Nemogu govorit za SILVER,al mogu za Hurlimann XT 130 kaj su ubiti isti traktori samo druge boje..
Igrom slučaja imam jednog "SILVERA",traktor je jak da ni sam nezna koliko,ali doslovno nije šala..Težak je oko 6 tona.Traktor se može koristit za sve poslove na imanju jer je okretan i nije neki potrošač s obzirom koliko napravi.A sad moj je takav kakav je,nema powershift,nit el.revershift,nit EHR,nego ima samo klimu i zračni sic kaj se tiče opreme u kabini..Za neki "normalan" rad takav traktor svakak treba imati powershift mjenjač i to svojemu najviše zamjeram što nema pa mi samim time nije baš ljepo s njim radit..Ima 6 brzina,i 4 reduktora.Ako ga usporedim s traktorom od 80ks koje još imam ovaj kao da je duplo jači..Npr:vozim s njim gnojovku cisterna 6 000L,kad je puna stavim u 3ili4 brzinu on če bez problema krenut s njom uz neki normalan gas..
U oranju orem s 3br 20 cola,u 1 brzini na nekih 2100-2200 obrtaja i to je oko 8km/h,al tak orem i onu najlakšu zemlju i najtvrđu kaj imam..
Kad baliram s njim nit nezna da balira,traktor od 80ks mi nekad zna stat kad je puna bala a ovaj ni ne smanji gas,prije preskoči kuplung na kardanu..
Dakle traktor je super kaj se tiče same izrade samo mora imati malo opreme na sebi da bi bilo ugodnije radit s njime..
Kaj se tiče ovog SILVERA od rizmana,po meni ima bliže 10 000rs nego tih 5000kaj piše...