• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šećerna repa 2006.-2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
K

krx pozega

Guest
Re: REPA 2007

Zbilja čovjeku dopizdi pogotovo u blatu...strašno...

R

ROKI

Guest

Onaj mali Carraro što se malo vidi na slikama koje je Robert slao neki dan vuče Zmajevu guzaru (vagonku). Traktor ima 77 ks i ide kao lud sa njom. Kolega ga vozi i kaže da je traktor prva liga. Mal, brz, okretan, snažan ko vrag! A potrošnja, potrošnja kaže da je fantazija. Za dobrih 13 tura tjekom dana potrošio je oko 60 l goriva, a JD 3640 A sa istim teretom i brojem tura oko 120 l. JD je jači tu nema šta (i jasno da će zato više potrošiti), al ovaj mali je pravi mišićavko u malom pakovanju. Kad se pogleda da ta prikolica baš i nije mala (Ratarko takvu istu tegli sa RX-om) i da Carraro 85 ima 77 ks i oko 3,5 t (a vjerojatnije i manje kg) nemam riječi. ;)

R

Ratarko

Guest

Pitanje je samo koliko je zdravo da traktor lakši od 3 tone radi sa 4500 kg teškom prikolicom i 12.000 kg tereta u njoj ?
Odgovor ne tražim jer ga znam .

Hint : osovinsko opterećenje !

R

ROKI

Guest

Čuj i TD 75-ice su prije na kombinatima teglili te prikolice, kao i Rusevi 82-ke. I to su "mali" traktori, al su peglali sa tim prikolicama godinama. Želim reći da se taj traktor super nosi sa tom prikolicom punom repe u blatu.

Č

Čugi

Guest

Kod mene su i danas Rusevi sa guzarama osnova za izvlačenje repe, najviše ih koristi ranije pominjani veleposednik u mom kraju, mada je u zadnje vreme aktivirao i Agrotrone.

R

Ratarko

Guest

Na oba RX-a mi je guzara posavijala poteznice na traktoru .
Nakon što sam ju preradio ( pojačao ) od onda sve štima .
Kako traktori slabiji od 80 KS izdrže te sile na poteznici meni nije jasno :scratch
Kada je prikolica puna na poteznici imam od 3 - 4 tone pritisak ... to sam izračunao odokativno .

B

Bobo

Guest

Mozda su poteznice radjene od kvalitetnijeg materijala, a mozda je jednostavno mijesto kopcanja jako blizu osloncu poteznice, tako da se nema sto pomotati?

Niti meni nije jasno, kako "traktorcic" od 80Ks moze u ekstremno blatnim uvjetima voziti preko 10 tona repe u priklici koja sama mozda ima 5 tona...

B

Bobo

Guest

Pa vidim da ocito moze, ali mi nije jasno kako... :scratch

buban

Član
Tu od
11 Lis 2007
Poruka
121

tetak je vuko takvu prikolicu sa torpedom 75 poteznicu je sam napravio i ona je izdrzavala sve napore ali su mu nakon dvije godine pocele pucat zadnje felge na traktoru.
Inace torpedo je isao kud os sa tom prikolicom

M

matija

Guest

ROKI kaže:
Kako? I brzo i polako! :lol:
e da imate kakve uzbrdice ne bi on ni brzo ni polako nego nikako :mrgreen:

R

Ratarko

Guest

Meni bi srce puklo po pola od tuge kada bi morao sa svojim Hurlijem voziti repu sa guzarom .

R

ROKI

Guest

Da nekad oće felge pucat, al to je većinom zbog brzog teranja po lenija sa punom prikolicom. Kad ga ona stisne ode traktor di oš samo da nenasjedne negdje.

S

sapat

Guest

Meni je na Torpedu 75 pukla poteznica dok je vukao kamionsku prikolicu uz brdo, na svu sreću kada je prikolica krenila niz brdo otkačilo se crijevo od kočnica i prikolica je stala... bilo bi svašta da kočnice nisu bile ispravne

S

sapat

Guest

Ratarko kaže:
Evo dvije slike iz kampanje 2007.

[
E super fotke... fotić vidim radi super... vađenje repe po snjegu, ludnica :D

buban

Član
Tu od
11 Lis 2007