vadio pijesakKaj si mu radio ?
vadio pijesakKaj si mu radio ?
Imam problem!!!
Same Explorer 95 Classic
Jako teško mi pali sad u ovim hladnijim danima. Ima ono svoje neko predpaljenje, kao grijanje, al to ne funkcionira.
Ajde vi stariji znanci mi recite dal ima on neki klasični grijač koji funkcionira, a u mom slučaju nije dobro spojen pa ne radi.
Hitno!!! Pomoć!
Nebi smjelo biti problema s paljenjem. Nadrukaj mu ručno goriva na AC pumpi
Onaj grijač ti služi zato da manje plavo dimi kad ga zapališ. A i treba ga držati nekih 2 minute (bar je tak na mojem).
MA imamo probleme i to velike. Napumpam i gorivo na AC pumpi, al ista stvar.
Ima onaj položaj na bravi paljenja da okreneš ključ prema sebi i tu je nasliokana oznaka grijača, al se ama baš ništ ne dešava na tom položaju, točno koda mu to grijanje nije uopće spojeno, stvarno neznam.
Ima ti ono dok mu daš kontakt zapali se ona lampica s simbolom grijača, svijetli 30-tak sekundi ugasi se i onda bi sljedilo paljenje, i on onda vrti, vrti i vrti al ne pali, i tek nakon par puta (3 puta) i tek onda pali.
Pa mjku mu, to je novi traktor, a to ga tak prca, užas, kaj da mu napravim, jel možda nije gde kaj dobro spojeno, gde tražiti kvar????
Imamo ga več 5 god, svake zime ista stvar, neznamo kaj treba!
Ma kad upalim grijač čuje se kao "tik" i počinju mi sve kontrolke u kabini slabije svjetlit i nakon 10 sec opet "klik" i počinje bolje svjetlit valjda je onda zgrijao i onda ja palim stroj.na 10 lit dičnog goriva,2dcl petroleja jer evo ja se jučer u jutro navirio u rezervar u malom ferkiju koji je na dvoru i gorivo se sastavlja na vrhu rezervara ,toliko o kvaliteti goriva,grijač bi morao imati dovoljno 10 sekundi da ugrije i zapali smjesu,jer ako kontrolka od grijača ne mjenja jakost definitivno grijač ne radi svoju funkciju:madmana:
Ma gledajte ovak. Same nema položaj za grijač, znači kada temperatura padne ispod neke određene granice, kaj ja znam točno koje, uglavnom kad je hladnije čim se upali kontakt, automatski se čuje taj "tik" i svijetli lampica od grijača i nakon 10-20 sec se ugasi onda slijedi paljenje. Ali on neće!
Ima taj položaj kontra od kontakta, al to isto neznam dal funkcionira, no moral bi još to malo testirati i budem, možda se nekaj desi
Drži u ovom položaju za grijanje, lijevo od kontakta 1...2 minute dok se ne upali lampica na check panelu. Tak je bar na mojem, no u zadnjih 9g grijan je jedamput ili dvaput, više iz radoznalosti.