• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Same Explorer 60, 65 Special

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Re: Lamborghini R603DT 4x4

Točno, moja greška, znam da je na velikom Sameu WT, pa me poneslo :D:

Inače, taj mali 3-cilindraš je ok?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

Dojdi k meni pa ga sam isprobaj. Moj je turbak, pa je malo veseliji.
Čak ima i isti raspored brzina kak i taj Explorer :)

Sigurno je dobar, samo ti bude slab u odnosu na 565. I jako bu plival prednji kraj za razliku od IMT-a.
Ah da, svi SAME motori grme, a pogotovo zračno hlađeni.

Ja sam mojega palil na oko -10°C i zapalil je bez grijača uz malo verglanja.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

.

Mogu ga ja isprobati ?? Dopeljam neki priključak rd ili balirku ili plug :icon_super:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Meni ga daj, meni ga daj.... ne trebaju nikakvi priključci. Pa da vidim kakv mu je klirens :(party):

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Puknuti za 3-cilindraša ima baš lijepi zvuk jedino se u brijeg posrami ali zato po ravnom leti ko MIG :icon_super:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203

Čak ima i isti raspored brzina kak i taj Explorer :)

Sigurno je dobar, samo ti bude slab u odnosu na 565. I jako bu plival prednji kraj za razliku od IMT-a.
Ah da, svi SAME motori grme, a pogotovo zračno hlađeni.

Ja sam mojega palil na oko -10°C i zapalil je bez grijača uz malo verglanja.

Znači da onda to nije nikakav upgrade u odnosu na 565?
Slabiji je,lakši,bučan podjednako...
Jedino će biti manje prašine u kabini,i ima malo bolji izbor brzina.
Plus što može još imati brdo skrivenih mana oko motora,mjenjača,hidraulike,a 565 je uređen po tom pitanju.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Točno Gogić ali nije IMT a to je najbitnije :icon_super: ŠANANA je puno uložil pa šteta prodati ali sad je več getriba upitna tak da ??

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ma nije ni IMT tako loš,pogotovo u ovom slučaju.
Jer se meni čini da bi Šanana sad mogao više izgubiti nego dobiti,najvažnija mu je bila udobnost,a čini se da ovaj nije puno bolji po tom pitanju.
A i getribu je lakše i jeftinije srediti na Ferdži...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Dobar , jedan i drugi , mi se danas vozikali s 560 nije on toliko bučan.
A eto nemože ni taj same biti loš a nemože se ni puno očekivat od toliko starog stroja.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ma bucan je 560 ko svi vragovi, ima ga kolega al srecom ne radi puno, nekih 4 jutra zemlje, ja sam ga dosta vozio pred dvije godine i to je za poludjeti..
Opcenito su Imt-i i Rakovice medu najbucnijim i najneudobnijim traktorima, jedino je gori od njih tomina vinkovicev, koji i nije traktor..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Bučniji od IMT-a nije. Na njemu grmi auspuh, na ovim je glasan motor.
Mjenjač, hidraulika i kabina su neusporedivo bolji. Ima reverzer i dvije brzine kardana, šparniji motor.
Jedino mi se ne sviđa kaj je stariji od IMT-a.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Nije isti. Same je koristil zračno hlađene motore i bučniji su od Lamborghinijevih motora.

Bajko285

Član
Tu od
19 Velj 2015
Poruka
34
I u tom Lamborghiniju je isto zračno hlađenje, ima i 12 brzina kao i ovaj samo nema kalač.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Aha, Lambo 600 je Same Aster. Prilično rijetki modeli pri nama.
Da, isti je motor, 1000.3A.

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Dečki, jebemu sve, budete me nakraju još i odgovorili.

A 90% da imam kupca u utorak-sredu, otišel bi 565 za 45.000 kn, a ovog Explorera bi trebalo odmah dovesti, sad više neznam ni sam.

Kabina na Exploreru je ipak odvojena od mjenjača i sigurno je bolja i udobnija nego ova na 565. Uatvari kabina je ista ko i na velikom Sameu.

Da ne govorim o mjenjaču, reverzeru, kočnicama, 6 izvoda hidraulike i anjšlag da se posrami i mali zetor.

Neznam stvarno, ja toliko važem več 2 tjedna kaj da napravim, žao mi je mog 565, a nemam 45.000 kešovine da odem po ovog malog Samea pa da ga isprobam doma da vidim jel mi bude legao.

Adis90

Član
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
683
Ma prodaji IMT uzimaj nesto modernije i bolje,imas jednog same-a a i imt, zar je potrebno daljnje razmisljanje imas informacije i utiske iz "prve ruke"

Najnoviji postovi

Na vrh