• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Šećerna repa 2006.-2007.-2008.-2009.-2010.-2011.-2012.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
R

ROKI

Guest
Re: REPA 2007

Sklop kod repe ti je oko 100000 biljaka/ha. Kažem oko da sad neidem u dubinu. Teško da bi mogo i jednu pojest danas, a di 4 komada. :shock:

Č

Čugi

Guest

10ljudi x 4repe x 3kg = 120kg/dnevno
40000kg/pola jutra / 120kg/dnevno = 333,3 dana

Moralo ih je biti više od 10... :)

B

Bobo

Guest

Ratarko kaže:
Na pola jutra imaš minimalno 20.000 repa .

20 000?!? Al ce ujutro dobiti jezikove corbe!!!

A sto se tice repe, danasnja repa i repa prije 30-40 godina nisu iste, a i sklop je vjerovatno bio rjedji, i repe manje... Ali opet bi taj broj premasio 10 000Komada debelo, tak da nema teoretske sanse da su toliko mogli pojest u 10 godina...

@Cugi, nisu ju jeli cijelu godinu, nego valjda samo "u sezoni"... :scratch Ma dobit ce on svoje bez obzira...

Jooj, al je mene lako smuljat, pa to je cudo jedno... sad me sramota sto sam takve gluposti uopce isao i pisati po forumu :oops:

B

branko

Guest

decki sve mi se cini da ste vi pomijesali loncice, ovdje se radi o dvije razlicite vrste repe postrna repa i secerna repa nije jedno te isto

SlatRepa.jpg

postrna repa se koristi za ishranu ljudi i zivotinja, pa vjerojatno ste je vidjeli u trgovinama ukiseljenu

V

valtra

Guest

evo 2 video....valtre...i rope...

[youtube:90478]VSCaPjBU6AE[/youtube:90478]

[youtube:90478]k_p30aRPzQg[/youtube:90478]

R

robert

Guest

imaju 3 hurlimana.a idu tako-tako...sva tri su nova,al svi imaju problema.nijedan nije ispravan.95,105 i 130ks
valtra di su ti slike dvorednog? ;)

V

valtra

Guest

roberte el mislis guarezia....? ma nema od njega nista....

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939

robert kaže:
imaju 3 hurlimana.a idu tako-tako...sva tri su nova,al svi imaju problema.nijedan nije ispravan.95,105 i 130ks
valtra di su ti slike dvorednog? ;)
Ma da, kakvih problema?

R

Ratarko

Guest

Auuu :shock:
Bavim se istim poslom ali ovo još nisam vidio .
Tri prikolice pune repe za jednim traktorom koji ide na 108 % svojih mogućnosti .

Valtra , zar nisi imao neki drugi traktor da ti radi sa trećom prikolicom ... neki od 70-90 KS bi bio dovoljan ?
Sva sreća pa se nigdje na njivi ne skreće sa tom kompozicijom jer to je samo za show snimano .

V

valtra

Guest

ma ovu prvu i vuce zetor 95 ks...ovo je snimao za show...da vidimo el moze...hehe

R

robert

Guest

ma svakakvih.jednom oso diferncijal,drugiom semering kod radilice,na dva osle autom. poteznice,jednom blatobran skidali,pa u kabini ispadaju oni okrugli moderni usmjerivaci zraka..itd.losi su to traktori.kabine su im ko od same od prije 20 godina,mjenjac predaleko,kontrolna tabla starinska,male kabine,razmjestaj ovi mehanicki komandi los,uz to sve mehanika ko u rusu.

R

robert

Guest

da da...ovi stari,to znam i ja......
valtra,na onom tvom manjem komadu,bilo je prilicno smrznuto,pa se nije najbolje povadilo.ne znam jesi gledao

R

Ratarko

Guest

valtra kaže:
ma ovu prvu i vuce zetor 95 ks...ovo je snimao za show...da vidimo el moze...hehe

Da , tako sam i ja shvatio da je to samo neka demonstracija da se zadovolje male strasti :mrgreen:

Kako si ti prošao sa repom ?
Svi se libe napisati neke cifre , ne moraš ako ne želiš ali baš me zanima koliko je bilo u kojem kraju tona na hektar .
Isto tako me zanima postotak sladora i koliko su ti odbijali ?
Da li siješ na godinu repu i da li će biti više ili manje nego ove godine ?
Ipak je ovo tema o repi .

V

valtra

Guest

ma lose...prosjek 4 tone po ha...nismo jos sve odvezli....ima jos odprilike 30 vagona navadene...sutra idemo vozit(ak budemo mogli) pa ce bit i malo slika.... :D

R

Ratarko

Guest

Mislio si napisati 40 tona a ne 4 tone .
U svakom slučaju 40 tona je katastrofa .
Bilo bi još i prolazno da je rok vađenja 15.9. kada je slador 17 .
Gdje ti stoji repa , na njivi ili na pravoj pisti ?
Kako ju tovarite i u čega ?
Da li ju tovarite direktno u kamione pa za Sladoranu ili opet u traktorske prikolice ?

V

valtra

Guest

da..tjeo sam napisat 4 vagona....zajeb...repa na jednoj tabli stoji na uvratinama...a na drugoj smo izvukli na leniju. a tovarit cemo peshijem,u traktorske prikolice....kamion mi ne treba kad nemam 15..20 min. do secerane...a vidit ces sutra slike... ;)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh