A jeste li našli gdje je točno procurio?
Naravno, gumice na stublinama, gotovo si ustrunule koliko su loše kvalitete, a tak su tanke da ih nemaš kaj vidjeti.
Po meni potraži savjet drugog majstora jer ovo mi nema logike.
Traktor ti je trošio dosta ulja i sad kad rastavljaš motor ne zamjenit karike a mjenjat ležajeve je nelogično potpuno.
Po meni žali bože tog posla ako ne idu nove karike i ako se stubline ne honaju na novo i onda razradi dobro traktor, kad kažem dobro mislim onako kako se novi treba razradit sa vecim opterečenjem da karike nalegnu kako treba.
A gle, majstor je u svom životnom vjeku napravio jako, jako puno generalki i na automobilima, traktorima, kombajnima i na bilo čemu kaj ima motor na sebi, iskustvo mu je odlično i zna kaj radi, tu nema diskusije.
Potrošnja ulja je relativan pojam, nevjerujm da nema novog trakotra koj ina 200 rh nebude potrošio nešto ulja, a ovo kaj je on potrošio 2l ulja u tom periodu mislim da nije ništa alarmantno.
No vidjet čemo još, ja sam isto za to da se zamjene karike, iako ujak baš i nije za tu opciju jer pitanje je kakve budu nove, a stare su potpuno ispravne, majstor je iznenađen koliko su u dobrom stanju kad je izvadio klip van, valjda su onda i kvalitetne.
Treba saznati kakve karike tražiti, koja im je prva ugradnja. Ima 3 karike po klipu, 2 kompresione i jedna uljna.
Sanan! Tvoj majstor mi nema logike za letece lezajeve... Kao prvo ako je radilica ko staklo od cega bi se lezajevi razjebali... Ako lezaj nije promjenio boju i nema risova po sebi cemu ih mjenjat... Vjerojatno drugi nebude ni priblizno kvalitetan ko taj.. Ko i sve ostalo...
Vidim da si pito u vezi turba kak znat da je oso...
Jednostavno pocne ti trosit ulje motor i dimi malo plavkasto... Jednostavno mozes otpojit gumu na usisnoj strani i vidis dali je suha ili masna! A sta se desilo da ides na taj zahvat?
Eto, gornja polovica ležaja je lagano pocrnjela, skinut mu je onaj svijetli sloj na dva mjesta, tako da odluka njegova da se uzmu novi. Nebi ih mjenjali da izgledaju dobro, iako ja vjerujem da bi i ti vozili.
Crijevo na usisu turbine sam nedavno skidao dok smo mjenjali remen, potpuno je suho iznutra, plavkasto ne dimi, no budem vidio sad kad mu se ventili naštelaju kako treba. Ulja potroši 2l na 200 rh.