• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Savjet za kupnju rabljenog traktora

• Temu pokrenuo agroenogastro
  • Datum prvog posta

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
To znači da na uniju možeš 2 i 3 brzinu šaltati u vožnji bez zaustavljanja dok imt se mora zaustaviti za svaku brzinu, neki će reći da to ionako rade ali nije predviđeno.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Ne pricati covjeku koji ne zna nista o traktorima takve stvari..
Pa kako da krrene iz mjesta sa npr 5 t tereta u 3. brzini?
Zato lijepo krene od prve i pomalo, medugas i salta se, je da nekad zakrci iz druge u trecu ali ide.. Ja nekad krecem i od trece spore i bez brige prebacujem u brze u hodu..
Svaki dan sam na Imt-u i napravim s njim preko 500 rs godisnje i znam njegovo saltanje u dusu..

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Zašto onda postoje sinhroni ako se tako lijepo šalta i bez sinhrona? Imt 577 ima 10 brzina a 4 i 5 su sinhronizirane za šaltanje u vožnji što je i u uputstvima navedeno. Puno toga se može na silu ali nije to to i nemože nitko reći da nikad ne zakrči pa se poslije pitaju otkud špena na dnu mjenjača. Svatko neka vozi kako mu drago ali imt ne voli šaltanje u hodu, meni nekako i ide u veću ali u manju je skoro nemoguće i ja to ne forsiram pa da pola mjenjača oderem.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ne kazem ja da se salta lijepo ali se salta, da se stvarno ne moze presaltati u hodu iz nize u visu i obrnuto, meni bi taj traktor bio neupotrebljiv..
Mislim da nikad nisam krenuo u najvecoj brzini iz mjesta s traktorom, cak stovise, skoro pa uvijek krecem od prve bez obzira o teretu..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
E da se imt šaltat u hodu sve ovisi u manju ne krči ako malko sačekaš i među gas da pogodiš točno brzinu i ide o u sir.
Sve ovisi u kakvom je stanju mjenjač znao sam neke vozit šaltaju se ko auti.
A moj onako uvjek krči sad u čemu je kvaka ko zna.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ja svog vozim 17-18 godina,i nikad ga ne mogu pogoditi kod šaltanja,svaki put me iznenadi,a krči ko vrag. Nije ni bitno,getriba nije bila dirana, samo konusno-tanjurasti.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Dečki ! Skrenuli ste sa teme, Kkrrrrrrrrrrrrrrr.:icon_lol:
# Zagi82 neke postove jednostavnonn preskočiš !

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Moj 533 ima nekih 6500r/h i još mjenjač nije diran

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Pogledaj post IMT 533 539 strana 512 kako se mjenjaju brzine na mjenjaču bez sinhrona .Treba vježbati i imati sluha ja sam se to navčil na TAM- u kljunašu nema sinhrona.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Imal sam ja jednog vozača, dečec, navodno mu je tata ima kamione.... Taj mali je tog dajca šaltal za Diplomu mu dat ! Ni jednom mu nije zakrčal. Kad ga je u bregu uspel ušaltat u prvu .... onda znaš da mali zna !

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Nisam ja taj dečec puno sam stariji .Napisal sam post dečkima da se bez sinhrona može šaltati da ne krči.

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
To znači da na uniju možeš 2 i 3 brzinu šaltati u vožnji bez zaustavljanja dok imt se mora zaustaviti za svaku brzinu, neki će reći da to ionako rade ali nije predviđeno.

Nekima je bolje da sjede i citaju, nego sto pisu i valjaju gluposti
Ja ako neznam citam i nepisem nista.
Svasta se pise na forumu, ali ovo ce dugo drzati rekord medju provalama.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Pa i nije provala na 533 iz 1965 godine je bila naljepnica " Prekakapčati brzine samo kada traktor stoji "

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Već se o tome pisalo tu na forumu,mislim da i u uputstvima piše da je to ispravan način šaltanja...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Hajde ranko, provali ovo!
6c159cdd3219da7d5e6fe43cca46b1e3.jpg
fe1f18777c518184b9c973047848adeb.jpg

Ranko

Dobro znana faca
Tu od
28 Lip 2008
Poruka
1,240
Nekazem da na prastarim nije bilo tako, ali na ostalim nema pojma.
Ako za svaku treba stati kako onda da krene trecom, narocito ako vuce nekakav teret :(wasntme):

Najnoviji postovi

Na vrh