• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šećerna repa 2006.-2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

Ratarko

Guest
Re: REPA 2007

ROKI kaže:
Ratarko jel to "onaj Radojko koji je kod mene "tovario"? :lol:

Da , to je taj nesretni stroj .

R

Ratarko

Guest

zvona kaže:
Ili je Radoje Dakič ili ULT

Roki je odgovorio na tvoje pitanje :blackeye

ROKI kaže:
Ratarko jel to "onaj Radojko koji je kod mene "tovario"? :lol:

J

JOSIP.1

Guest

prika, koliki su ti gubici na takvom depou, meni kad dolazi bager tovarit repu muka mi je, lani sam imao zemljani depo na 4 puta mi je bila otprema, bager + precistac, ja sam na depo stavio oko 200 vagona, a svozeno mi je oko 165 vagona prljave, minus jos necistoce koje su zadrapili u secerani od 10-20%, pa ti pravi depo, plus jos sto je stajala preko mjesec dana.
kod nas je obicaj vise da se repa vozi preko vage na asfaltne depoe pa nek im onda stoji koliko hoce.

ove god sam imao depo oko 165 vagona po mojoj procjeni svozeno na njega, a odvezeno 155, dakle oko 10 vagona otpalo kroz precistac, sto nije tako puno kao lani, plus prosjecne necistoce oko 20%, ali bio je asfaltni depo i gubici su dosta manji i to bas zbog utovara, hocu reci da ljudi nisu niti svjesni sto im bager pri utovaru napravi cirkusa, posebno na zemlji, na asfaltu ne toliko.
jos ako je blato bolje ne gledat kad tovare.

po mome bi zemljani depo trebao utovarat iskljucivo samohodni precistac, bez utovarivaca. kod nas nema ni jedan, kod vas u slavoniji cujem da ih ima vise, sto je dobro, kod nas je secerana uvezla iz ceske neke precistace, ove u koje se tovari, stare bog zna koliko, bolje da su nam kupili jednu ropu za nas teren imala bi sta radit.

R

Ratarko

Guest

Radimo kako najbolje možemo.
Uređenih lagera sa asfaltom nemamo .
Sami pronalazimo mjesta blizu tvrde ceste i tamo lagerujemo.
Ako sam vadim repu i ako ju sam utovaram u kamion utovarivačem nečistoća bude do 20 % .
Trenutno imam repe koja stoji 37 dana na sličnom zemljanom lageru .

T

Tonxy

Guest

ja mislim da je utovarivac,kako je i sam ratarko rekao,volvo!!! mislim da je neki volvo bm oko 100 ks!! susjed mi je imo starog volva bm 80 pa su mi jako slicni!! :roll: :roll: :roll:

R

Ratarko

Guest

Danas pronađem na frendovom mobitelu još nekoliko slika iz ovogodišnje kampanje .
Samo zadnja slika je od danas a ostale su stare dva-tri tjedna .
Evo ih a biti će ih još sutra kada ih sve prebacim na svoj mob.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

R

Ratarko

Guest

Evo Tx-u još koja slika prikolice :)
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Te slike su stare nekoliko tjedana a ove četiri su od danas .
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

B

Bobo

Guest

Dobro pa baja u utovarivacu nema prednju sajbu otvorenu...

Na ROPI otvorena, na RX-u otvorena... ko da je grijanje dzabe ;) ;)

R

Ratarko

Guest

Baja koji vozi RX-a na slikama je isti ovaj koji vozi utovarivač i pazi vraga ... danas se jedna nesretna repa odkotrlja iz kašike i krc ...!!!... ode prednja šajba na utovarivaču . A ovaj bajo u Ropi je moja malenkost :blackeye ... u zadnje vrijeme volim voziti sa otvorenim prozorima i vratima , bila to Ropa ili traktor odnosno bio to snijeg kao na slikama ili ne .

B

Bobo

Guest

E, pa kad te oce, onda te oce i gotovo...

Dakle, sad svi strojevi s otvorenim sajbama pice...

R

Ratarko

Guest

Pa nije uvijek , to samo ponekad otvorim .
Zamjenjeno je staklo na utovarivaču , nisi valjda mislio da svi rade aljkavo ako ona jedna firma :lol:

B

Bobo

Guest

Covjece, brz si... meni je za zadnju sajbu trebalo pola godine, i jos nemam amortizere za nju... Ti zamijenis drugi dan staklo...

Lijep novi avatar... ;)

R

Ratarko

Guest

Šajba je zamjenjena za 3-4 sata od kada je pukla . U stvari zamjenio sam dvije jer je i bočno trokutasto staklo bilo puklo još u Njemačkoj a nisam ga zamjenio. Sada sam zamjenio obje za 750 kn . Čovjek mi došao kući i namontirao .
Avatar sam eto obnovio sa novom slikom ... došlo mi samo od sebe :mrgreen:

B

Bobo

Guest

Bas sad gledam ovu prikolicu tvoju...

Na slici gdje je iskipana se vidi da jedna strana ravnomjerno nasjeda na podvozje, dok druga (na slici desno) nasjeda mjestimicno... Jel bila prevrtana, ili je to samo precizno napravljeno?

R

Ratarko

Guest

Kod mene nije bilo prevrtanja a na kombinatu odakle sam ju kupio ne bih znao .
Nisam primjetio neki nedostatak zbog toga neravnomjernog nasjedanja .
Prikolica je stvarno čvrste građe i to joj ne smeta a pravo da ti kažem mi to nismo niti primjetili a imamo ju godinama .

B

Bobo

Guest

Eto... vidi se da je jaka... takodjer znam da je polovna kupljena, i da si slao slike kako je tvoj otac nedavno tek kocnice osposobio na njoj ;) Pa reko da pitam sto je to bilo, ali ocito ni ti ne znas...

R

Ratarko

Guest

alen28 kaže:
Vidim da vam je malo blatno tamo... Ako zapnete ,javite, pa ču vas doči sa rusom izvuči :mrgreen: :lol: 8) :mrgreen:

Može :D , samo povezi prikolicu sa rezervnim djelovima za rusa :mrgreen: :mrgreen:

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh