NEWHOLLAND
Iskusan lik
- Tu od
- 15 Srp 2010
- Poruka
- 5,597
Znam samo da su imali problema s nabavkom,neznam nazalost nista vise o tome ni o drugima.
servisi katastrofa,nikad dosta novaca za tzv.trgovce,poznaniku je riknuo Antares,neki veliki ,uglavnom Hadrović mu uzeo brdo love ali nikako da ga proda,jednostavno ima kod pojedinih modela da imaju neki feler i teško se prodaju,oni stari Same idu kao divlje svinjeartyman:
SAME VIRTUS 100 artyman:artyman:
Gotovo je, zaljubio sam se u njega.:rolleyess:rayer::rolleyess:rayer:
Ako budem ikad kupoval novi traktor, to je moj izbor...ipak je več Same u srcu :weedman:
da li su izašli isti modeli u ostalim bojama(lamdo, ,df,hurli) i kako se zovu?
Taktor treba zamjeniti silvera i irona 100 -130, koji izlaze. Znači trebal bi se i pojaviti virtus 130. Zanimljivo je da 3,6l deutz motor ne koristi SCR tehnolgiju (ne traba mu ad blue) za postizanje euro4 norme, kaj je bil slučaj pri večim JD, dok FORTIS(ili agrotron 6 i 7) koristi adblue.
koliko ja znam, niti jedan JD ne koristi adblue!
To sam i mislil (možda krivo napisal), svi JD ne koriste adblue, nego nekakav sistem filtera (NAVODNO skuplje i nemoguče popraviti tj, ako se pokvari mora se mjenjati cjeli segment filtra kaj je veliki trošak). Zato me čudi da deutz koristi takav način postizanja norme na malome motoru pošto bi po toj teoriji adblue bio jeftinji i pojeftinio traktor. Jedino kaj je gnjavaža točiti još jednu tekučinu. I pitanje je kaj bi kod nas točil kad več euro3 motori kod nas imaju probleme sa plavim dizelom, navodno pri uloskom u EU mora ispunjavati euro5 normu kak i eurodizel. Živi bili pa vidjeli.
Da, krivo sam protumačio napisano izgleda.
Kako god, ne sviđa se meni ni taj adblue a bome ni ova tehnologija što JD plasira.
Tko zna šta će to na kraju ispast, a kao što si rekao, i sada već ima problema sa gorivima ...
Pa adblu je u biti krajnje jednostavna tekučina, mješavina 32% uree i destilirane vode, a efekt na čistoču ispuha je ogroman. Ni sami proizvođači sigurno nisu oduševljeni, nego im EU diktira norme , afrika,azija,južna amerika, nemaju nikakve restikcije. Uz EU tu je sjeverna amerika, australija,kanada, i neke aziske zemlje (japan, j koreja, vijetnam neke od kojih znam) SRETAN BOŽIĆ
Da ali, da bi motor normalno funkcionirao potrebno je sipati obje tekućine tj gorivo i adblue, jest da je potrošnja istoga mala, ali ... čak i ne znam da li koja pumpa u mojoj okolici drži Adblue.
Hvala, tebi također čestit i blagoslovljen Božić želim!
Još nisam videl adblue u praksi kod nas, u austriji ima na pumpi pakiran ko antifriz od 10l, a na pumpama koje imaju AGRARDIESEL,pandan našem plavom diselu ima i na pištolj. Kak maiky veli adblue se ubrizgava u ispušni sustav, tak da motor dalje funkconira normalno, sad neznam sigurno tuli nekakvi alarm tak da te iritira pri vožnji!!!!