miroslav masic
Član
- Tu od
- 17 Sij 2007
- Poruka
- 36
evo još malo slika spojke i pumpe ....ako te brine kolika ti snaga treba za tvoj hidromotor probaj saznati koliki mu je kapacitet i sa kojim ćeš tlakom raditi....jer ako se dobro sjećam trebalo bi pomnožiti ukupni radni kapacitet (protok u litrama,a to ovisi o broju obrtaja pumpe ) sa tlakom i to sve podijeliti sa 600 pa pomnožiti sa koeficijentom korisnog djelovanja obično je to 0.8 ili 0.9 pa dobiješ koliko će ti hidraulička pumpa snage trošiti u kilowatima ....to bi ti sve lijepo trebalo funkcionirati ako imaš odnos 1:1 pumpa- hidromotor (to znači da su iste zapremine-litara)...e da i da je zupčasta pumpa i zupčasti hidromotor ....ja to imam na malom tomo vinkoviću i radi super već godinama ....verzije sa drugim vrstama hidromotora i pumi još nisam probao....na ovoj što upravo izrađujem ću koristiti krilnu pumpu i klipnoaksijalni motor pa ćemo vidjeti kak bu delalo...ovak napamet teško je reći......e da i ja ti kosim na srednjim tlakovima uglavnom ispod 80 bara.....i ak misliš metati više hidromotora na pogon tanjura kosilice trebao bi odvajati hidrauličke krugove posebno za svaki motor...