• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sajam gudovac 2011.godine

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
slažem se ali dio njih ide u zatvore, ne odmah nego nakon 5 i više godina kad dođe neka inspekcija u neku firmu pa zakon o javnoj nabavi...sve znamo, bivši sam pripadnik državne službe pa znam kako je tamo završilo

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Koliko je meni poznato da je jedan covjek ovaj puta na sajmu preozeo svoj 8. i 9. FENDT traktor...

Za njega se nista ne bojte... Takvi sa 9 FENDT-ova ne idu u prosvjede.

Ne idu oni na prosvjede s traktorima , nego njihovi radnici pješice !

Mister No

Član
Tu od
26 Svi 2007
Poruka
373
Što se tiće traktora i polj. mašina Zg. velesajam nije bio ni u pola , a da je Gudovaćki sajam odavno MEĐUNARODNI to se odavna zna , kako bi bilo ljepo da nije,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, da se sve ovo proizvelo u ljepoj našoj a što se tiće zamazanog traktora i to je ok , traktor nije novi i zašto bi bio sa novim gumama pa treba ga vidjeti kako izgleda u radu i to je ok a vjerojatno su mnogi i prvi put vidjeli blato i shvatili bar malo seljački rad . Poanta i danas ga se sjećaju a prošlogodišnju grdosiju od gusjeničara sa Gud. sajma niko nije ni spomenuo!!!!!!!!!!!!!!!
Koncentriraj se na sadrzaj ne na formu onoga sto sam napisao.Ne znam koliko si ti bio na zg.velesajmu no malo pretrazi pa ces vidjeti da ovo "ni do pola" sto se tice mehanizacije ne stoji...
Kad vec spominjes poantu,u mojoj poruci je ona bila sasvim nesto drugo,a ne zamazani traktor.Vjeruj mi , svi bi bili sretni da nije medunarodni...no to je prica za korice nazalost.
sto se tice seljackog rada on ce kao i uvijek biti necijenjen,no to je ustrojstvo ekonomije,a ne moje ili tvoje zelje.Vec sam na forumu napisao sto mislim o tome.

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Jučer na piću sa kolegama u Sesvetama i komentari da kak to poljoprivrednici mogu dobit 22ooooeura kredit za traktor,a onda 2-3 puta idu godišnje na prosvjed...

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
baš sam popio kavu i pogledao u soc pa malo bacao grah i tako došao do zaključka da sad ponosni vlasnik najvećeg traktora na sajmu bude za cca2g s njim stajao negdje na cesti i zajeba.o o cijeni nafte, poticaji, kapitalna ulaganja...
za te novce mogo kupiti 10 hurlimanna od 100ks svaki i sigurno bih ga bolje služili nego ovaj jedan!!!
kad imaš takav traktor treba ti barem još milion kuna za adekvatne priključke a sve to ti se neće nikad isplatiti osim ako s njim ne ore cijelu slavoniju onda griješim

Pogrešno mišljenje ja imam traktor NH TG285ks sa 8 kotača,samo kaj sam ga ja 4 puta jeftinije kupil,a možda i 6 puta ako Bog da.
Meni taj traktor napravi više nego dva od 120ks,moram imat 1 plug a ne dva a tako i svi drugi priključci.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
pretpostavljam da imaš minimalno neki od 6 brazdi prekretač vjerovaatno 14" i više?

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Nemam. imam 4x20" vario.POla bi vukao 5-6 brazdi a druga polovica loša...
Imam tla di ih teško vuče jel je veliko proklizavanje..teška glina...
Jučer razgovaral sa kolegom on sa 155ks 4x14" nemože krenut sa mjesta...

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
koliko košta taj plug? te svi priključci zajedno za taj traktor

mislim da je zadnja guma za taj traktor cca 30000kn-informacija iz prve ruke, mislim da kardan za malčer za takav traktor košta cca 18-20 soma kuna-i to znam, također znam da taj kardan ima lamelu koju u hrvatskoj nitko od ovlaštenih servisa ne zna ili se ne ufa rastaviti, svaka čast na mehanizaciji

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
koliko košta taj plug? te svi priključci zajedno za taj traktor

mislim da je zadnja guma za taj traktor cca 30000kn-informacija iz prve ruke, mislim da kardan za malčer za takav traktor košta cca 18-20 soma kuna-i to znam, također znam da taj kardan ima lamelu koju u hrvatskoj nitko od ovlaštenih servisa ne zna ili se ne ufa rastaviti, svaka čast na mehanizaciji

Ako mene pitaš plug 86000,teška drljača 31000,tanjurača 40000-rabljena....
Guma ti košta 7000 ljeva marka a neznam za neke druge..
Neznam o kakvom kardanu misliš...
Neznam zašto si tako ogorčen na velike traktore...

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
jednostavno sam ljubomoran i živim i radim da si i ja jednog dana mogu priuštiti nešto slično-zdrava konkurencija

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
a ja za svoj plug dao 140.000 kuna.
OLT 4 brazde prekretač

Čovječe za te pare ja za papriku kupim cjeli traktor. Zvonimirovac jeli to po starom Obilićevo.

karabaja

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2011
Poruka
1,316
OLT 4 brazde prekretač

au deca draga, ja jedva skupljam novce za odvijetnika i još štedim pa za koji mijesec imam u planu kupiti vitlo za šumu koje košta cca 5-6 tisučica kuna i mislim da mi dobro idea sad kad čitam vas dođe mi da sve zapalim na hrpi, ali pazi ovo ja još "ponosan" jer imam skoro sve i ne moram se nikome moliti za ništa:confused:

A

AGRIPLUS65

Guest
OLT 4 brazde prekretač
samo se vi falite sad kad dojdu popisivaci lipo sa njim nafalite pa ce coban vidit da vi imate i viska novac pa vam netrebaju poticaji.

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
Čovječe za te pare ja za papriku kupim cjeli traktor. Zvonimirovac jeli to po starom Obilićevo.

ne, Obilićevo ti je Zvonimirovo pored Suhopolja, ili kad ideš iz Orešca prema Gačištu, a Zvonimirovac ti je na drugom kraju županije, pored Čađavice.

a što se tiče pluga, imam jaki traktor i dosta tešku zemlju pa mora biti i plug kvalitetan, sa jakom gredom i okretnicom, pa znači i velikom cijenom. plug sam ima 1600 kg.

M

MOCO

Guest
a što se tiče pluga, imam jaki traktor i dosta tešku zemlju pa mora biti i plug kvalitetan, sa jakom gredom i okretnicom, pa znači i velikom cijenom. plug sam ima 1600 kg.

koji je to traktor?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh