Re: REPA 2007
prika, koliki su ti gubici na takvom depou, meni kad dolazi bager tovarit repu muka mi je, lani sam imao zemljani depo na 4 puta mi je bila otprema, bager + precistac, ja sam na depo stavio oko 200 vagona, a svozeno mi je oko 165 vagona prljave, minus jos necistoce koje su zadrapili u secerani od 10-20%, pa ti pravi depo, plus jos sto je stajala preko mjesec dana.
kod nas je obicaj vise da se repa vozi preko vage na asfaltne depoe pa nek im onda stoji koliko hoce.
ove god sam imao depo oko 165 vagona po mojoj procjeni svozeno na njega, a odvezeno 155, dakle oko 10 vagona otpalo kroz precistac, sto nije tako puno kao lani, plus prosjecne necistoce oko 20%, ali bio je asfaltni depo i gubici su dosta manji i to bas zbog utovara, hocu reci da ljudi nisu niti svjesni sto im bager pri utovaru napravi cirkusa, posebno na zemlji, na asfaltu ne toliko.
jos ako je blato bolje ne gledat kad tovare.
po mome bi zemljani depo trebao utovarat iskljucivo samohodni precistac, bez utovarivaca. kod nas nema ni jedan, kod vas u slavoniji cujem da ih ima vise, sto je dobro, kod nas je secerana uvezla iz ceske neke precistace, ove u koje se tovari, stare bog zna koliko, bolje da su nam kupili jednu ropu za nas teren imala bi sta radit.