• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Selska kola (gumenjak)

mikula

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2008
Poruka
348
Meni je bila najbitnija financijska strana, tad sam se zagrijal za prikolicu ( kovačić ili kikinda) i nisam je mogel najti ispod 5 000 kn, a ovakva dva su me zajedno koštala uvrh glave 4 000 i to s novim gumama na tome na slikama a drugi je bil skoro pa identičan jer su isti dan bili naručeni kod Kovačića u Ludbregu. Kovačić je dugo radio te gumenjake pa i jedno vrijeme prikolice 3 i 4 tone (nešto poput Kikinde) . Dosta su koristili otpadni materijal ( kod ovog šine za šasiju) i jako teško je najti dva ista, i kaj je najbitnije tu felga paše samo na jednu "nabu" jer su rupe vjerojatno bušili ručno za svaki kotač posebno a bilo je dosta fušeraja , jedna šina je bila cca 7 cm duža od druge i po dijagonalama je bila razlika jedno 15 cm plus da su šine bile svinute. Na kraju sam bil super zadovoljan rezultatom i financijski a i funkcionalno, služili su me dok sam imal poljoprivredu a i sad ih koristim tu i tam mada su više na posudbi.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Svaka čast, meni se to sviđa više od bilo koje prikolice, jedini zajeb je u rikvec vozit. 🙂🍻
Bil si pri meni, pa otprilike znaš kak izgleda dvor. Kad sam dopeljal one 6m grede na gumenjaku, na dvor sam došel kak i ti onda z autom. A onda sam u rikverc to odgural ispred kuće sve do kontejnera, dakle nekih 40-tak metri po trasi u obliku slova U.
Poravnaval sam se možda 3...4 put, jer je na mjestima usko i to sa Štoreom koji ima dvaput manji anšlag neg tvoja Raketa, bez servo volana, bez razdvojenih kočnica, s prilično uvučenom kukom.
Jedina razlika je da Štore ide u rikverc i pod brijeg, a raketa to ne bi mogla.
Inače ne koristimo 2-os prikolice, pa je to bilo tad i ko zna kad...
Dakle, može se.
Šteta kaj to nije imel tko snimiti.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ide ne velim da nejde, al evo i sam si rekel da treba popravljat,ali lakše je kad se netreba popravljat. Kaj ne? Ja kad nekam dojdem odkopčim kola lakše mi je tak nek se mučiti i popravljati🙂🍻

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Moreš otkapčiti prazna kola, ali puna baš i ne.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa prazna sam mislil, puna isto otkopčiš, ali kaj bi bilo neznam🙂ali kak je da je kola zlata valjaju, evo sve si dopeljam kaj mi treba, da ih malo poriftam imam ih dok sam živ.

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Kak je kod vas @cloos zakon za kola? Jel se smiju po cesti voziti? I jel znaš kak se smije sa traktorom i kolima u Sloveniju?
Poz prijatelju. Pa ovo sam ti vec napisal jednu stranu nazad. I jos jednom, mozeju se voziti kola po cesti ali trebaju imati svijetla. 😄 Ja mislim, ako mozes po cesti voziti, mozes i preko granice. 😉

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,632
Išlo bi, ali šteta je kola raskopati.
Bolje napravi prikolicu, ali kola ostavi.
Tak i ja delam prikolicu al si bum kola ostavil.
Nekad davno, tam 70-ih, sam od zadnjeg štela kola i željezne svore napravil jednoosovinku. Ka sam trebal gumenjak (možda 5-6 put u 30-ak godina samo sam prikopčal prvi štel. Nič ne treba uništiti.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,915
Da sa nadovežem na vožnju kola u rikverc, nije problem ak su kola duga, kad su kratka (2,5-3m) to je onda problem voziti u rikverc. Naime, duga kola prije pokažu kud budu išla, tj. lakše je pratiti paralelu s rudom.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,748
meni prošli tjedan pukla svora...vozil sam 7 rolo bala sijena i kiper se sam uključil baš tam di je trebalo izmetat... :hahah: ....moram se dat u šumu da nađem drugu...
jedini problem je kaj je originalna bila od bresta, a to sad više nebum našal...
opcija je kostanj, breza, ili eventualno jasen ako najdem...

Black jack

Član
Tu od
26 Ožu 2013
Poruka
211
Tak smo i mi menjali godinama svoru dok nismo odlučili metnut tubing i od onda ništa ne menjamo. Gumenjak je željezni al deda nije dal metat željeznu svoru.

Najnoviji postovi

Na vrh