subjektivno mišljenje..ipak je to traktor za klasu slabiji od "elite"....
Neovisno o tome mislim da Fend 412/13 zadovoljava potrebe rada brdo zemlje u svakom smislu riječi...za 60000eura usudit ću se reći da to nisu nikakvi novci..već sam ja jednom i rekao da je bolje imati dva takova traktora nego jednoga od dvjesto konja u Ratarkovoj teškoj zemlji.. dok se eto vraćam na te deutzeve..mislim da se nebih usudio dati 150ha zemlje isključivo na jednom k130.. e sad je pitanje opa bajo jel se to može uopće tako računati...ja mislim da onaj fendt ili dva to sve uradi sam bez bojazni...samo nesmije da stoji isto kao i žena daj joj posla da nemisli na gluposti ;) :D
Možda ja malo gledam na to zbog moje ipak dosta lakše zemlje za obradu,ali eto i simon ima "ludu"kombinaciju od rotosema od tri metra ako se nevaram i naprijed onoga krimlera..ja to tako nekako gledam..maksimalno iskoristit svaku konjsku snagu a znate koja je samo toga cijena..samo strpljenje..

P

Picek

Guest
Slika019.jpg

Slika020.jpg

Slika021.jpg

Slika024.jpg

Slika025.jpg

Slika026.jpg

Slika027.jpg

Slika028.jpg

Slika029.jpg

nisam niti znao da to može, doduše nije me nikad niti zanimalo niti me zanima ali bilo je fascinantno vidjeti ga kako se podiže kabina i okreće..
inače traktor je prodan u Garešnicu, cifra sa svim davanjima je cca 250 000 eura...

S

sapat

Guest
[quote="Picek
nisam niti znao da to može, doduše nije me nikad niti zanimalo niti me zanima ali bilo je fascinantno vidjeti ga kako se podiže kabina i okreće..
inače traktor je prodan u Garešnicu, cifra sa svim davanjima je cca 250 000 eura...[/quote]

Baš je fora, pogotovo zbog te kabine... Nego Picek, jesi li možda u nedjelju na sajmu pričao s nekim o valtrinim mjenjačima i GPS navigaciji u traktoru?

V

vinko

Guest
garešnicu?
ili možda hrastovac. tamo ima jedan ozbiljan gazda
baš sam se pitao mogu li se u hrvatskoj prodati takvi strojevi

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
xerion najbjesnija pila za koju znam, tj. želim reći zakon je traktorčić!!!zakon

P

Picek

Guest
sapat kaže:
Baš je fora, pogotovo zbog te kabine... Nego Picek, jesi li možda u nedjelju na sajmu pričao s nekim o valtrinim mjenjačima i GPS navigaciji u traktoru?
nisam...
barem ne o GPS-u..
ako je bio niži-proćelavi onda je to kolega..
moja kosa je još uvijek ne glavi :mrgreen:
a to sa GPS-om bi vjerojatno uzeo jedan čovjek iz Slakovaca.. ali o tom potom..
vinko kaže:
garešnicu?
ili možda hrastovac. tamo ima jedan ozbiljan gazda
baš sam se pitao mogu li se u hrvatskoj prodati takvi strojevi
dečki iz Eibla mi rekoše Garešnica..
e sad, lako moguće da je neko manje mjesto pored..

TX75 kaže:
xerion najbjesnija pila za koju znam, tj. želim reći zakon je traktorčić!!!zakon
i ja sam ostao iznenađen, doduše nadam se da čovjek neće imati problema sa njom.. jer ako hoće onda bi mogao imati problema, treba to znati popravljati..

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Slažem se s krx, fendt je najbolji traktor u europi, ali i najskuplji, i ima u sebi hrpu el. stvarćica koje možda nikad nećete koristiti.
I taj isti fendt ima Deutz motor.
Stoga sam se ja odlućio za traktor iz 2 klase, jeftiniji i za neke najisplativiji , iz SDF grupe.
Jućer na sajmu dao sam kaparu za Deutz .
i nisam uzeo novi, već je 2 god. star, to je Agroplus 100 i ima samo 670 radnih sati.
Krajem tjedna idem po njega

R

Ratarko

Guest
Robi , mislim da u Fendtu nema neke stvarčice koja se ne bi koristila ali razumijem da tako može izgledati na prvi pogled .

K

krx pozega

Guest
Robi daj slike od toga deutza..to je u biti Agrofarm samo starija linija?
A što se tiče traktora iz druge klase mislio sam naravno na teški ratarski traktor..a tvoj izbor je isto tako veoma dobar za tu kategoriju ;)
ÄŒestitam na kupovini i želim ti 25000sati...i kvači odma plug da vidimo ko je bolji ;) :D

B

Bobo

Guest
Cuj, gdje su slike tvog pluga? daj to vise poslikaj, da znam da li da se smijem, ili ne ;)

ne mogu docekati...

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
krx pozega kaže:
Robi daj slike od toga deutza..to je u biti Agrofarm samo starija linija?
A što se tiče traktora iz druge klase mislio sam naravno na teški ratarski traktor..a tvoj izbor je isto tako veoma dobar za tu kategoriju ;)
ÄŒestitam na kupovini i želim ti 25000sati...i kvači odma plug da vidimo ko je bolji ;) :D

čestitam i ja robi na kupnji traktora,,,i šaljem ti iste želje kao i krx,,,krx slike od pluga???
eto da se i ja pohvalim i kod mene je stigao plug jučer!! 8)

K

krx pozega

Guest
Plug je rastavljen u grubišnom polju kupljen...kvarnerland trobrazni okretač 12,14,16,18,20colni..i još ću ti reći da je mlađi od pet godina...prezadovoljan sam..idem po njega čim ga gazda sastavi i rekao je da ima nešto malo poorati sa njim...znači uskoro...nisam ga htio slikati pošto je na kamionu u komadima.. 8)

TX kakav plug i sa kojim ćeš ga traktorom vući...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh