• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šećerna repa 2006.-2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Re: Sijanje šečerne repe

tine kaže:
Mislim da su vreče koje se mogu vezat, povratne.
Jer ima vreča koje nemaju rupu ispod pa se ih 'otvara' nožem. Sumnjam da ih neko uzima nazad. :D

To je dobro da se može zatvorit jer mi u sijačicu za kukuruz stane u svaki spremnik 150-180 kg gnojiva.

Ratarko kaže:
Eee mario , mario...opet neka slika da mi oči ispadnu od gledanja :shock: :mrgreen:

E i meni je to lijepa slika- Agrotron K i teleskopski utovarivač :D :D :D

K

krx pozega

Guest
Re: REPA 2007

Ratarko samo daj slike kad krenete to mi djeluje vrlo interesantno...brdo strojeva kraj brda repe :D ..nisam nikad gledao kako se vadi repa i što sve ide uz nju

C

ciganek1

Guest

Mi u Koprivničkom području krečemo oko 8. pa se kombajn lagano šaraufa. Šta očekujete od repe ove godine?

R

Ratarko

Guest

Naši su krenuli od 1.9. sve da se puši ali ja nisam htio jer je to stvarno rano.
Planiram za sedam dana vaditi svoju a stroj je spreman .
Prvi pokazatelji su da je šećer dobar svugdje , a urod je raznolik ...od njive do njive različito.
Ova repa na slici je dala samo 35 tona na hektar dok sam u razgovoru sa drugim kombajnerima čuo da može biti i 60 tona na hektar ali takve njive se vide i iz aviona da su dobre i da će urod biti dobar . Sve u svmu očekujem do 20 % manji urod odnosno do 25 % manju zaradu nego prošle godine .

R

Ratarko

Guest

Nemam kome uslužno a i ne želim više jer ljudi ne plaćaju .
Vadim samo sebi i bratiću od ove godine . To je oko 60 ha .

K

krx pozega

Guest

Koliko dnevno možeš povaditi repe sa tim svojim strojem i jeli to "rizičniji "posao od recimo kombajniranja....mislim na kvarove,zastoje itd.

R

Ratarko

Guest

Ropa je stroj bez dnevnog učinaka , u sezoni izvadi oko 700 ha , može max. 1000 ha a moja izvadi do 100 ha .
Kvarovi su rijetki ali ima dosta redovnog održavanja ako stroj radi punim kapacitetom .
To je stroj za velike dečke , nakon 3-4 sezone potrebno je uložiti oko 30.000 € u remont .

B

Bobo

Guest

Cekaj... I svake 4 godine 30 000€moras u nju uloziti??

Zar ima toliko potrosnih dijelova ili su naprezanja tolika da se jednostavno mora mijenjati?

R

Ratarko

Guest

U pravilu nema nekih naprezanja na Ropi ali zemlja i repa odnesu sve preko čega idu .

B

Bobo

Guest

Majko mila, 30 000€ svake 4 godine mi se cini kao prevelika para... Ne znam koliko se na repi zaradi, no ocito je po tvom primjeru da se tih 30 000€vrati kroz one 3 godine u kojima ih ne ulazes u vadilicu...

Da se ne isplati, nitko to ne bi radio...

R

Ratarko

Guest

Mogao bih ti i to malo objasniti kako ide sa tim ulaganjem ali nemam volje , moraćeš mi vjerovat na riječ .

B

Bobo

Guest

OK, vjerujem... No opet se meni 30 000€vrti po glavi :scratch

B

Bobo

Guest

Hmmm, sto bi ja s tim novcima... da imam na hrpi, ne bi niti razmisljao o poljoprivredi...

R

Ratarko

Guest

A čuj , to je jednostavno tako ... to su igrači iz prve lige što tako rade i žive .
Moja Ropa je bila u tvornici na takvoj velikoj reparaturi .
Kupio sam ju ustvari godinu dana nakon takve reparature .
Sada sa njom vadim do 100 ha ...mene će ona trajati vječno .
Moji godišnji troškovi/ulaganja se kreću u rangu 5.000 kn , zamisli samo razliku ?

B

Bobo

Guest

Jos si ti dobar...

Lik u srbiji kupio 11 HOLMER vadilica, a svaka je kostala 480 000€... Prodavac ga pitao, kako se usudi toliko novca davati, a ovaj mu kaze: Za dvije godine su otplacene i onda rade za cistu lovu...

Navodno lik ima 11 kombinata, i svaki kombinat radi preko 500 hektara zemlje, a repa mu je glavni proizvod...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh