ZJ kaže:
A kaj misliš tko ima?
Videl sam ga lani na EIMA-i u Bologni, razgovaral s ljudima iz TPS-a (neke znam), pregovarali smo o tome da prototip dobijem na probu...
Ukratko, Hrvatski dizajn (koji dapače nije loš), osim kaj je malo nepregledan, Lombardini ili Yanmar motor (Entrada prodaje s Lombardinijevim motorom 50ks, PMT s Yanmarom 36 ks), kineski mjenjač i prednji pogon (vjerojatno Jinma, što nije loše), talijanski instrumenti i sjedalo...
Njihova je ideja da za cijenu (koja još nije formirana) kao IMT539 dobiješ moderniji i udobniji traktor, hrvatske proizvodnje.
Izborom motora čini mi se da su pokazali ozbiljnost, no vidjet ćemo kak im bude išlo. Želim im svu sreću
... iako je TPS u vlasništvu slovenskog Cimosa. Važno je da naši ljudi rade.
uglavnom je to točno ali nije sve, lombardinijev motor koji će se ugrađivati je 39 ks a yanmarov motor je 35,4 ks..
u petak su nam na sajmu između ostalih bili i ljudi iz Labina s kojima jako dobro surađujemo već godinama..
čak smo 90-ih bili jedan od većih kandidata za kupovinu tvornice ali smo se povukli iz toga..
uglavnom, govore da se na testiranjima do sada puno boljim pokazao ovaj yanmarov motor od lombardinijevog ali to će ostati za vidjeti..
za entradu ne znam dali će prodavati i sa yanmarovim motorom s obzirom da su oni zastupnici lombardinija za Hrvatsku ali mi ćemo imati oba u ponudi..
i kabina je gotova tako da će biti opcija traktora sa kabinom i bez nje..
kabinu su dali raditi u Orašju ali po njihovom dizajnu naravno..
cijena još uvijek nije formirana ali za opciju traktora bez kabine trebala bi biti cca 8-10 000 eura + PDV..
sa kabinom naravno nešto viša..
službeno predstavljanje i pokretanje proizvodne trake bi trebalo biti sredinom 10-og mjeseca u tvornici u Labinu..
traktor posjeduje sve europske certifikate i udovoljava svim standardima tako da će ga se moći izvoziti i na tržište europske unije..
do kraja godine će biti napravljeno prvih 20 komada a onda se kreće u nešto veću proizvodnju..danas sam ga malo više vozio (od sajma do agromehanikinog prodajnog centra u Bjelovaru) i nije loš stroj..
doduše sigurno da će imati svojih početničkih "bolesti" ali to će se riješavati u hodu..
krx pozega kaže:
Ovaj Fendt je naravno rabljen...ali onaj 412 novi što je stajao do njih...mraaaak...60000eura+PDV... za tri godinice...moja golubice
sljedeći put malo pažljivije gledati..
to je cijena traktora a na kraju popisa opreme traktora i ostalog sitnim slovima piše cijena na paritetu FCO tvornica u Njemačkoj :roll:
dakle, na tu cijenu još 2,5-3 somića eura za prijevoz plus špediter i opla evo te na nešto višoj cifri..
inače imam par zanimljivih slika od danas na sajmu.. doduše moram prvo pronaći bluetooth usb disk kojeg sam negdje zametnuo..