A sad su vam povrati i veći . Samo se treba prijaviti . Većina nas govori kak je teško dobiti , pa se neće ni prijaviti . Ja sam 2 natječaja v nekadašnji 4 i bil sam presel . Samo mi se traktor strgal , pa sam na kraju kupil novoga traktora , a ovo ostavil jer mi se neje htjelo zaduživati v banki za strojeve na kraju . A kaj mi vredejo stroji , ako nebom imel s kem vleči .To su po meni teške i komplicirane gluposti.
Da bar kod nas ima kako je bilo pred 15-20 god, onaj povrat kapitalnih ulaganja, mislim da su vracali 40 posto vrijednosti stroja, traktora itd.
Npr. ja kupim traktor za 70 tis. e i oni meni cca 40 posto vrate, to bi bilo odlicno.
Niste onda probali te nove traktore . Maxxum 125 . 4 cilindra okretni moment 560(637) nm (1500okretana) ovisno o PM . Stari traktori tipa Fendt 612 ima okretni moment 550 nm (1500okretaja) .ZJ problem sa 4 cilindra motorima na teškim traktorima nije snaga vec nedostatak momenta na niskim okretajima gdje traktori najčešće i rade(kretanje iz mjesta sa punom prikolicom, paljenje teških strojeva kojima treba velika zamajačna snaga, itd.)
U susret nejde ni kvačilo ni kardan "na struju"...
Imal sam prilike probati Fendta 514C i Deutz Fahr Agrotron 6140, traktori su po konjima jako blizu i Fendt je osjetno sposobniji na niskim okretajima(čitaj, puno teže ga je ugasiti nego DFa). Kada su u turaži jedan i drugi razlika se gotovo i ne osjeti.Niste onda probali te nove traktore . Maxxum 125 . 4 cilindra okretni moment 560(637) nm (1500okretana) ovisno o PM . Stari traktori tipa Fendt 612 ima okretni moment 550 nm (1500okretaja) .