• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SAME Explorer 95 Classic

VIRTUS

Član
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
152
Znam kolega, ni meni se ne sviđa.
No serviseri su tako inzistirali kod prvog velikog servisa na oko 1000-1200 rh dok su se mjenjala sva ulja.
U mjenjač i getribu je stavljeno transhidrol 85, a u prednji most i reduktore hipenol 90.
Ako serviseri tada iz ORO Internationala nisu znali, e onda neznam ni ja.

Ja bi kod sljedeče izmjene svih ulja u getribu-mjenjač-hidrauliku stavio transhidrol jd50, a u prednji most neznam kaj bi najviše odgovaralo.

U transmisiju i prednje bočne reduktore stavi JD 50 ( ako već nećeš originalna SDFulja ) a u centralni prednji most možeš staviti hipenol 90 mada može isto JD 50.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Imat ću to na umu kod sljedeče izmjene ulja.

Sutra SAME kreće u akciju siliranja, bude to potrajalo nekoliko dana, ima da reže ko novi!! :)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Danas mi puklo ovo crijevo od povrata sa pumpi/diza na filter!
Na jednoj strani je oko za šuplji vijak koje se šerafi skupa s dolazom goriva na filter, zatim ide koljeno pod 90° pa jedno 20-30 cm gumenog crijeva fi8 koje se natakne na metalno i stegne s šelnom!
Gde bi se dalo tak nekaj za nabaviti???

Naravno ja samo to pokrpao :) tako kaj sam odseko komad creva gdje je bilo puklo, baš na pregibu i izbacio cjeli taj na oko loš dio, ubacio komad mesingene cjevčice od neke stare pipe i naštukal sam dalje s crevom do kraja.

No to je samo privremeno rješenje da se moglo dalje nastaviti s poslom, trebam naći takav original jer je ovo več od starosti sve ispucano, ili dati nekam napraviti po uzorku.

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Zrežeš okova na lajtungu skineš crijevo odeš u autodjelove i kupiš ORGINAL crijevo i stegneš novom šelnom .:drink:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Viš, to mi danas uopče nije palo na pamet:drink:

Ak nebudem našel nikaj original, tak bude i napravljeno.:)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Danas mi puklo ovo crijevo od povrata sa pumpi/diza na filter!
Na jednoj strani je oko za šuplji vijak koje se šerafi skupa s dolazom goriva na filter, zatim ide koljeno pod 90° pa jedno 20-30 cm gumenog crijeva fi8 koje se natakne na metalno i stegne s šelnom!
Gde bi se dalo tak nekaj za nabaviti???
To memre biti orginal ..
Ako je vratite traktor i ako vam slučajno ne vrate lovu ne sekirajte se previše .

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Puknuti, sve se vidi na slici, tak je kak je, tak su složili i tak je kupljeno.

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Pri meni na 558 su svi lajtungi tak ORGINAL s šelnami složeni i sad je mir .
Kaj u tvojem kraju niko ne dela lajtunge ? Ako ima isto ti bu napravil kaj sam ti napisal samo umjesto šelne ti bu čahuru sprešal tak da moraš drugi put pak k njemu .:icon_scratch:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa na sameu je skoro 80% vodova goriva pošelnano i nema problem s tim.

trebalo bude samo za koju godinu kupiti par metri nekog finog i kvalitetnog creva i sve zamjeniti :)

@kec...pa ima ovih kaj delaju creva za hidrauliku i zrak, za gorivo ima za kupiti gotovih(imt,zetor,ursus, torpedo)

Ništ me ne košta da probam napraviti tak kak si rekel.
Budem probal gornju uprešanu čahuru po pol razrezati polako s fleksom da si oslobodim to koljeno s okom, ak to uspe, komad creva i dve šelne i sve radi dalje.
Pa povrat je to :)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
ŠANANA,ako radi tak kak si složiv nikaj ne diraj,pa dobro si rekev "pa to je samo povrat"...:(happy):

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Pa dobro radi, ali ovo njegvo crevo je več sve spucalo, bezveze mi je da mi se negde u polju opet to desi i da celoga motora zasere s gorivom.
Bolje da to sprečim, no sad bude neko vreme i tak odradio :)

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
Pa na sameu je skoro 80% vodova goriva pošelnano i nema problem s tim.

trebalo bude samo za koju godinu kupiti par metri nekog finog i kvalitetnog creva i sve zamjeniti :)

@kec...pa ima ovih kaj delaju creva za hidrauliku i zrak, za gorivo ima za kupiti gotovih(imt,zetor,ursus, torpedo)

Ništ me ne košta da probam napraviti tak kak si rekel.
Budem probal gornju uprešanu čahuru po pol razrezati polako s fleksom da si oslobodim to koljeno s okom, ak to uspe, komad creva i dve šelne i sve radi dalje.
Pa povrat je to :)
tak i napravi,nit ne moras z fleksom nek z pilom za zelezo,i maknes tu cahuru,kupis crevo za gorivo,ja dok sam kupil v autodjelovima metar je bil 33 kune,i sva creva sam si na sameju zmenil,cak ak imas mesta deni negde 2 selne,jednu do druge,i nes brige imal,jer negda dok ti samo jedna selna drzi crevo mores nekaj sitno okretati,tak da denes 2 i to je to :))

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Dobro ti Fičo veli, to se s pilom reže, a ne s brusilicom.
Crevo na metar 0 bodova, jedno ili eventualno dvogodišnji proizvod.
Odi kod ovih kaj rade lajtunge i od njih kupi crevo sa žičanim opletom.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Prijatelju su otisla ova crna tanka bez selni od dizne do dizne. Valjda isto povrati. Skrutila se pa pucala kao da su od plastike. Stavili neko staro od zetora i propisalo za par min. Tako da bas nije tek toliko da prolazi kroz njega gorivo.

fićona

Član
Tu od
29 Kol 2010
Poruka
509
ja bum videl kak mi bu dugo drzalo sad to crevo na metar,a svejedno ne same vise tak dugo pri meni kaj ga bum nazaj slagal :(giggle):

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ajmo ljudi!!! :)
Gde bi bilo za kupiti ovakvih prekidača za radne farove, original za Explorera??

Neče mi se nikakve druge stavljati ako postoji mogučnost da se nabavi original, možda se kolega Virtus javi i reće mi gde ima za kupiti :)

Najnoviji postovi

Na vrh