A ti si relevantan izvor podataka? Svi podaci su s istog izvora i dani za vise trakotra razlicitih proizvodaca i po kategorijama usporedivosti, i nesto stariji i nesto noviji modeli, a bas su po tebi sad lagali tamo gdje tebi ne pase, sve mi se cini.
Nauci se citati i konstruktivno diskutirati. Kome ti objasnjavas starost traktora i utjecaj stvaranja buke shodno tome, te pobijas izvor jer vrijedi za vozila dok su bila nova. Pa to je svima jasno, a podaci su samo za usporedbu po vrijednostima koje su dostupne a to je s mjerenja kod proizvodnje stroja. Ako godisnje buka poraste u prosjeku 1% onda isto tako u prosjeku poraste za sve modele pa ce odnos za 30 god. opet biti isti, dakle bitna je referentna vrijednost koja je trenutno dostupna. I nije uopce bitan broj u ovom slucaju nego samo odnos izmedu dvije strane.
Da racunaju se ako su testiranja izvrsena u istim uvjetima, kod mene zetor nema pola auspuha a ferguson ima cijeli pa je zetor generalno neudoban, i to je iskustvo koje se racuna, haha, matematicari... bitno da se pobijaju tehnicke cinjenice a velicaju subjektivne procjene, a to je forum, sta drugo reci.
I tko nije priznao necije iskustvo? Ali bajke su za djecu. Zanimljivo kako se ne repliciraju iskustva gdje ljudi navode primjere tisih zrakom hladenih motora traktora, nego se kvacis za ono sto te bode, a meni pricas za pristranost.
Nadalje uvjeravate tu covjeka u nesto za sto sam kaze da nije tako dozivio a da mu ta komponenta buke oko koje se vodi drama ima neko drugo znacenje. Tipicno forumsko trkeljanje, ja barem postavim konstrukciju i konkretne usporedive argumente. Toliko od mene o toj temi.