drazenhonda
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Stu 2010
- Poruka
- 2,732
Traktor obavezno. Nepitaj me zašto.
Molio bih za pomoc, ukoliko neko ima odgovor na moje pitanje. Imam dvije parcele, jednu od 4500m2, drugu od 3000m2, koje bih sada stavio u funkciju. Najveci dio pod vocnjak, no ostavio bih malo i za povrce, i dio kao travnjak. Trebala bi mi neka mehanizacija za sve to odrzavati. Izgleda mi kao pametno rjesenje nabaviti neki mali traktor, na koji mogu nakaciti frezu, kosilicu i malu prikolicu (to je sve od prikljucaka sto bih trebao). Imam ponudu za dobar i ocuvan TV418, pa me zanima da li se na njega moze kaciti sve pobrojano, i da li je to po vama dobro rjesenje, ili biste ipak preporucili nesto drugo (drugi traktor ili pak potpuno drugu opciju - tipa motokultivator ili sl.). Hvala puno, laik sam i pocetnik, i nadam se da nisam postavio previse glupo pitanje.
Pozdrav,Molio bih za pomoc, ukoliko neko ima odgovor na moje pitanje. Imam dvije parcele, jednu od 4500m2, drugu od 3000m2, koje bih sada stavio u funkciju. Najveci dio pod vocnjak, no ostavio bih malo i za povrce, i dio kao travnjak. Trebala bi mi neka mehanizacija za sve to odrzavati. Izgleda mi kao pametno rjesenje nabaviti neki mali traktor, na koji mogu nakaciti frezu, kosilicu i malu prikolicu (to je sve od prikljucaka sto bih trebao). Imam ponudu za dobar i ocuvan TV418, pa me zanima da li se na njega moze kaciti sve pobrojano, i da li je to po vama dobro rjesenje, ili biste ipak preporucili nesto drugo (drugi traktor ili pak potpuno drugu opciju - tipa motokultivator ili sl.). Hvala puno, laik sam i pocetnik, i nadam se da nisam postavio previse glupo pitanje.
Prije da potrazim cijeli foruma. Trebam specificni informacije sta se tice trosak na satice. Treba mi je napraviti biznis plan oko traktora tako da bi volio sto detaljniji imati te informacijeSa svima, odrastao sam sa TV i to nam je bio prvi traktor. Svaki obavlja svoje poslove prema veličini, Tomo Vinković mi je najdraži za lokalne domaće poslove jer se lako ide na njega i silazi, troši malo i usto ima 4 pogona, Ursus mi je super za kalač , pauka i okretač, a Univerzal za oranje i te teže poslove. Naravno da ću dati malu prednost Univerzalu zbog kabine, hidraulike , grijanja i tog nekog mini komfora. Koristim traktore prema veličini priključaka i težini posla, znači ne idem s univerzalom skupljat sijeno ili kalat drva jer bez veze trošim gorivo a nema potrebe.