gogo
Aktivni član
- Tu od
- 10 Lis 2012
- Poruka
- 4,203
Eto ti na,može biti i to... A koje su šanse da je možda samo dihtung glave drapil? I ima li taj Same kakvo hlađenje ulja,možda slično ko na Zetoru?
Dali se taj puta baš pregrijao ili ne to neznam sa sigurnošču pošto nije zakuhal traktor, ali da je drapil tad dihtung na prvoj glavi do kilera, je. No to se desilo u jesen, a dihtung je otišel u proljeće, sad ti znaj.Pregrijao se u siliranju prije par godina, pisao je kolega o tom u ovoj temi..
Hladnjak ulja ti je tam ispred filtera ulja, ispod boš-pumpi: crni komad na kojega idu dvije cijevi.Ima mali hladnjak ulja ispred velikog kilera, ali to je za ulje iz getribe ja mislim.
Kakav ima karter: limeni ko protvanj ili kockasti odljevak?Ako ti traktor stoji par dana, lagano ispusti ulje iz motora, prvo će ići voda (antifriz) A zatim ulje jer se tako na taloži. Dobro je ako ima mogućnost da se skine karter, bez rastavljanja nečeg drugog kao kod Zetora npr. I staviš karton pa da vidiš koji cilindar propusta. Na dihtungu glave je mala vjerojatnost da pušta vodu
Mislim da se karter da skinuti odozdola bez da se skida motor i da se odvaja prednji pogon, treba samo skinuti kardan prednje vuče.
Ne vjerujem da nabija komresij uu kiler, pošto nikad nije preljevao tekućinu u ekspanzionu posudu.U rashladnoj tekučini se može ispitat jel ima prisustva ispušnih plinova iako to vjerovatno nije kod tebe slučaj ako ne nabija kompresiju u kiler.
Jesi provjerio kad se kiler napuni jel izbaca tu dio vode na ekspanzionu zbog pritiska?
Znam na koji hladnjak ulja misliš, s lijeve strane, uska metalna posuda ispod pumpi, mada nisam znal da je to hladnjak ulja.Hladnjak ulja ti je tam ispred filtera ulja, ispod boš-pumpi: crni komad na kojega idu dvije cijevi.
Kakav ima karter: limeni ko protvanj ili kockasti odljevak?
Stari su imali limeni, i to je bilo moguće. Ak je gusani, onda je on kunstruktivni dio šasije i nejde van bez rastavljanja.