• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šećerna repa 2006.-2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

Ratarko

Guest
Ova gore je ddddoooooobbbbrrrraaaaa ! :D

Moja repa je izgledom negdje između tvoje sa gornje i ove loše sa zadnje slike . Ja nisam i neču kultivirati repu , gnojivo sam bacio skoro na svu repu i ostavio ga vani .

K

krx pozega

Guest
Å to bih ja volio da mogu samo ono posijati i eto je vani...krajem tjedna počinjem sa sadnjom duhana koja če potrajati oko pet cijelih dana sa dvije sadilice..prvi veči posao ove godine

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
robert kaže:
evo obilazio sam neke moje ''table'' pa napravio par slika-
Obrisan neispravan link.

Repa je OK,ajd da pogodim da je to motor MZ 251 ETZ

R

robert

Guest
he he....blizu,al ajd recimo pogodio si.to je zapravo to-mz 250 etz '88
nadam su uskoro necem boljem :D

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
robert kaže:
he he....blizu,al ajd recimo pogodio si.to je zapravo to-mz 250 etz '88
nadam su uskoro necem boljem :D

Pogledaj dobro,jel 250 ili 251...jel jos radi druga brzina)))),izvedva sa prednjim diskom,ako se dobro sjecam,jasam sa takvim poceo karijeru,nekati bude utjeha da isti ubrzava za 6.6 s do 90 km/h

R

robert

Guest
ja sam poceo karijeru sa 150 i sa 250,i jos je pocimam vec 13 godina :lol: ,nadam se velikom suzuki banditu do kraja godine 8)
i ova 250 je isla ko mutava,145-150km/h,imam sva tri lancanika,sa malim ispuca brzine kao vrag.problem mi je u trecoj brzini,ne drugoj,i u prednjim amortizerima,platinama,regler naravno,posavijanim felgama,akumulatoru,starim izlizanim gumama,pogotova zadnja :lol: ...itd...samo ga vozim po selu i lenijama,al preko 4500 i dalje vuce jako dobro! :wink:

R

Ratarko

Guest
Evo dvije slike koje na kojima se vidi da sam onaj abutilon dotjerao u red , koliko toliko .
Slikano je na istom mjestu kao one slike sa str. 9 ove teme .

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

R

robert

Guest
ajme sta ga ima.dobra ti repa.samo je malo gruba priprema bila.

R

Ratarko

Guest
robert kaže:
ajme sta ga ima.dobra ti repa.samo je malo gruba priprema bila.

A to je ta zemlja , teško se rade i sve ostale operacije na njoj a ne samo oranje . Ta njiva je poorana u desetom mjesecu prošle godine na dublje od 40 , siguran sam jer mi je to najlakša njiva koju imam . To mi je djedovina .

B

Bobo

Guest
A, evo ga i jedan sonet koji sam napisao u 5. razredu osnovne skole, a glupa profesorica mi dala jedinicu...

Moja domovina

Lijepa je domovina ova;
kao da je iz mojih snova.
Moji snovi svi su lijepi,
Hrvatska je poznata po secernoj repi.

Iz secerne repe ljubav se radja.
Hrvatska je lijepa kao bijela ladja.
Bijela ladja na moru se ljulja,
Kad ju netko dira po srcu me zulja.

Kad tesko je doba,
I nastanu krize;
Secernu repu tad svaki Hrvat grize.

Meni je moja domovina lijepa.
A uz to ju krasi i
Secerna repa.

Inspiraciju sam dobio jer sam u to doba po glavi vrtio Balasevicev "Sugar Rap" i malo mozganja i eto je jedna pijesma koja moze nadahnuti gomile da pocmu saditi secernu repu, i tako okoncati glad u svijetu... Neki kazu da sam optimist.

R

Ratarko

Guest
Ahhahahhahhaahahaa , pa imala je pravo :lol:

Ono je najjače kada svi Hrvati grizu repu .

R

Ratarko

Guest
robert kaže:
:lol:
nema do repe seceruse :lol:

Samo da se zna da ja repu sijem tek od `97 .
Do toga vremena nisam uopče znao što je to repa , niti vidio ju pošteno nisam .
Znači nemam baš puno iskustva sa njom , ustvari imam jer i tih 10 godina je nešto ali za razliku od drugih ratara sam u lošijem položaju jer neke familije su sijale repu prije 30 i više godina .

Evo slike jedne loše repe , slabo nicanje zbog suše :cry:

Obrisan neispravan link.

R

robert

Guest
evo sam danas malo sprickao pa reko da uslikam
Obrisan neispravan link.

R

Ratarko

Guest
Dobra repa samo kakva ti je ono okrugla šikara na drugom kraju njive ?
Čiji su ono silosi u daljini ?

K

krx pozega

Guest
Ratarko mogao bi ove godine kleknit na repi, a i ja sam sa duhanom na gustom ako u narednih desetak dana ne padne kiša.....

R

Ratarko

Guest
krx pozega kaže:
Ratarko mogao bi ove godine kleknit na repi, a i ja sam sa duhanom na gustom ako u narednih desetak dana ne padne kiša.....

Kleknit misliš kao izgubiti ili loše proči financijski ?
Zašto misliš , jeli po onoj gornjoj slici sudiš ?
Ona slika loše repe nije moja nego jedna random repa na koju sam naišao .
Moja repa je OK , korijen ima oko 10-12 cm tako da mislim da joj i suša ne može puno smetati jer si uzima iz zemlje večinu vode a lisna masa je dovoljno velika da preko noči pokupi rosu i malo se osvježi .

R

robert

Guest
pa sikara od bagrema :wink: .silosi su pz jankovci.2200 vagona mislim

R

Ratarko

Guest
robert kaže:
pa sikara od bagrema :wink: .silosi su pz jankovci.2200 vagona mislim

Uh kako bi ja tu šikaru demolirao :twisted: , jel siješ oko nje ili je na kraju njive ?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh