21.09.2012.
Mislio sam da "blebetaju" kad su rekli da je moguć mraz u nizinama.
Izađem jutros u 06:30 kad ono sve se bijeli.
Ima li netko iskustva kako će reagirati EXQUISE i LIRICE, nisam išao termometrom na polje ,ali moguće je bilo -1 do -2 C.
Da li prskati bio stimulatorima, biljnim antifrizima?
pozdrav, frenki
Znači Frenki drugi puta slušaj.21.09.2012.
Mislio sam da "blebetaju" kad su rekli da je moguć mraz u nizinama.
Izađem jutros u 06:30 kad ono sve se bijeli.
NE znam koliko si salate posadio; ali ja se na tvom mjestu ne bi baš kockao :|
Ostalo je još 2x 15 000 biljaka.
Jedna je sađena oko 16.8. a zadnja sadnja je bila 1.9.
Noćas će opaliti još jedan mraz a onda zbrajam štetu , od ovog prvog, izgleda nema štete.
U Ludbregu sam našao CROPAID ,ali mu je cijena skoro 100 E za jednu litru.
pozz
frenki
Ostalo je još 2x 15 000 biljaka.
Jedna je sađena oko 16.8. a zadnja sadnja je bila 1.9.
Noćas će opaliti još jedan mraz a onda zbrajam štetu , od ovog prvog, izgleda nema štete.
U Ludbregu sam našao CROPAID ,ali mu je cijena skoro 100 E za jednu litru.
pozz
frenki
Piše da su dozovljeni Actara, Mospilan i Chess. Visoke temperature bi ju mogle "isporovcirati", pretpostavljam da stručnjaci tu misle na tjereanje u sjeme?
nevjerujem da bi u sjeme osla, tek sam ju presadio:S. Više me brine ako ju bestije pocnu jesti i onda da se razboli zbog vrucina . Unatoc svom tom dursbanu kojeg sam bacio, nista ne pomaze jer korijen opet jedu (bacio sam kilu na 200m2 dursbana)
el ima netko preporuku sa cime da spricam salatu, napali su je nekakvi crvi/gusjenice? Tek je presadjena pa karenca nebi trebala biti problem
pognojio sam stajnjakom i izgleda da su odatle dosli(unatoc tome sto sam bacio dursbana u granulama, i presadnice namocio u dursbanu).
I da... to je zimska salata i u plasteniku je. Dali ce joj stetiti ove visoke temperature sto najavljuju za iduci tjedan?
Nešto me škaklja pod desnim dlanom da klorpirifos-etil (a.t. Dursbana) nije dozvoljen za salatu...:scratchUnatoc svom tom dursbanu kojeg sam bacio...
Nešto me škaklja pod desnim dlanom da klorpirifos-etil (a.t. Dursbana) nije dozvoljen za salatu...:scratch
Dursban sam koristio zbog toga sto sam gnojio sa stajnjakom. Pošto cu tu salatu prodavati za Bozic(ovisno o vremenskim uvjetima) nisam obracao pozornost na karencu jer se radi o 3 mjeseca(moguce i duze). U svakom slucaju da sam znao za to u vezi dursbana nebi uopce ni gnojio stajnjakom i ustedio bih si puno posla -_-. Dali postoji neko drugo sredstvo koje radi na principu dursbana a da je dozvoljeno u salati?!
Jer ove godine posebice zbog suse gamadi ima na sve strane(imao sam problema sa svim povrcem koje sam sadio-paprika, patlidjan, krastavac, rajcica, kupus..)
Znaci mogao sam birati da bacim dursban ili da mi sve pojedu bestije:/
Dursban sam koristio zbog toga sto sam gnojio sa stajnjakom. Pošto cu tu salatu prodavati za Bozic(ovisno o vremenskim uvjetima) nisam obracao pozornost na karencu jer se radi o 3 mjeseca(moguce i duze). U svakom slucaju da sam znao za to u vezi dursbana nebi uopce ni gnojio stajnjakom i ustedio bih si puno posla -_-. Dali postoji neko drugo sredstvo koje radi na principu dursbana a da je dozvoljeno u salati?!
Jer ove godine posebice zbog suse gamadi ima na sve strane(imao sam problema sa svim povrcem koje sam sadio-paprika, patlidjan, krastavac, rajcica, kupus..)
Znaci mogao sam birati da bacim dursban ili da mi sve pojedu bestije:/