• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šećerna repa 2006.-2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

Ratarko

Guest
Re: REPA 2007

Evo malo i mojih slika vađenja šećerne repe .
Da se repa može kvalitetno vaditi ako je posijana u krivo pokazuje prva slika :mrgreen:
Obrisan neispravan link.

Čekanje na prikolicu ...
Obrisan neispravan link.

Ode ona ... oko 11 tona repe vozi .
Obrisan neispravan link.

Onda je došla kiša .
Obrisan neispravan link.

Ovu sliku bi jedino robert mogao razaznati .
Obrisan neispravan link.

Ovo je hektometar . Vrlo dobar sluga .
Do 14 sati i 14 minuta povadio sam 8.27 ha ... hehe ... 4.5 je bilo od jučer ... nisam ja tako brz :blackeye
Obrisan neispravan link.

Slika uređaja za vađenje .
Obrisan neispravan link.

Završena još jedna mala njiva ... idemo dalje !
Obrisan neispravan link.

Dan sam završio sa izvađenih 6 ha . Sporo ali ide .

B

Bobo

Guest

Dobro je! Malo po malo i zavrsit ces.

Gledao sam danas plodove zemlje, pa mi se cini da po pitanju repe muljaju vise nego sa zitom... Samo spominju europu, kao da smo u njoj vec 50 godina...

S

sapat

Guest

Normalno da ide sporo... kad se zezaš tu naokolo sa fotoaparatom... totalno si neozbiljan... mani se slikanja i uhvati se ozbiljnog posla :D :D :mrgreen:

K

krx pozega

Guest

Majstore super slike meni super zanimljivog posla kojeg nikad nisam gledo..skoro pa si posliko sve što me i zaima u svezi sa repom,a neznam ništa..ta tvoja mašina je neki pravo ljuti stroj 8)...to znači dosta brzo ide :p

Jel bučno u kabini?vani sigurno je?koliko repe stane u bunker i koliko je Ropa teška sama? :?: :?: :?:

Sa tim bi mogao ići u razminiranje...koliki joj je zahvat...iz toga svega zaključujem da je tu najveći problem prijevoz tj. volumen površenog proizvoda jer ti to nabrzinu napuniš...još da i košta koliko je teška :p ...i kad već biserišem daj reci koliko košta kila te izvađene repe...znači bez tog čišćenja ili kako to već ide...i da jel možeš vaditi i po blatu...

E kad ovo sad sve ljepo odgovoriš onda ću i ja moći početi saditi repu bez ikakvih dodatnih savjetovanja ;) :D ...uf

R

Ratarko

Guest

krx pozega kaže:
Majstore super slike meni super zanimljivog posla kojeg nikad nisam gledo..skoro pa si posliko sve što me i zaima u svezi sa repom,a neznam ništa..
Hvala , drago mi je da se nekome slike sviđaju .
ta tvoja mašina je neki pravo ljuti stroj 8)...to znači dosta brzo ide :p
Radne brzine su od 3 - 8 km/h
Jel bučno u kabini?
Ne , stvarno nije .
vani sigurno je?
Puno je manje buke nego kada kombajn vrši žito recimo .
koliko repe stane u bunker
Do 15 tona ako je pun bunker.
i koliko je Ropa teška sama? :?: :?: :?:
Stvarno neznam , zaboravio sam taj podatak .
Sa tim bi mogao ići u razminiranje...koliki joj je zahvat...
Zahvat je 3 metra ili 6 redi repe . Red je 50 cm .
iz toga svega zaključujem da je tu najveći problem prijevoz tj. volumen površenog proizvoda jer ti to nabrzinu napuniš...još da i košta koliko je teška :p ...
Nije niti odvoz repe problem kada se lagano radi u rokovima . Sada je i najmanja sitnica problem ...11 mjesec ide , nazad više nema .
i kad već biserišem daj reci koliko košta kila te izvađene repe...znači bez tog čišćenja ili kako to već ide...
Kila ...haha... nije to duhan da se po kili računa . Mi to računamo na vagone :mrgreen:
...ali evo ti pa si malo računaj sam , da ti ne bude baš sve servirano ;)
Za kamion repe koji odpremin u Sladoranu dobijem 5.000 kn kada se odbiju troškovi prijema.
i da jel možeš vaditi i po blatu...
Po blatu ne , ništa ne ide po blatu ali po vlažnom se radi .

