Ne znam čemu smanjivanje gasa kod baliranja...
štedi naftu :mrgreen::rolleyess::madmana:
Ne znam čemu smanjivanje gasa kod baliranja...
Nema tu štednje nikakve, više mu srkne kad se muči, a i nije zdravo...
A mozda je čovjek samo malčice oprezan kad se radi na brijegu....
Kolko put ja skoro s ljer gasom prelazim neke dijelove di imam manji traktor, a kamoli ne ovak veliku mrcinu....
Mislim da bi se pojedinci koji rade samo u ravnici (naviknuti samo na ravnicu) gadno "us...i" da se nađu na nekom Zagorskom bregu sa većim traktorom i da kad ide prema dolje da se kotači počnu vrtit u rikverc
Sve je to samo stvar opreza....
p.s. bas si razmišljam koja je to pamet, da mu se ova roto bala okrene i spusti dolje
Moguce da mu fali snage predkraj kad je bala gotova a sigurno mu pofali ako jos ima nozeve gore!
A rad na brdu s tim traktorom je laksi nego s nekim manjim jer je tezi i ima kocnice na sva cetri kotaca tak da ce se lakse zaustavit i na travi, a oni koji su naviknuti na ravnicu brzo bi se naviknuli i na brijeg nije to nista strano a okretanje kotaca unazat to je kod mene dosta cesta pojava i tak kad krene ja ga drzim ravno ili pomalo skrecem i gas na pod!!!!
Moguce da mu fali snage predkraj kad je bala gotova a sigurno mu pofali ako jos ima nozeve gore!
A rad na brdu s tim traktorom je laksi nego s nekim manjim jer je tezi i ima kocnice na sva cetri kotaca tak da ce se lakse zaustavit i na travi, a oni koji su naviknuti na ravnicu brzo bi se naviknuli i na brijeg nije to nista strano a okretanje kotaca unazat to je kod mene dosta cesta pojava i tak kad krene ja ga drzim ravno ili pomalo skrecem i gas na pod!!!!
trebas ga na takvom brdu s dvorednim beracem vidit :icon_super::icon_super:
Koleginom fali pod deuzt-om s 14 nozeva mu fali snage a malo snage gubi sta je i brdovito podrucje!
Kak se preziva kolega i od kuda je?
Britvec on ti je iz Lasinje, zaselak Crna Draga jel ga znas mozda
To je taj stayer je mali al je fin traktor i 85ks znas ti njegaNemoj meni pričat da je zaselak crna draga, to je selo
Znam ga da, imaju i Stayr-a nekog malog...
Jel bude kaj od onoga kaj smo pričali da bi uzel?
Eheeeeeee......nadam se da jednom bude i to!!
Okretač 3x14" KRONE, Lemken ili RABE...+ uteg napred
A sjetvena kombinacija RD 2,5m+Sijačica i napred paker valjak
Ma on i tvoj zekan, bez problema 100 rali rešimo