Pozdrav!
Evo napokon malo napredka kod mene.........par slika sa prve vožnje
Kolega ima li još kakvih radova kod tebe ? I ja se konačno uhvatio malo posla pa sam za sada:
-postavio motor fiksno
-napravio prvi nosač za hidrauličnu pumpu (samo ploča jer mi je trebalo da tu okačim jedan nosač motora)
-sastavio kardan koji ide od mjenjača do diferencijala , ustvari to dođe poluosovina jer su tu dva zgloba
-postavio hladnjak i ventilatore (nisam još spojio crijeva)
-fiksno postavio letvu volana (izbačena hidraulična i stavljena obična mehanička jer nema potrebe za servom pošto volan ide lako)
-i za sada najveći poduhvat da sam smontirao ručicu mjenjača , uh kako je lijepo legla ali za sada nemam sliku jer sam radio na slabom svjetlu a slikam telefonom
-čak sam i provozao mašinicu jednom kratkom test vožnjom pošto rashladni sistem nije spojen
-započeo kvačilo ali nemam odgovarajuću sajlu
Utisci su za sada dobri , brzina kretanja je idealna , onako od oka djeluje super
Malu zamjerku imam na upravljivost , tu ću nešto morati da poradim jer nisam zadovoljan manevrisanjem , izgleda ću morati zadnju osovinu da malo skupim da bude uža , valjda ću na tome da dobijem nešto i još malo povećati ajnšlag
Čak sam i izvagao mašinicu :biggrin: za sada je teška 520kg (ovo što se vidi na slici) , iskreno mislio sam da je lakša , nisam očekivao toliku težinu
Za sada samo ove ''sirotinjske'' slike jer kako rekoh slikam telefonom , kada bude više urađenog posla biće i bolje slike
y):