E kad ovo sad sve ljepo odgovoriš onda ću i ja moći početi saditi repu bez ikakvih dodatnih savjetovanja ;) :D ...uf
Hmmm , da :idea: Još mi zvoni u ušima kada si mi rekao da od ratarstva nema budućnosti a ti bi tek sada startao sa repom ... kajmak smo pokupili a vama novima ako šta ostane to nam je promaklo :mrgreen:

PS - repa se sije , duhan se sadi :blackeye

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272

ratarko pa kad već imaš sustav za špijuniranje mogao si barem kameru stavit negdje dalje a ne u bunker ;)

B

Bobo

Guest

Ratarko kaže:
PS - repa se sije , duhan se sadi :blackeye

kod nas je drugacije... Sve sto ide "na siroko" (da se obradjuje kulitvatorom medjuredno) se sadi. Zito i slicne pizdarije "na gusto" sa siju ;)

R

Ratarko

Guest

@TX75
Špijuniranje :lol: , možda da si ugradiš i ti na zadnji blatobran od Đonija jednu takvu kamericu i nema više okretanja u kabini 8)

@bobo
Zrno ( sjeme ) se sije , sadnica se sadi .
Kada budeš mene vidio da sadim onda znaš da je sve pošlo naopako :lol:

B

Bobo

Guest

Ratarko kaže:
@TX75
Špijuniranje :lol: , možda da si ugradiš i ti na zadnji blatobran od Đonija jednu takvu kamericu i nema više okretanja u kabini 8)

@bobo
Zrno ( sjeme ) se sije , sadnica se sadi .
Kada budeš mene vidio da sadim onda znaš da je sve pošlo naopako :lol:

Spijunaza... Svasta :lol:

Sto se sadnje tice, mene su ucili da se jedno sadi, a drugo sije. Prvi puta sam na ovom forumu cuo za sjetvu kukuruza i sijacicu za kukuruze, pa sam se prilagodio modernim frazama ;) 8)

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

RATARKO
Super slike. :D :D
Valjda voziš s još kojim traktorom kad je ovdje samo torpedo, ili ne?

M

matija

Guest

ratarko jel to "pretovarna" prikolica?ubaci neke slike kako kipa tu repu.naravno ako nije problem ;)

R

Ratarko

Guest

@mario
Vozim samo sa svoja dva RX-a .
Nema potrebe za više traktora jer je privremeni lager u kurugu jednog kilometra a vađenje ide malo sporije zbog vlažne i mekane zemlje .

@matija
Ne , nije pretovarna .
To su tzv. guzare , tandem prikolice , ništa posebno ali perfektne su za reparenje .
Slika kipanja repe nije moja domena , ja vadim repu a kako vidiš sve slike su iz kabine ili sa vadilice ( puno puta u pokretu ...) .
Izgleda da ću prebacivati jedan lager na drugo mjesto pa ću onda i ja biti u transport i vjerojatno će biti koja slika kipanja .

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

@mario
Nema potrebe za više traktora jer je privremeni lager u kurugu jednog kilometra a vađenje ide malo sporije zbog vlažne i mekane zemlje

Zar nebi bilo onda bolje da voziš s Fordom i s MF-om. :D

B

Bobo

Guest

mario kaže:
@mario
Nema potrebe za više traktora jer je privremeni lager u kurugu jednog kilometra a vađenje ide malo sporije zbog vlažne i mekane zemlje

Zar nebi bilo onda bolje da voziš s Fordom i s MF-om. :D

POTROSNJA, mario, potrosnja!!!

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

BOBO a od kad tebe brine potrošnja? :D :D
MIslim da bi s MF-om potrošio manje nego s torpedom jer bi išao na manje okretaja. :D
Ratarko što ti misliš?

B

Bobo

Guest

Ne brine mene potrosnja, ali Ratarka mozda i brine... zar nije blesavo traktorom od 240Ks vuci prikolicu ~1km od njive i nazad... Gdje je tu isplativost, kad imas dva manja traktora koji manje trose a odrade taj posao bez problema?

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

Bobo kaže:
Ne brine mene potrosnja, ali Ratarka mozda i brine... zar nije blesavo traktorom od 240Ks vuci prikolicu ~1km od njive i nazad... Gdje je tu isplativost, kad imas dva manja traktora koji manje trose a odrade taj posao bez problema?

Ok što se tiče potrošnje, da ima prikolicu za Forda onda nebi bilo blesavo, ali mislim da MF nebi više trošio.

B

Bobo

Guest

Pa ono sto MF uspara, FORD potrosi... A tu je i rizik da na MF-u ode jos neki prekidac, pa kud onda s njim? najbolje raditi te vazne poslove s provjerenim strojevima, nego se zivcirati bez veze...

R

Ratarko

Guest

Mario radi se o tome da je lager blizu pa mi i RX-i zadovoljavaju .
Nije bilo potrebe za bržim transportiranjem repe jer se čekalo se na mene , majstora u vadilici koji je bio spor i mrdav :mrgreen:
Gorivo nije tema ali niti najmanje , nemam neko mišljenje o tome koji bi mi traktor manje potrošio u tome poslu .
Od kada sijem repu transport se radi sa RX-ima i to je kao neko pravilo kod nas .

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh