• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šećerna repa 2006.-2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Re: REPA 2007

Ovdje nesto nestima,tamo tri traktora vuku jednu prikolicu,a ovdje jedan tri prikolice,pa to je nepravda :cry: .
Koliko konja traktor ima(sin mi se odusevio kada je ovo vidio,inace ima 11 god.)?

R

Ratarko

Guest

Ova Valtra od 190 KS bi trebala vući četiri prikolice sudeći po tome da manja vuće tri , hehe ;) :blackeye
Ova treća prikolica je ipak samo za show ?
Ne radite valjda stvarno sa tri prikolice u kompoziciji , to još nisam vidio :shock:

Kako je platila repa i kada je to vađeno ?
Koliko je bilo cukera u njoj a koliko su odbijali za nečistoću ?
Video stavi na youtube , to ti je najjednostavnije ... i požuri se malo :mrgreen:

R

ROKI

Guest

Ma može vuć kad je tlo smrznuto. Ali moramo priznati da je traktor prva liga. ;) Stvarno dobro izgledaju i dokazano je da su odlični.

R

robert

Guest

evo zadnjih slike iz moje kampanje...bobo ima da mi zavidi... ;)

za pocetak malo vagasa...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

pa se vadila po snijegu i mecavi..

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

u pozadini malo hmeljarnika..
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

na ''tankanju''
Obrisan neispravan link.

malo i mehanizacije..
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

evo zadnji istovar iz bunkera,repe koja je od jednog clana naseg foruma.nakon ovog istovara,sam krenuo kuci,i ugasio masinu...
Obrisan neispravan link.

toliko od mene i repe za 2007... ;)

R

Ratarko

Guest

Vidim tandemke na tvojim slikama a i normalno je jer je blato do koljena .
Sve u svemu dobre slike :D

Kako si ti na kraju prošao sa repom ?
Na godinu ju siješ ili ne ?
Što je sa onom udrugom bilo i njenim učinkom na iduću kampanju ?

R

ROKI

Guest

Bajo jel onaj IMT-5170 iz Orolika? Tamo sam vidio par puta jednog utegnitog. Jesu hmeljarnici od banovčana?

buban

Član
Tu od
11 Lis 2007
Poruka
121

robert: Nisi sliko mog rodaka Franju gdje tovari sa utovarivacem!

B

Bobo

Guest

ROKI kaže:
Bajo jel onaj IMT-5170 iz Orolika? Tamo sam vidio par puta jednog utegnitog. Jesu hmeljarnici od banovčana?

Ono nije 5170... 5170 zglobni je napravljen kao prototip, i takav je i ostao. Najmanji zglobni IMT je 5200 ;)

Pravo dobar traktorcic, nema sta ;)

Sline mi cure ;)

R

ROKI

Guest

Bobo kaže:
ROKI kaže:

Ono nije 5170... 5170 zglobni je napravljen kao prototip, i takav je i ostao. Najmanji zglobni IMT je 5200 ;)

Pravo dobar traktorcic, nema sta ;)

Sline mi cure ;)

E što voliš pred rudo izletit pa to je čudo jedno. Pogledaj sliku broj 2!

R

robert

Guest

jeste bac Roki tako je.nisam slikao kako tovari,isao sam na put,Rat za ovu god sam zadovoljan,sto se tice one udruge,dosta ih je odustalo od sjetve repe.ja cu je mozda nesto sijati,al ne znam koliko.....za ovu god sam zadovoljan,sto se tice repe i kakva je susa bila...
bobo na slici je 5170,a ovaj zglobni je 270ks,sa ovom prikolicom starta kao vrag,pomislio sam par put da ce joj poteznicu potrgat..

B

Bobo

Guest

Hmmm, vidio sam ja i drugu sliku, no nije mi se cinilo da je to IMT 5173. Cinio mi se manji, a i 5173 bi trebao imati dva auspuha, a ja vidim samo jedan s desne strane kabine... Prije mi je licio na 5136, ili neki iz te serije, jer su odozada prilicno slicni...

Izlanuo sam se jer sam mislio da pricate o zglobnom traktoru, posto se spominje rijec "upregnut" a ne vidim da je traktor s druge slike "upregnut" za ista...

Sad sam skuzio da se radi o tome da je ove krseve razne izvlacio iz blata, a zglobni nije trebao nikakvu pomoc, jer je to ipak IMT ;) 270Ks doduse, ali ipak IMT 8)

R

ROKI

Guest

IMT 5170 i 5173 su isti izvana (imam njihov prospekt i sad neznam napamet u čem se razlikuju) i oba imaju dva auspuha sa strane (motor V6). Odozada se 5170 i 5136 jako razlikuju. 5170 ima puno šire blatobrane od 5136, a i gume su šire.

B

Bobo

Guest

Cuj, toliko dobro oko bas i nemam, a i 5173 nikada nisam vidio u zivo... samo 5210, ali je to isti klinac, samo v8 motor ;)

5170 je mozda model bez prednje vuce :shock: jer su u IMT-u bili spremni napraviti svega i svacega. I dalje se trude ;) ;) 8)

Koliko sam u IMT upoznat da je aktualan bio samo model 5173, a 5170 je bio prototip zglobnog traktora od 170Ks... Tesko mi je progutati da su na dva "proizvoda" stavili jednaku oznaku...

Npr. 5200 je zglobni, a 5210 je normalni traktor. Ista snaga, isti motor, vjerovatno i isti mjenjac, samo drugacija izvedba...

Ajd, ak nadjes te prospekte, prouci ih pa reci koja je razlika izmedju 5170 i 5173. Vjerujem da je u mjenjacu i nicem drugom ;)

R

ROKI

Guest

5170 i 5173 imaju oba prednju vuču, a na prospektu jedan od njih ima i prednju hidrauliku. Mislim da je razlika u zadnjim udvojenim točkovima na jednom za vadjenje repe. Uslikan je kao vadilica za repu.

B

Bobo

Guest

Hmmm, da! IMT je odmah udvojene kotace i prednji hidraulik tretirao kao drugi traktor... tako je 5136 s udvojenim zadnjim kotacima i prednjim hidraulikom 5133, a isti su traktori...

I na prospektu se takodjer spominje repa za 5133 model...

imam par slika 5173 traktora i s normalnim kotacina iza i s prednjim hidraulikom, tako da ne mogu sa sigurnoscu utvrditi u cemu se tu radi

Lagano krecemo u OFF s ovime...

Da se pohvalim da sam danas jeo neku juhu od repe, i nije mi se bas svidjela. Stari je u tom duhu odmah pricao kako su on i kolege kao djeca na putu do skole uvijek isli kraj necije repe i vadili ju iz zemlje i jeli. Kaze da su jedne godine nih 10-ak pojeli pola jutra repe?!? ne znam je li to moguce, ili prica bajke?

Č

Čugi

Guest

Bobo kaže:
Kaze da su jedne godine nih 10-ak pojeli pola jutra repe?!? ne znam je li to moguce, ili prica bajke?

rotfl.gif
E baš si me dobro nasmijao! :D

B

Bobo

Guest

Gledaj, ne znam koliko repe stane u pola jutra, ali svaki dan uzmi njih 10 i svako neka uzme po dvije do skole i 2 kad se vracaju...

Ne mogu si predociti koliko je to repe uopce i je li takvo sto uopce izvedivo?!?

Meni je bilo presmjesno kad mi je to prvi puta pricao...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh