• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šećerna repa 2006.-2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

robert

Guest
Re: REPA 2007

stari oce 40ha,zbog plodoreda,ja ne bi isao na vise od 10-15.cijena je manja,al ,ebada je to.razmisljas koliko ti odbijaju,gdje ces istovarit,kad ce je odvest sa lagera,pa digestija sad ovaka,sad onaka,treba ti prijevoza,pa kad kisa padne,ne mos radit....pa ono pa ovo...pa zapadanje.....joj 100 stvari...ove sam godine zbog svatova sam zanemario repu,pa sad gubio 1.5-2% digestije,a to je puno... :|

Sapat,tvog landinca pojede :lol: !deutezovih 6 klipova samo zarice brrrmm :twisted:

S

sapat

Guest

robert kaže:
Sapat,tvog landinca pojede :lol: !deutezovih 6 klipova samo zarice brrrmm :twisted:

ma šalio sam se za torpeda... Roki je tražio da netko napiše da torpedo nevalja i nema snage... :D ;)

e i istina je landini bi u takvim uvjetima samo smetao na njivi :twisted:

J

JOSIP.1

Guest

e prika ova tvoja repa meni na slikama bas ne izgleda na 9 vagona, malo je rijetka, a ni lista bas nema, nagledao sam se i boljih koje nisu curile toliko, koliko se ja kuzim, a kuzim se dosta.
koga vi tu farbate, il su vasi hektari malo veci nego nasi, il da si malo hektometre popravite.
da sam ja dobio 6 vagona ciste bilo bi i novaca, a ovako nece, trebalo je bit na godinu 100 ha, medjutim nebude, jedva 50, smanjujem, prisiljeni smo, nema zarade.

R

robert

Guest

bajice,tu se na slikama nigdje ne vidi sklop,pa ne znam kako znas da je rijetka?nema lista,zato sam i napisao kolika je digestije.evo sinoc sam vadio slabiju repu na komadu od 3ha,tu je ima 6 vagona ciste/ha.nemam ja sta mazat,pisem kako je,hektari su ispravni,da i drugi kvalitetnije rade,umjesto da stede na gnojivima itd....imali bi bez problema dobre prinose.u svemu.....

R

ROKI

Guest

JOSIP.1 kaže:
e prika ova tvoja repa meni na slikama bas ne izgleda na 9 vagona, malo je rijetka, a ni lista bas nema, nagledao sam se i boljih koje nisu curile toliko, koliko se ja kuzim, a kuzim se dosta.
koga vi tu farbate, il su vasi hektari malo veci nego nasi, il da si malo hektometre popravite.
da sam ja dobio 6 vagona ciste bilo bi i novaca, a ovako nece, trebalo je bit na godinu 100 ha, medjutim nebude, jedva 50, smanjujem, prisiljeni smo, nema zarade.

Malo si se zeznio, da nekažem zajebo jel, repe ima kolko baja i kaže. ;)

Možda se ipak nekužiš dovoljno. :lol:

J

JOSIP.1

Guest

vidi se sklop na makar 3 slike, nemojte se odmah osjecat uvrijedjenima cim vas se malo pikne.
sto se tice gnojidbe, bez brige, ne stedi se ni kod nas, makar ove god bi bilo bolje da se stedilo jer ionako nije iznesla sve sto je dobila, samo smo nabili visoke troskove.

R

robert

Guest

vadio sam jednoj firmi,na 50ha je imala prosjek ciste repe oko 7 i nesto vagona,sklop jako los,a mehanizacija katastrofa....jos im imam 25ha za vadit,a tu ce bit preko 8 vagona ciste.kako to ostvare,ne znam.... :|

J

JOSIP.1

Guest

izgleda vi imate bogom danu zemlju za repu, mi smo lani za sve radili analizu zemljišta, negdje je islo cak 2000 kg sedmice u jesen samo u osnovnoj gnojidbi, ali prinosa nema ove godine, ne samo kod mene, a bome niti digestije.
makar 20% umanjeno sve.

koliko sijes repe prika?
vidim vadis usluzno, koja je cijena vadjenja kod vas?

J

JOSIP.1

Guest

kod nas je 1250, a kako sada radimo da je makar 1500, blato je trga se, ode goriva puno.
ne vadim puno usluge, izganjas kombajn nema tu novaca.
nagodinu povadim svoje i u garažu, na ovu cijenu repa neće moći kupit novi kombajn.

R

robert

Guest

kakvu vadilicu imas?
ja sam jedne godine isao vadit 50 ha,u teskim uvjetima,kao sad ovim po 1500kn+pdv,al 5 dana prije kraja kampanje..

J

JOSIP.1

Guest

barigelli dvoredni.
nije bas holmer, ali mojih 75 ha povadi, i jos koji ha usluga za gorivo i to je to.
ne smijem ga vise bas ni ganjat puno, 97 godiste je a vec je pri kraju.
ove godine do sada smo povadili nekih 135 ha, a kako mi se cini da cemo vadit jos do bozica, ili dok snijeg ne zapadne do koljena.
inace povadimo prosjecno oko 110-120 ha.

kakav ti imas kombajn?

R

robert

Guest

pa taj na slikama.bome dosta se ti navadis sa ta dva reda...

J

JOSIP.1

Guest

Dosta da, ima taj kombajn neke svoje prednosti, kada radis usluge uguram svoja 3 prijevoza (kod nas je inace obicaj da repu navazamo tamo amo), pa su u prijevozu veci novci nego na kombajnu, na kojem ako imas veci kvar nebudes nist zaradio.
koliko tebi treba prijevoza 10-12 ako vozis?
u kakvom je stanju tvoj kombajn? jel ima sta para u vadjenju kod vas

R

robert

Guest

negdje utovaram direktno u kamione,sto se prevoza tice,zavisi na koju se daljinu vozi.Sto se tice vadilice,uglavnom manji kvarovi,lezajevi,slabi kontakti mase i slicno.zaradi se,al ako ne pazis na stroj 70-90 000kn,ode na djelove da se ni ne okrenes,ako imas vise manjih kvarova.velike da ni ne spominjem... :|

evo kako je izgledala situacija,kad je 818 zapo sa kamionkom..
Obrisan neispravan link.

pa natezanja tamo-amo...
Obrisan neispravan link.

a ja gledam...
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

pa se se otkacivali i zakacivali....
Obrisan neispravan link.

a prikolici i dalje klizi
Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

malo ropinih proklizavanja...
Obrisan neispravan link.

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292

Evo jedan JD 8100 amerikanac na repi
Obrisan neispravan link.
Švabo 8200
Obrisan neispravan link.
Prikolica na istovaru pogled iz kabine
Obrisan neispravan link.
Kipanje na prizmi
Obrisan neispravan link.
Prizme uz put orijentaciono ima ih sigurno 10km
Obrisan neispravan link.
Malo vagaša slikano iz kabine JD 6910
Obrisan neispravan link.
Ovo što se vidi pokraj su kišna krila
Obrisan neispravan link.
Još malo vagaša ovi su još dobri

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.

Obrisan neispravan link.
Redovi repe
Obrisan neispravan link.
Repa na putu prema prizmi
Obrisan neispravan link.
Istovar iz Holmera
Obrisan neispravan link.
Slikano u brzini
Obrisan neispravan link.
Spor je pa ga malo obilazim
Obrisan neispravan link.

R

Ratarko

Guest

Kao i uvijek ... Robertove slike su NR.1 :!:

P

Picek

Guest

zvona kaže:
Ovo što se vidi pokraj su kišna krila
Obrisan neispravan link.
zvona možeš dati veću sliku?
jel to novi ili stari linear?

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327

Mislim da je ovaj nalazi na cesti od pustare Jasenovac-Mirkovac(Trokut),kupljen je prije rata.

Tamo negdje gdjemo pricali o navodnjavaju,postavio sam satelitske fotke gdje se on tocno nalazi.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh