• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šećerna repa 2006.-2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
J

Jadranko

Guest
robert ti si iz n.jankovci zar ne??
jel tamo ima negdje u blizini salopek neki koji prodaje polovne traktore??
jel on ima sta od belarus ili imt ali novih traktora???

i dali je to svejedno gdje covjek ode da kupi NOVI traktor??
kao npr taj iz jankovci ili neki u zagrebu??
posto su svi zastupnici i imaju VALJDA ISTE I CJENE zar ne ???

K

krx pozega

Guest
Pa mislio sam Ratarko zbog suše naravno...ja sam navodnjavao malo jučer ali neznam što ču dalje na mojim parcelama prava kiša nije bila od jesenas

R

Ratarko

Guest
krx pozega kaže:
Pa mislio sam Ratarko zbog suše naravno...ja sam navodnjavao malo jučer ali neznam što ču dalje na mojim parcelama prava kiša nije bila od jesenas

Neee , repa je OK , vjeruj mi , noj to ne smata , samo malo sporije raste ali raste i sve se može nadoknaditi folijarnom prihranom .
Veči je problem za soju , kukuruz , suncokret i eto tvoj duhan koji su sijani mjesec dana kasnije u odnosu na repu . Te kulture su imale puno lošije uvjete za nicanje od repe :(

R

robert

Guest
salopek je u ivankovu,ide ivankovo,vinkovci,mirkovci pa jankovci.ivankovo ti je od vk prema djakovu,3-4km od vk.ima polovni jd-a i deutzeva i neki prikolica i prikljucaka,uvozi iz francuske i njemacke.ruse nema.sto se tice zastupnista razlicite su cijene,ali min 300-400e na rusevima.od njih je najbolji 82ks.taj je gotovo isti kao moj mtz-50,samo su neke komponente kod novijih losije napravljene.

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Na desnoj strani kada ideš iz Đakova prema Vinkovcima, sada sam se sjetio toga mogao bi otiči tamo vidjeti za neki traktor.Robert dali si vidio te traktore možda kod njega , u kakvom su stanju

B

Bobo

Guest
Ratarko kaže:
To sam slikao danas kada je bilo treče prskanje u 18 dana , bili su oni malo manji ali su ipak rasli u tih 18 dana . Piše na herbicidu da se prska u split aplikaciji sa 30 grama puta po dva prskanja . Ja sam danas dao i treče prskanje , znači 90 grama je dobio , ako ne krepa onda mi preostaje jedino onaj najpoznatiji narodni herbicid - MOTIKAN.

Link na herbicid :

http://mek.oszk.hu/02100/02115/html/img/1-317c.jpg

Prije tijedan dana naletim na ovo i odmah se sjetio Ratarka ;)

Nisam ni znao da tako sto postoji dok nisam naletio na prospekt... bio sam potpuno zaboravio na to, dok ga sad nisam nasao ;)

Evo i slika...
Obrisan neispravan link.

B

branko

Guest
bilo ti ga je i u gudovcu na sajmu, ne sjecam vec na cijem standu, inace imas ga i pod imenom samba. faraon i banvel koji je i najpoznatiji iz te serije dikamba herbicida.

B

Bobo

Guest
Ma, kao da mene brinu herbicidi po sajmovima...

Mozda bih ja i zapazio vise stvari, da sam isao sam, i da nije kisa padala...

Ratarko je napisao da koristi "MOTIKAN" i stavio link ne drugu stvar, tako da mislim da ni on nije znao za njega, jer bi u suprotnom napisao neko drugo ime, a ne "MOTIKAN" ;)

Kazem, kad sam vidio, odmah se Ratarka sjetio, i sad nasao prospekt, poslikao i stavio, eto, iz fore...

P

Picek

Guest
Obrisan neispravan link.

ako nekoga zanima...
podaci o deklariranom sjemenu šečerne repe...

R

robert

Guest
jesam zvona,to se podosta stariji JD i koji DF,al mi se cini ni jedan ispod 100ks.....zvona....sve se to naradilo na zapadu....

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Bio sam tamo i jako je skup a strojevi sto kazes i izganjani strojevi

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Re: Sijanje šečerne repe

Dal se može ova velika vreća zatvorit tako da možemo napunit dva spremnika ako nam u jednog ne stane? Na slici izgleda da se može.
Obrisan neispravan link.

Č

Čugi

Guest

Može, sa donje strane je mali otvor oko kojeg ima tanko uže i sa njim se steže-zatvara.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

E super onda, negdje sam čuo da je u tim vrečama gnojivo skuplje? Dal su to povratne vreće?

Č

Čugi

Guest

Nije skuplje jer je velika količina upakovana u malo materijala (računaj koliko više materijala treba da je pakovano po 50kg). Nisu povratne.

R

Ratarko

Guest

Eee mario , mario...opet neka slika da mi oči ispadnu od gledanja :shock: :mrgreen:

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
862

Mislim da su vreče koje se mogu vezat, povratne.
Jer ima vreča koje nemaju rupu ispod pa se ih 'otvara' nožem. Sumnjam da ih neko uzima nazad. :D

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh